[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
請出招
特首選舉投邊個
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?
講唔出口

因咩解究冷靜期?
特首選舉投邊個

民望最高
講唔出口

打英文
應唔應該搵番ex

如果佢好誠懇既
比多次機會佢
應唔應該搵番ex

改變左自己之後先揾

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

寵愛唔一定係要請你食飯先算
平時好照顧你已經好好
如果你地讀緊書 唔係aa制對佢好重負擔
佢可能見到身邊朋友拍拖都係aa制先咁講
不如比多次機會佢
食飯aa制 睇戲爆房佢出錢

因咩解究冷靜期?

平時好照顧你已經好好
不如比多次機會佢

兩個人都係做緊嘢 比多次機會 我一定會AA

只係我唔識點再面對段關係 以後無論AA定佢畀定我畀都好 我都覺得大家互相勉強同計算 諗起都攰同無意義

巴打多謝你開解我
報唔報考專業試好?
報唔報考專業試好?

報啦

因咩解究冷靜期?

平時好照顧你已經好好
不如比多次機會佢

兩個人都係做緊嘢 比多次機會 我一定會AA

只係我唔識點再面對段關係 以後無論AA定佢畀定我畀都好 我都覺得大家互相勉強同計算 諗起都攰同無意義

巴打多謝你開解我

你唔肯aa制
坦白講大部分人都會覺得對男方唔公平
不過你都係希望佢視你如己出姐
並唔係貪佢d咩

但所有男性就算結左婚
都唔會希望洗費係自己出哂

其實又唔係叫你次次夾足比佢
有時佢請
有時你會講句:上幾次都你出 今次我請
洗費上做到男方出60 -75%
女方出25-40%
成件事大家都舒服d

如果你真係覺得aa制與否已經唔重要
你又何必為左唔重要既野去再次妨礙你地發展
諗起你最重要既野係咩
加油
報唔報考專業試好?

報啦

但嘗試挑戰一樣唔叻既野喎
唔知做呢一行岩唔岩我
如果另一半完全唔體諒我讀書同工作上既壓力 話我唔應該咁搏 而我地成日因為呢個問題嘈
應唔應該分開
報唔報考專業試好?

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

咁睇下個試需要天才定努力多d
不如你打detail d
搵唔搵番女神好...
冇聯絡好耐,應該嬲左我
如果另一半完全唔體諒我讀書同工作上既壓力 話我唔應該咁搏 而我地成日因為呢個問題嘈
應唔應該分開

可唔可以講d肉麻既野霖下佢算
eg
你唔覺得努力上進既男人最好咩
我咁努力都係為左你

再唔係plan下d旅行塞住佢把口
當然考完試先
搵唔搵番女神好...
冇聯絡好耐,應該嬲左我

個人認為
揾唔揾返有一個好重要既因素
就係出師有名

如果佢生日近既等到佢生日先
再唔係就睇下共同話題既news
報唔報考專業試好?

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

咁睇下個試需要天才定努力多d
不如你打detail d

想考精算試 我覺得努力+天才都好重要
好想做到呢行 但又覺得自己冇料
所以而家好struggle
如果我決定考既話 我暑假就要重新plan過 所以要而家決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞