[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
有個女仔會好主動同我apps, 係有d feel, 但係我同佢根本兩個世界既人黎.
佢就黎生日諗住送個電話殼俾佢, 已經買左,
只係我唔知送唔送好

送啦
你認為佢收到後會開心既就夠

咩兩個世界

我係個失敗者, 佢係千金小姐
有個男仔講到明話要追我(feel到真心)
我:點解我見到有個女仔ig 好多你地合照 你真係冇拍拖?
佢:下 冇 邊個

我扮野話唔記得ig名
就講左ig啲特徵佢聽

佢:哦 嗰個我表妹黎

之後諗住冇野啦
點知隔幾個中我search唔到表妹個ig
發現改左名 public 轉private 仲block埋我
Post既數目仲少左 即係del左唔少相
我冇同佢講我發現呢啲野

好想知發生咩事
巴打覺得點問佢好

利申藍絲

問左你都未必信
揾其他ig check下
華生pls
網戀好唔好

我唔知飛唔飛過去搵佢好
feel到大家對大家有好感
但係言談間感覺到佢覺得好遠

飛邊

加拿大
想約人但係唔知點開口好
有個鍾意左3年既人
同佢鬧左交
有個新識左幾個月既人
對佢有d好感
有時成日都諗住舊嗰個
但係好亂 分唔清係友情定愛情
新嗰個 係新開始 仲係大家結識緊既狀態 但有時又好似好疏遠咁 忽遠忽近
舊嗰個係中同 新嗰個係大專識
點算好?

經歷好重要
我會confirm左中同係咪中意自己先
所以你應該揾返中同 和好如初先
睇下佢對你係點
如果佢無中意過你
咪多d flirt大專仔

人係可以同時間對好多人有好感
所以你唔係濫情
只係有點迷茫姐

其實我呢排覺得自己好似好花心咁
明明有個暗戀3年既中同(因為鬧左交而有成大半年無聯絡)
但都對新識既人產生好感 好似好衰咁

人之常情 個個都會
我咪話左你唔係濫情 lol

我見到呀 我想同你分享埋我呢段時間既心情

快d搞清楚佢點諗
鍾意嘅人可能2,3年後就去外國發展
仲應唔應該追佢呢
有個女仔會好主動同我apps, 係有d feel, 但係我同佢根本兩個世界既人黎.
只係我唔知送唔送好

送啦

咩兩個世界

點解你咁自私
點解你唔可以為左佢去努力
去盡力一次
去擺脱失敗者

點解你覺得第二個男仔就會比到幸福佢
有無諗過可能有個有錢player會玩佢
有無諗過全世界你只可以確認有一個人唔會傷害佢
就係你自己

利申 少少9up
網戀好唔好

我唔知飛唔飛過去搵佢好
feel到大家對大家有好感
但係言談間感覺到佢覺得好遠

飛邊

加拿大

叫佢過嚟香港玩
想約人但係唔知點開口好

我想見你
最霸氣
有個男仔講到明話要追我(feel到真心)
我:點解我見到有個女仔ig 好多你地合照 你真係冇拍拖?
佢:下 冇 邊個

我扮野話唔記得ig名
就講左ig啲特徵佢聽

佢:哦 嗰個我表妹黎

之後諗住冇野啦
點知隔幾個中我search唔到表妹個ig
發現改左名 public 轉private 仲block埋我
Post既數目仲少左 即係del左唔少相
我冇同佢講我發現呢啲野

好想知發生咩事
巴打覺得點問佢好

利申藍絲

問左你都未必信
華生pls

好恐怖 好驚比人呃
以前遇過好多衰男人極有陰影
用我朋友ig 睇表妹個ig 只係private 唔會no posts yet
講漏左 個表妹ig 連icon都轉埋
都唔知仲可以點check

有無common frd
鍾意嘅人可能2,3年後就去外國發展
仲應唔應該追佢呢

追 可能聽日世界未日
乞食科三級榮譽畢業懶人應該搵咩工
只係我唔知送唔送好

送啦

咩兩個世界

點解你咁自私
去盡力一次
去擺脱失敗者

就係你自己

利申 少少9up

可以屌大力d

政府工
只係我唔知送唔送好

送啦

咩兩個世界

點解你咁自私
去盡力一次
去擺脱失敗者

就係你自己

利申 少少9up

可以屌大力d

唔屌la
自己諗下
佢值唔值得

問左你都未必信
華生pls

好恐怖 好驚比人呃
以前遇過好多衰男人極有陰影
用我朋友ig 睇表妹個ig 只係private 唔會no posts yet
講漏左 個表妹ig 連icon都轉埋
都唔知仲可以點check

完全冇
我同啲朋友講呢單野

有啲就話可能表妹有戀哥癖 咁個男仔同佢講唔好擺啲合照搞到人誤會 佢就del 但好憎我所以blk 9左我
另一個說法係條女唔係咩表妹 係sp有過啲床照 條仔威脅佢就要佢del哂佢 同埋唔比我搵到佢ig就改名+block
我宜家係咁亂諗好煩

有床照??
只係我唔知送唔送好

送啦

咩兩個世界

點解你咁自私
去盡力一次
去擺脱失敗者

就係你自己

利申 少少9up

可以屌大力d

唔屌la
自己諗下
佢值唔值得

我只係覺得佢值得更好

政府工

有幾難入
同初戀女友一齊左一年,分左手到而家三個月。當時佢話佢只係拍過個零月拖,未算真係拍過拖。拍拖個一年其實對方都有講不下十次分手,原因係對方覺得我唔夠好,同人比較起黎冇佢口中所講既人咁叻,我自己都有提過兩次,因為我頂唔順佢係咁講分手,但最後大家都有唔捨得大家,我都唔想放手,因為我真係好愛佢。

係一月既時候佢再講分手,我都唔挽回喇,因為已經講得太多次。分左之後因為我同佢同系,有好多堂一齊上,成日都會見到。我見親佢個心都好痛放唔低,上個月下定決心追返佢,原來佢散左未夠兩個月已經鍾意左第二個人,話係工作既同事,仲表埋白,佢話個個人唔鍾意佢。我問佢可唔可以比多次機會大家,佢個時話對我冇feel 叫我追返佢。

佢當時講話我愛佢就應該要包容接受到佢心目中有第二個人,因為佢自己都係咁。約佢出去佢會出,講其他野都好開心,但當一講到起埋一齊既問題就拖得就拖,避得就避。幫佢佢唔會拒絕,佢話自己唔係收兵,佢話只係唔知朋友互相幫助既界線去到邊到,佢話只係當我朋友。咁我就問佢有冇愛過我,佢話未一齊前有,但一齊左之後就冇,當初鍾意我係因為比前一個hurt 太深,而覺得我冇傷害性,但今日唔鍾意我都係因為呢個原因。。。因為佢覺得佢已經淡忘上一個hurt 佢既人。

其實我知道佢唔愛我,就算我好愛佢事事為佢著想也好,但佢一d都唔care,換來既係一刀一刀插入我心臟。當初我幾個兄弟話 gp pj 同埋我一組,我見佢咁慘冇組就on99 嗌埋佢一組,同埋都想多d 機會同佢相處。佢個時竟然同我講又話好欣賞我兄弟,琴日約出黎傾,佢病左冇黎都冇同我講,正係同我兄弟講,總之有咩野都唔會同我講,正係會同佢講,私下都有不斷whatsapp 佢。我個心好撚痛,當我一諗到同佢地傾gp pj佢地會係我面前卿卿我我,我個心就好痛 ☹️我唔想再虐待自己,今日我忍唔住whatsapp佢,叫佢調過第二組
,佢話調組個個應該係我,但佢冇黎我地已經開始左做,我就答佢我地已經開始左做。跟住佢就冇覆到我。因為好多組都開始左做,而家叫佢搵過組係好難,但我唔叫佢走,一諗到佢地係我面前個心就好痛,佢仲要話係好欣賞佢,如果會鐘意都係鍾意佢,當初仲要係我on99介紹佢地識,一諗到個心就好似比一萬把刀插咁。我唔係想傷害佢,我咁做係為左自己見唔到就可以快d 放得低。我究竟應該點做好☹️

完全冇
我同啲朋友講呢單野

有啲就話可能表妹有戀哥癖 咁個男仔同佢講唔好擺啲合照搞到人誤會 佢就del 但好憎我所以blk 9左我
另一個說法係條女唔係咩表妹 係sp有過啲床照 條仔威脅佢就要佢del哂佢 同埋唔比我搵到佢ig就改名+block
我宜家係咁亂諗好煩

有床照??

唔係 我啲fd假設姐
有床照我就唔洗煩啦 即斷聯絡

真係好難估
你問佢無論佢係邊樣都會答同一樣野
照normal咁傾計先

政府工

有幾難入

好難答啵
2月中last day,
而家有offer 4月26返新工,
但係有另一份工offer 好少少, 前景同錢都好少少,
不過要4月頭先in, 姐係起碼5月中先返工,
點做好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞