[男人的浪漫 24]Nokia Connecting People

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
我係
唔止咁
screen cap save 唔到
音樂 app show 唔到歌
其他 app 都間中閃退
由解鎖開始係咁,唔知咩問題,但Nokia 已經唔再用個 apps killer,原因不明。
佢影相又唔係伏,$2500 唔通可以打旗艦咩。不過夠曬用。

7.2 景,彩虹係超廣角
粒電咁快死
Nokia 個伺服器去埋芬蘭啦
港版個硬件就多數跟大陸,因為預你中港漫游,但係軟件就會分開,因為我地要用GMS。7Plus 個問題似係底板型號先攪錯左個軟件。不過我主力機都係用Sony 10 Plus / Nexus 6,部7. 2 預左大陸用,所以無乜所謂。
唔同硬件主要係粒天線功放會對應唔同國家頻道,美國就分埋台(att 同 威訊已經唔同)。香港用大陸個硬件,咁就可以食到多啲中移堆TD ,3/7/8 就基本貨。
半年內死咗2次。。。
根據我刷機經驗,Radio = 訊號,Rom = 你日常用個android,放用戶資料係關個Rom 事,理論上港版就係用大陸全網通Radio + 國際版Rom。除非佢高超到係Radio 到做手腳,否則香港機就唔會去左大陸伺服器。
港版未至多係語言到多個中文(香港)者,無你都係揀繁體。(不過Nokia 個角周沒骨呢幾隻字係用台灣字庫)
7 plus 上咗 Android 10 都仲有
6.1plus差電位時得時唔得 點攪
又係死叉電位。。。我轉走咗啦

脷串返:7+前用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞