人生最後悔,就係為香港人企過岀來

539 回覆
2682 Like 73 Dislike
問題思想要繁衍唔容易

往往要忍
仲要忍到有生之年都未必見到

忍乜撚野 想講咪講出黎囉
自己想點咪出黎同大家講囉
對得住自己思想點解唔講要忍呀?
你仲係唔明明呀? 你忍唔忍對其他香港人有咩幫助?
巴打 祝你早日康復
已經報左督察 希望做到速龍 見示威者就打

到時有冇打算行山再CALL消防,令自己柒出宇宙呀

到時我有槍有炮
but you are nothing
鐘意就扣你48小時 求其屈你啲罪 區院又釘死你既

唉 以經成日希望香港係因為中共先搞到咁
其實唔係 由國教 到呢架 都KEEP往企出黎
慢慢發現 香港搞成咁係因為香港人

睇下曾俊華喺今日竟然係民主之父就知啦
講到好似得你一個受傷咁

大把無辜中立市民俾黑警打到入廠

雨革行得出黎個班全部預咗坐監坐一世

講得岩,第一日你就應該有個覺悟
你企出黎,唔係為左人地,
係為左堅守自己心中既原則同理想

你亦應當知道,你所捍衛既香港,本來就包括左果班廢老廢中

事實就係咁殘酷,只可以講句樓主保重

而家問題真係淨係喺廢老廢中到?

好多當日既黃絲都on99忘記左堅持啲乜...
唉,我覺得如果要兩個揀一個,我都會無奈支持john tsang, 但真係做唔出咁興奮囉,好似泛民啲on9咁興奮幫人抬橋 ,屌,根本爭取既野一啲都得唔到。

雖然唔鐘意眾志,但羅冠聰個status 係人話,值得尊重,反而比大把黃絲屌

香港人真係好垃圾,但又好愛呢個地方

有冇諗過其實班黃絲當日已經唔知為左乜而雨革

睇下曾俊華喺今日竟然係民主之父就知啦

我見到真係嬲到想喊
我有錢都一定會移民 對香港人真係已經死哂心 可惜窮撚一名仲要揸特衰護照

靠自己 why not技術移民

我都係諗緊呢條路
經歷完國教同雨革 曾經有一刻諗會唔會成功 再去到依加望到班警犬同所謂既民意真係好無奈
巴打好多謝你當日既犧牲 香港欠你句sorry
!!!!
樓上有人屌樓主散播失敗主義
收皮啦,樓主講現實渣
巴打祝你早日康復
唔係得你為香港人企過出黎

既然你覺得唔值得 好行唔送
收皮啦,樓主講現實渣

人地犧牲左自己,周身病痛換來港豬撐莊曾,灰到咁都仲要比人話散佈失敗主義

講真,唔係話要個個走佬,但盲目話會成功都係on9。我都只能同自己講要毋忘初衷,等機會來
華人國度唔配有民主呢樣嘢,華人就係咁撚具備奴性,冇奴性嘅話就唔會可以轉咁多朝代都仲未成功建立民主共和政體。

台灣都叫成功吧?

黑金政治叫成功?
經濟落後人地十年叫成功?
收皮啦,樓主講現實渣

人地犧牲左自己,周身病痛換來港豬撐莊曾,灰到咁都仲要比人話散佈失敗主義

講真,唔係話要個個走佬,但盲目話會成功都係on9。我都只能同自己講要毋忘初衷,等機會來

咁我係咪拎曬全副身家去賭錢輸曬就可以屌柒馬會,屌柒呢個世界
唔係話樓主無付出,但係付出一定有收獲 去參與一場賭博輸左就可以賴地硬
更何況樓主本身雨革出去係為咪100%為其他香港人
係咪本身屋企人要佢移民佢為左香港人而留低搞革命
參加革命,我相信絕大部份其中都會係為自己,想要一個理想既社會理想既制度
輸左就話自己為左其他人搞到乜乜柒柒,算乜野
如果樓主話自己周身傷移民係因為唔敢再同香港人同香港政府玩我會支持佢有風度認
而家只係賴地硬
成班泛民衝出去支持曾生,留名睇撞車
港人不值得支援,可以走,快走。
香港就係淪落先需要你呢種義人
若非人已經淪落,
何需要關鍵席位?
若非人已經淪落,
何需要有本土派?
世道淪喪如此,有呢啲痴線佬好正常
因為佢地就係因,並唔係大義嘅結果。
我仲讀緊大學,諗緊點投身社運
前輩你貢獻自己,實屬偉義,丹青自明
我點解想要抗暴,係因為一種道德
一種我認為最基本
亦係最不可侵犯嘅公義與良知

我並唔係為一兩個,三四堆人而咁諗
係為有呢種價值嘅人而咁諗
姐係你
只要有一個人同念,義就值得了
人之為人者,亦僅此而已,無則非人。

其次,亦都係我對孕育我嘅地方
嘅一種情結,
佢屬於我嘅回憶,流係我嘅血液
我屬於佢嘅脈絡,活係佢其當中
看其破敗而無所作為,我做唔到。

前輩你已經奉獻咗好多
無人係應份去貢獻的
我作為一個真正嘅香港人
誠心多謝你
人自有去留,世自有興喪,所繫者人也。
他日如果見到香港有人或者組織
值得你幫忙,請多多支持。
他日有機會,我一定會幫返你。
再次,真心多謝

祝 一路順風

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞