[男人的浪漫 24]Nokia Connecting People

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
裂左個mon,又unlock唔到bootloader,好想掉鳩左部7plus
新個gesture設計其實有啲fail
好多時左面掃過嚟開menu setting變咗back去一頁
追post有另一個用
NOKIA 7 PLUS 如果想DOWNGRADE 9 ...有冇教學
用新手勢成個moon大咗
利申7+
點解你想down返落舊版?
印象中 好似$350-400左近
$100ok?
你誤會la
你知唔知邊度收機好d同埋而家9咩價
我都中撚咗
轉用a70了😂😂😂
說好的9.1同8.1呢依家無晒聲氣
說好的9.1同8.2呢依家無晒聲氣
Nokia只有Fat32 格式用到
放大D嘅file都唔得
就連舊嘅HTC one m8 都做到又可以合併SD card

要大Storage真係要買大容量版本
合併唔到SD card之餘又讀唔到exFAT格式嘅裝置
除咗旗艦3部機之外,全部都係USB 2.0
先前提Fat32,過唔到大過4GB當案
當外置Storage黎用真係好雞肋
速度、容量同大檔案體積呢3樣嘢係冇辦法共存

又冇MHL,不過呢點可以用chromecast解決

Android one同3年安全更係吸引
Nokia機係抵用
不過代價係犧牲擴展性同設計細節
換句話說,除咗一部智能電話功能以外,Nokia系列其實唔方便
下一部就真係未必用返Nokia機
如果有其他品牌硬件支援性強同埋3年安全更新係可以諗下
擺av?
講下笑啫
唔係話唔出9.1直接等到出9.2咩
起碼要等二月底先公佈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞