[男人的浪漫 24]Nokia Connecting People

1001 回覆
8 Like 9 Dislike

Nokia 7plus 可以永續
個更新早過解散警隊
但上an10 係咪要雙wipe
唔洗
dirty就升到行到 嗰陣上P雙wipe順啲

尋晚另一部裝完Jan security update我以為nokia都係
睇都唔睇㩒咗restart跟住以為bootloop
load左十分鐘入去睇security patch先見到Android 10
我部7.1上咗An 10之後淨係用default camera先save 到相,有啲app會拆聲,仲有成日自己開Bluetooth

有冇人都係咁
可以買啲外置充電圈放上手機度
唔知screen freeze 問題係hard ware定soft ware問題而家用幾分鐘就要熄mon 再unlock嚟解決freeze screen
我都試過,clean wipe係好啲
好番一排又screen freeze
唔知點解跌下撞下而家冇呢個問題
7plus上咗an10用唔到g cam
Gcam係an10 版?
https://community.phones.nokia.com/discussion/comment/144517#Comment_144517

入面嗰個頂住先(我仲未收到ota所以試唔到)
啱啱download緊
an 10普遍有咩bug
HMD Global 將遷移 Nokia 手機數據中心至歐洲

HMD Global 產品總監 Juho Sarvikas 表示:「根據我們以往與 CGI 及 Google Cloud 的良好合作經驗,他們絕對是推行雲端服務的理想合作伙伴,此合作可保證我們在全球層面實行領先的資訊安全及分析技術。我們希望透過全面運用新的芬蘭數據中心加強數據的安全性和私隱性,鞏固 Nokia 手機用戶對簡潔、安全、與時並進的 Android 體驗的信心。我們就如何收集和儲存手機啟動數據,保持高度的開放及透明度,並致力確保用戶了解有關服務如何改善手機使用體驗。」

https://unwire.pro/2019/06/19/hmd-global-nokia-datacenter/news/
亦都可能因為咁,an 10更新速度比之前係快好撚多
暫時:
鬧鐘set唔到
tg share唔到相
相簿好多變咗黑色
鬧鐘我又正常喎
TG未試過
岩岩熄咗深色背景,個鬧鐘正常番
我深色模式都正常, 暫時只係用唔到gcam
頂 再開又冇咗鬧鐘,真係有bug
咁都係唔上住了
7 plus上唔上10好
好驚重回之前個wifi bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞