[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
幾時搵佢

23 /3 6:30pm

上一份工識
個時我又有病又要轉工
差唔多半年先搵到工,搞掂晒d野
所以就有半年無聯絡(除左講新年快樂)

佢返工都好悶
有人陪佢whatsapp下就好

聽日6:30?

講咩好

傾下近況先

fail左咪再報
係ig fb揾d考過試既人r心得 r下補習
你仲後生嘛
take the chance

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

唔好介意嗰d對你唔重要既人既想法
wfc

好難做到 求賜教

其實我都未做得到

你都係問佢地正經野姐
大膽d
佢地無咁得閒講你閒話

咁又係 雖然我都成日諗我邊位 邊個得閒理我
但都係好驚佢地歧視我唔係讀呢個major 但都去報個試

可能好多唔係個major既人都有報
問下先
唔好再比excuse 自己

咁你又講得岩既
我唔可以再拖架啦 settle晒所有野就去報個exam
理唔理番 曾向其表白既男知己?
同佢做唔做番朋友好?

但係佢將我同佢既野周圍講 好多人都知
無形中加大反感⋯

算啦
佢份人咁自私
做朋友你只會更加辛苦

佢wts我想同我傾下
我又好好奇想知佢會講乜

咁同唔同佢傾好?

可能佢只想全世界都中意佢 好自戀
hea覆
emoji為佳
盡量唔好超過5 隻字

佢指件事唔值得令關係疏離
應可講咩串佢而不失優雅
網戀好唔好
有個鍾意左3年既人
同佢鬧左交
有個新識左幾個月既人
對佢有d好感
有時成日都諗住舊嗰個
但係好亂 分唔清係友情定愛情
新嗰個 係新開始 仲係大家結識緊既狀態 但有時又好似好疏遠咁 忽遠忽近
舊嗰個係中同 新嗰個係大專識
點算好?

經歷好重要
我會confirm左中同係咪中意自己先
所以你應該揾返中同 和好如初先
睇下佢對你係點
如果佢無中意過你
咪多d flirt大專仔

人係可以同時間對好多人有好感
所以你唔係濫情
只係有點迷茫姐

fail左咪再報
係ig fb揾d考過試既人r心得 r下補習
你仲後生嘛
take the chance

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

唔好介意嗰d對你唔重要既人既想法
wfc

好難做到 求賜教

其實我都未做得到

你都係問佢地正經野姐
大膽d
佢地無咁得閒講你閒話

咁又係 雖然我都成日諗我邊位 邊個得閒理我
但都係好驚佢地歧視我唔係讀呢個major 但都去報個試

可能好多唔係個major既人都有報
問下先
唔好再比excuse 自己

咁你又講得岩既
我唔可以再拖架啦 settle晒所有野就去報個exam

加油 當溝女咁 唔洗怕羞
理唔理番 曾向其表白既男知己?
同佢做唔做番朋友好?

但係佢將我同佢既野周圍講 好多人都知
無形中加大反感⋯

算啦
佢份人咁自私
做朋友你只會更加辛苦

佢wts我想同我傾下
我又好好奇想知佢會講乜

咁同唔同佢傾好?

可能佢只想全世界都中意佢 好自戀
hea覆
emoji為佳
盡量唔好超過5 隻字

佢指件事唔值得令關係疏離
應可講咩串佢而不失優雅

諗少d點樣覆
串到又點

emoji咪得
有個女仔會好主動同我apps, 係有d feel, 但係我同佢根本兩個世界既人黎.
佢就黎生日諗住送個電話殼俾佢, 已經買左,
只係我唔知送唔送好
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

網戀好唔好

網戀好唔好

網戀好唔好

我唔知飛唔飛過去搵佢好
feel到大家對大家有好感
但係言談間感覺到佢覺得好遠
有個女仔會好主動同我apps, 係有d feel, 但係我同佢根本兩個世界既人黎.
佢就黎生日諗住送個電話殼俾佢, 已經買左,
只係我唔知送唔送好

送啦
你認為佢收到後會開心既就夠

咩兩個世界
網戀好唔好

我唔知飛唔飛過去搵佢好
feel到大家對大家有好感
但係言談間感覺到佢覺得好遠

飛邊
初戀分唔分手好 7個月
好鐘意佢但係佢唔係我鐘意個type
依家同佢傷心多過開心
讀asso 定retake好
想追個女仔 但我自卑覺得自己襯佢唔起 一定爭唔贏佢身邊既人 同佢出左一兩次街 唔知係咪多心覺得佢冷淡左好多 仲繼唔繼續好?
想追個女仔 但我自卑覺得自己襯佢唔起 一定爭唔贏佢身邊既人 同佢出左一兩次街 唔知係咪多心覺得佢冷淡左好多 仲繼唔繼續好?

佢冷淡左多數無機
十日內約多佢兩次
佢都唔肯出嚟就放棄
讀asso 定retake好

你可以做到每日起碼溫書3個鐘既就retake
(唔計返學時間)
初戀分唔分手好 7個月
好鐘意佢但係佢唔係我鐘意個type
依家同佢傷心多過開心

你中意咩type
愛情唔講type講feel的
有個鍾意左3年既人
同佢鬧左交
有個新識左幾個月既人
對佢有d好感
有時成日都諗住舊嗰個
但係好亂 分唔清係友情定愛情
新嗰個 係新開始 仲係大家結識緊既狀態 但有時又好似好疏遠咁 忽遠忽近
舊嗰個係中同 新嗰個係大專識
點算好?

經歷好重要
我會confirm左中同係咪中意自己先
所以你應該揾返中同 和好如初先
睇下佢對你係點
如果佢無中意過你
咪多d flirt大專仔

人係可以同時間對好多人有好感
所以你唔係濫情
只係有點迷茫姐

其實我呢排覺得自己好似好花心咁
明明有個暗戀3年既中同(因為鬧左交而有成大半年無聯絡)
但都對新識既人產生好感 好似好衰咁

人之常情 個個都會
我咪話左你唔係濫情 lol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞