[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
我唔知做咩Sme,讟個高不成低不就既bba, grad後如何生存?
創業又9Hea過…又唔識…
打工又9打過…
乜都係想…想學手語又想學西語yr3啦,認真面對唔到自己…屋企…仲要捱學費

sme?
[集思廣益]用咩方法復合最好?
https://lihkg.com/thread/165382/page/1

好想試下復合, 唔想自己後悔, 第一步應該點行?

第一步應該改變自己

第二步比佢見到你有所改變
佢講d野你都有做到

有改,之前太得閒所以先成日想搵佢迫到佢好緊
而家有跟朋友去健身,諗住搵返d活動做下
至於性格方面,自己了解左佢嘅需要之後我都知要點改
但係都要約到佢出黎,比個機會我,佢先會知道我改成點

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

改變唔係一兩日 唔係一兩次gym 唔係諗住揾咩就得

咁一個月後再搵佢你覺得點?
我好想襯岩岩分手,等大家仲有感覺時復合
我係驚等太耐,佢會以為我冇心搵返佢
然後對我淡左,再同返ex一齊,我真係好矛盾
分唔分手好?
受撚夠自我中心嘅人
永遠自己感覺高於一切
但拍拖六年 同居2年
唉 佢最近又要升職interview
依個時候走好似又好衰女
佢所有最唔開心嘅時間都喺我陪佢過
點解唔可以理下我感受

等到佢in完
唔好同居住
同佢講你點諗
大家冷靜一排
如果佢肯改 你就比多次機會大家
https://lihkg.com/thread/165382/page/1

第一步應該改變自己

佢講d野你都有做到

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

做返frd先 whatsapp佢 關心佢 比佢知道你係佢身邊
兩個星期後約佢出嚟
同ex藕斷絲連,因為某啲原因佢話怕我同佢一齊我會唔開心,想等到合適時間再一齊
已過咗4個月, 期間我發過脾氣亦放棄過,但佢每次氹吓我我就原諒佢
依家佢依然日日搵我,但比較冷淡亦冇以前咁多話題,開始覺得都唔知鍾意佢啲乜,又懷疑自己係咪已經唔鍾意佢
斬唔斬欖好?

嚟緊有套好正既愛情片上映
你最想同邊個睇

如果係佢既你就同返佢一齊

套戲叫咩名?
btw我真係有套戲想同佢睇,但係係懸疑恐怖片叫外星生命

我舉例姐
套戲係咩唔重要
只係想你知道邊個係你心中最重要
想同佢睇咪約
等咩

俾你昆咗
暗示咗佢想睇,但佢冇約我啊
其實我算主動嗰種,但佢比較被動(可能因為佢好忙),有時都幾攰

聽日再直接約佢睇啦

唯有係咁,唔得就唔q見佢
諗緊分唔分手好 有d介意條女幫人含過 自稱冇搞到 一開始問佢有冇做過果d野但都唔認 依家一齊左之後佢先話係講大話 仲要含過好多次 幾次都接受到 但好多次點都會介意 但心軟又唔想講出口

利申毒l 第1次拍拖

千其唔好
到你大個你就會唔會介意條女係咪處 有無oral過
愛一個人要接受埋佢既過去

應該要點同佢傾 我驚開左口 佢會唔開心
其實我唔想放低段感情 只係覺佢一直呃我好過 無啦啦又講事實出黎 我要d時間接受 但成日都會亂諗

同佢講 你好開心佢肯坦白
但希望你以後對我都唔好隱瞞野
因為好愛佢 願意接受佢既過去
你最唔開心只係佢有所隱瞞

佢講出嚟都係唔想再呃你
好好戀愛吧

唔該哂Ching比意見 今晚試下同佢傾傾
同ex藕斷絲連,因為某啲原因佢話怕我同佢一齊我會唔開心,想等到合適時間再一齊
已過咗4個月, 期間我發過脾氣亦放棄過,但佢每次氹吓我我就原諒佢
依家佢依然日日搵我,但比較冷淡亦冇以前咁多話題,開始覺得都唔知鍾意佢啲乜,又懷疑自己係咪已經唔鍾意佢
斬唔斬欖好?

嚟緊有套好正既愛情片上映
你最想同邊個睇

如果係佢既你就同返佢一齊

套戲叫咩名?
btw我真係有套戲想同佢睇,但係係懸疑恐怖片叫外星生命

我舉例姐
套戲係咩唔重要
只係想你知道邊個係你心中最重要
想同佢睇咪約
等咩

俾你昆咗
暗示咗佢想睇,但佢冇約我啊
其實我算主動嗰種,但佢比較被動(可能因為佢好忙),有時都幾攰

聽日再直接約佢睇啦

唯有係咁,唔得就唔q見佢

加油
諗緊分唔分手好 有d介意條女幫人含過 自稱冇搞到 一開始問佢有冇做過果d野但都唔認 依家一齊左之後佢先話係講大話 仲要含過好多次 幾次都接受到 但好多次點都會介意 但心軟又唔想講出口

利申毒l 第1次拍拖

千其唔好
到你大個你就會唔會介意條女係咪處 有無oral過
愛一個人要接受埋佢既過去

應該要點同佢傾 我驚開左口 佢會唔開心
其實我唔想放低段感情 只係覺佢一直呃我好過 無啦啦又講事實出黎 我要d時間接受 但成日都會亂諗

同佢講 你好開心佢肯坦白
但希望你以後對我都唔好隱瞞野
因為好愛佢 願意接受佢既過去
你最唔開心只係佢有所隱瞞

佢講出嚟都係唔想再呃你
好好戀愛吧

唔該哂Ching比意見 今晚試下同佢傾傾

加油 真愛難求

第一步應該改變自己

佢講d野你都有做到

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

做返frd先 whatsapp佢 關心佢 比佢知道你係佢身邊
兩個星期後約佢出嚟

姐係一個月後whatsapp返佢傾下計關心下佢
之後過多2個星期試下約佢出黎食飯咁?
20歲頭讀緊書 屋企突然有經濟壓力 出去幫手番工好定繼續讀好?
20蚊買左3手1357
宜家跌到14蚊放唔放好
20歲頭讀緊書 屋企突然有經濟壓力 出去幫手番工好定繼續讀好?

讀緊咩

讀緊咩

Asso

第一步應該改變自己

佢講d野你都有做到

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

兩個星期後約佢出嚟

唔洗一個月後
今日開始少少whatsapp佢
慢慢加碼

讀緊咩

Asso

如果我屋企唔掂到叫我出嚟做野
我會出嚟做
但如果佢地仲好堅持要你讀書
就唔好令佢地失yg

讀緊咩

Asso

如果我屋企唔掂到叫我出嚟做野
我會出嚟做
但如果佢地仲好堅持要你讀書
就唔好令佢地失yg

失望

第一步應該改變自己

佢講d野你都有做到

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

兩個星期後約佢出嚟

唔洗一個月後
今日開始少少whatsapp佢
慢慢加碼

唔得啊, 因為之前分手後佢冇講清楚原因, 我成日搵佢想佢解釋清楚
搞到佢厭我煩關係好差, 係早幾日傾完電話大家講曬自己嘅感受
解釋返之前d誤會先好左, 佢知我冇咁快會冷靜到, 叫我靜一排先再搵佢
我都應承左佢隔一頭半個月先搵返佢
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

寵愛唔一定係要請你食飯先算
平時好照顧你已經好好
如果你地讀緊書 唔係aa制對佢好重負擔
佢可能見到身邊朋友拍拖都係aa制先咁講
不如比多次機會佢
食飯aa制 睇戲爆房佢出錢

兩個人都係做緊嘢 比多次機會 我一定會AA

只係我唔識點再面對段關係 以後無論AA定佢畀定我畀都好 我都覺得大家互相勉強同計算 諗起都攰同無意義

巴打多謝你開解我

你唔肯aa制
坦白講大部分人都會覺得對男方唔公平
不過你都係希望佢視你如己出姐
並唔係貪佢d咩

但所有男性就算結左婚
都唔會希望洗費係自己出哂

其實又唔係叫你次次夾足比佢
有時佢請
有時你會講句:上幾次都你出 今次我請
洗費上做到男方出60 -75%
女方出25-40%
成件事大家都舒服d

如果你真係覺得aa制與否已經唔重要
你又何必為左唔重要既野去再次妨礙你地發展
諗起你最重要既野係咩
加油

痴線,一開始點解男方出多,原因係因為男士以前搵得多過女士,宜家同工同酬,唔明點解仲一定係男方出多
諗緊屌你好定屌你老母好
P牌
買唔買架二手車揸下好
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

寵愛唔一定係要請你食飯先算
平時好照顧你已經好好
如果你地讀緊書 唔係aa制對佢好重負擔
佢可能見到身邊朋友拍拖都係aa制先咁講
不如比多次機會佢
食飯aa制 睇戲爆房佢出錢

兩個人都係做緊嘢 比多次機會 我一定會AA

只係我唔識點再面對段關係 以後無論AA定佢畀定我畀都好 我都覺得大家互相勉強同計算 諗起都攰同無意義

巴打多謝你開解我

你唔肯aa制
坦白講大部分人都會覺得對男方唔公平
不過你都係希望佢視你如己出姐
並唔係貪佢d咩

但所有男性就算結左婚
都唔會希望洗費係自己出哂

其實又唔係叫你次次夾足比佢
有時佢請
有時你會講句:上幾次都你出 今次我請
洗費上做到男方出60 -75%
女方出25-40%
成件事大家都舒服d

如果你真係覺得aa制與否已經唔重要
你又何必為左唔重要既野去再次妨礙你地發展
諗起你最重要既野係咩
加油

痴線,一開始點解男方出多,原因係因為男士以前搵得多過女士,宜家同工同酬,唔明點解仲一定係男方出多

其實女生想要安全感姐
諗緊屌你好定屌你老母好

屌小火龍先
P牌
買唔買架二手車揸下好

如果你揾到泊車位1500 蚊樓下就買
想約個男仔出街但wtsapp佢十問九唔應
啱啱藍tick左但冇回
諗緊係咪又係我講野先好
定放棄佢好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞