[男人的浪漫 24]Nokia Connecting People

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
有冇人玩過nokia 1 plus
如果淨係打電話 whatsapp 會唔會好lag
上YouTube睇人玩好似唔太差
nokia 9支援無線充嘛
就咁擺上去就充到方便好多,又唔怕傷個插口
THANKS.....
分分鐘今年又係年中年尾先有機 又係慢人幾條街出街....邊夠人搶個市埸
佢做野慢半拍都唔係而家發生嘅事啦
本是同根嘅surface duo都係用上代U
今日3月1, 7 plus 仲未收到2月更新
我想問7+ 嗰mon 有時無反應係咪無得救?
得8gb rom?
間公司無得救
我想問我部8仔半年冇開機
一開熱到辣手check完個app過舊電成41度
係咪正常?
Hmd已完
還有更久以前的W$年代🚬
當年用Windows OS佢話本身佢優化得好,可以用上一代硬件都做到同一流暢度,但消費者唔show佢囉...
所有獨家嘢都無晒,仲講經咩
Nokia品牌獨家授權無咗、Zeiss獨家認證無咗、OZO sound獨家授權無咗
而家hmd淨係識對啲名打飛機,乜嘢pureview 乜嘢puredisplay都係得個名,技術又做唔到質素又唔好
另外,售後支援就完全玩無賴,啲bug可以幾個月都唔去搞嘅
渠囉
自已係咁用sd舊cpu出新型號,2019年仲用sd660 出7.2
8.1 用sd710係好,但又m額又壞叉位
一切都係自己攞嚟

原本僅次於親生仔嘅更新速度係一大優勢.....點知今日搞到咁
手機係囉
但nokia呢個brand已經唔止俾hmd啲去用,就快變公廁brand
好現實咁講,好多消費者唔識分

另上邊講到Zeiss唔再獨家,俾得Sony即係部分技術唔會再放俾HMD
(雖然相機果邊Sony本身同Zeiss合作多年,傾到Zeiss肯俾Sony用部分技術落手機真係唔奇)
feel到我部7plus叉電位就快頂唔順,成日叉叉下就會斷線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞