[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
專心讀書做so called 專業人士好定趁最後一年U life 裝備自己報EO

前者壞處係要捱兩年trainee 先有3萬,到宜家都搵到intern/training contract ,搵到灰

後者就係競爭大
專心讀書做so called 專業人士好定趁最後一年U life 裝備自己報EO

前者壞處係要捱兩年trainee 先有3萬,到宜家都搵到intern/training contract ,搵到灰

後者就係競爭大
仲有就係今年sem break去唔去獨遊好
同佢一齊好辛苦,唔夾,但分手又好辛苦,點算?
份工仲做唔做好 我個ex喺度

我地返工識既 我早佢半年左右返
宜家散咗
係佢提分既 但係我嗰陣仲鐘意佢
本身都唔係好敢見到佢 因為見到佢好變到好sad

仲有傷心咗三個月先知佢同人拍緊第二個月
有次放工我見佢男朋友喺出面等佢等我都唔知諗咩好 總之就係好想快啲忘記佢 唔記得個樣都好

但係呢 最近佢返早更 我返夜
所以理論上我地唔會遇到啦
但係我好驚會有日佢無啦啦返夜

咁我等佢走定我自己走好?
感覺我走又好似輸到一敗塗地喎
但係留我又怕遇到佢

揾住工先
有better offer就轉

Pt黎 因為已經做咗好耐個環境好難好過呢間

無衝突
可能有其他仲好既pt
無咪繼續做
睇名plz

cu

後者就係競爭大

前者吧
理唔理番 曾向其表白既男知己?
同佢做唔做番朋友好?

但係佢將我同佢既野周圍講 好多人都知
無形中加大反感⋯
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

每個人對錢都有唔同嘅理解,可能佢細細個好窮,whatever原因,令佢覺得錢好重要,從而對錢計較。 但係佢對錢計較=佢唔錫你咩?我又唔係咁諗。
其實佢係咪錫你,日常生活你點會feel唔到。

AA真係對2個人最公平,始終大家都係打份工,都要養家儲錢。就算係食平野,始終都係佢出,咁只係少左唔公平,而唔係真係公平。

你個概念「幫你俾埋錢=疼愛」
幫你俾錢 同時錫你
幫你俾錢但其實唔錫你(大把例子,有多個錢都做到,無咩錢都做到)
唔幫你俾錢 但其實錫你
唔幫你俾錢同時其實唔錫你

呢2樣野無a imply b既關係,唔好着重呢啲形式化嘅表面,唔好聽三姑六婆曬命,用心去了解下對方啦
仲有就係今年sem break去唔去獨遊好

去 獨立d好
諗緊分唔分手好 有d介意條女幫人含過 自稱冇搞到 一開始問佢有冇做過果d野但都唔認 依家一齊左之後佢先話係講大話 仲要含過好多次 幾次都接受到 但好多次點都會介意 但心軟又唔想講出口

利申毒l 第1次拍拖
同佢一齊好辛苦,唔夾,但分手又好辛苦,點算?

一齊
降低少少對佢既要求
同佢做唔做番朋友好?

無形中加大反感⋯

算啦
佢份人咁自私
做朋友你只會更加辛苦
同佢做唔做番朋友好?

無形中加大反感⋯

算啦
佢份人咁自私
做朋友你只會更加辛苦

佢wts我想同我傾下
我又好好奇想知佢會講乜

咁同唔同佢傾好?
諗緊分唔分手好 有d介意條女幫人含過 自稱冇搞到 一開始問佢有冇做過果d野但都唔認 依家一齊左之後佢先話係講大話 仲要含過好多次 幾次都接受到 但好多次點都會介意 但心軟又唔想講出口

利申毒l 第1次拍拖

千其唔好
到你大個你就會唔會介意條女係咪處 有無oral過
愛一個人要接受埋佢既過去
同佢做唔做番朋友好?

無形中加大反感⋯

算啦
佢份人咁自私
做朋友你只會更加辛苦

佢wts我想同我傾下
我又好好奇想知佢會講乜

咁同唔同佢傾好?

可能佢只想全世界都中意佢 好自戀
hea覆
emoji為佳
盡量唔好超過5 隻字
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀

有咩經歷

約佢出黎 攬多最後一次吧

大家唔識照顧同珍惜對方 同一個問題已經講過好多次 每一次話要改但次次打回原形
而家諗緊不如星期5/6先約出黎 因為佢份工成日要ot 唔想佢放左工仲要咁攰去諗 加上聽日都仲要番工

利申毒l 第1次拍拖

千其唔好

應該要點同佢傾 我驚開左口 佢會唔開心
其實我唔想放低段感情 只係覺佢一直呃我好過 無啦啦又講事實出黎 我要d時間接受 但成日都會亂諗

後者就係競爭大

前者吧

前者 U Life 睇你係玩定點 太多Ulife 都無時間準備EO
(唔知點好)再有鐘意人的感覺
https://lihkg.com/thread/164642/page/1?ref=ios
- 分享自 LIHKG 討論區https://lihkg.com/thread/164642/page/1?ref=ios

情況係咁 點adjust自己好
[集思廣益]用咩方法復合最好?
https://lihkg.com/thread/165382/page/1

好想試下復合, 唔想自己後悔, 第一步應該點行?
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀

有咩經歷

約佢出黎 攬多最後一次吧

大家唔識照顧同珍惜對方 同一個問題已經講過好多次 每一次話要改但次次打回原形
而家諗緊不如星期5/6先約出黎 因為佢份工成日要ot 唔想佢放左工仲要咁攰去諗 加上聽日都仲要番工

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway
如果你覺得都唔可以為對方改變既

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月
份工quit唔quit好?
其實已經係通知期中
但係腦細留我 公司改革中

利申毒l 第1次拍拖

千其唔好

應該要點同佢傾 我驚開左口 佢會唔開心
其實我唔想放低段感情 只係覺佢一直呃我好過 無啦啦又講事實出黎 我要d時間接受 但成日都會亂諗

同佢講 你好開心佢肯坦白
但希望你以後對我都唔好隱瞞野
因為好愛佢 願意接受佢既過去
你最唔開心只係佢有所隱瞞

佢講出嚟都係唔想再呃你
好好戀愛吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞