[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
之前係d 活動抄左人牌

但係whatsapp 唔多點應機

係咪可以搵定下一個

係 揾多幾條女whatsapp
同女朋友由熱戀一下子分手 因為我做左啲野 之後佢話性格不合分手 仲有冇機會追番 ?日日見到 同一班
佢冇覆過我
目前已冷靜數天 無視大家

究竟做左d咩
應唔應該主動去識個女仔 約佢出街
利申一齊上堂 冇傾過計

應該
應唔應該再搵佢一次 樓主一句

揾囉
同女朋友由熱戀一下子分手 因為我做左啲野 之後佢話性格不合分手 仲有冇機會追番 ?日日見到 同一班
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣
佢唔理我個陣仲一直煩緊佢
後尾問佢朋友 話我同佢應該要分手
佢由頭到尾冇理過我 甚至講一句分手
咁既行為係咪已經對我死左心?
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣

9成係
揾多佢一次
唔得就算

btw
佢同佢朋友都好難頂
發次脾氣姐
分手又交代清楚
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣

9成係
揾多佢一次
唔得就算

btw
佢同佢朋友都好難頂
發次脾氣姐
分手又交代清楚

真係要搵?定還是係冷靜多一陣 我同時改變自己先好啲?
想去返舊部門到做
但問過舊部門同事話而家比以前更地獄,有開工冇收工
仲要學唔到野乜濟,我開頭以為去返舊部門度做會學到野,點知佢地話唔會
學都學d好局部片面既野
新部門就做緊,都唔係好學到野
但準時放工,黎緊可能會有新野攪
可能會學到野。。。可能。。
點揀?
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣

9成係
揾多佢一次
唔得就算

btw
佢同佢朋友都好難頂
發次脾氣姐
分手又交代清楚

寫封信比佢
唔show你就算
想去返舊部門到做
仲要學唔到野乜濟,我開頭以為去返舊部門度做會學到野,點知佢地話唔會
學都學d好局部片面既野
點揀?

咁點解想返舊部門
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣

9成係
揾多佢一次
唔得就算

btw
佢同佢朋友都好難頂
發次脾氣姐
分手又交代清楚

寫封信比佢
唔show你就算

曾經寫過道歉信 未分之前 但係嘈緊交個陣
都冇理到我
佢冇覆過我

究竟做左d咩

我發左佢脾氣

9成係
揾多佢一次
唔得就算

btw
佢同佢朋友都好難頂
發次脾氣姐
分手又交代清楚

寫封信比佢
唔show你就算

曾經寫過道歉信 未分之前 但係嘈緊交個陣
都冇理到我

寫多次
想去返舊部門到做
學都學d好局部片面既野
點揀?

咁點解想返舊部門

m,因為我開頭諗法就係如果去舊部門做
有新野攪可以多d野寫落cv
但係舊部門同事就話如果你係呢度(例如佢自己)都唔係點學到野,就係你寫左落cv
轉工面試時d hr問你,
你咪一樣唔識答唔到人問題
同埋cv既野其實自己加d水份落去都得
即係冇需要返舊部門
我仲十五十六緊,抱有一絲希望
點睇?
之前係d 活動抄左人牌

係咪可以搵定下一個

咁巴打我想問多句 係咪唔理佢 搵多幾條女
想去返舊部門到做
學都學d好局部片面既野
點揀?

咁點解想返舊部門

但係舊部門同事就話如果你係呢度(例如佢自己)都唔係點學到野,就係你寫左落cv
即係冇需要返舊部門
點睇?

咁舊部門學唔到野又要ot
唔好轉la
之前係d 活動抄左人牌

係咪可以搵定下一個

咁巴打我想問多句 係咪唔理佢 搵多幾條女

係 抄多d牌
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

其實拎前度們比較係大家都會
不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
但溝返佢你地咪又有同樣問題
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
其實已經改變左好多 甚至唔係之前嘅我
本身我哋大家係兩個世界嘅人
不過我都改變左自己去suit佢嘅性格
例如佢唔鍾意打電話我哋一齊左之後一個電話都冇打過
佢唔鍾意做某啲嘢我哋一齊左一年幾都冇做過(但其實我好想做 )例如節慶日出街又嫌多人 但係永遠唔會話候補/提前慶祝,其實好想同佢有啲節慶日嘅回憶
但佢都仲係嫌三嫌四

同個夾既另一半一齊你會開心好多

已經冇興趣冇衝動去認識異性,都冇耐性再去溝通,受過傷就好保護自己唔太投入去愛

香港有四百萬條女
你age加減五年既女
都有八十萬條女
你只係試到其中兩條女
何必推自己去死角封閉自己

五十萬先岩

我係絲 分完手前排仲俾佢鬧
佢不斷講啲論點合理化曬佢做錯嘅嘢
然後將我嘅付出變成係做太多/花時間
講到我錯曬佢啱咁
多謝你鼓勵我
我會努力企翻起身
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

其實拎前度們比較係大家都會
不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
但溝返佢你地咪又有同樣問題
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
其實已經改變左好多 甚至唔係之前嘅我
本身我哋大家係兩個世界嘅人
不過我都改變左自己去suit佢嘅性格
例如佢唔鍾意打電話我哋一齊左之後一個電話都冇打過
佢唔鍾意做某啲嘢我哋一齊左一年幾都冇做過(但其實我好想做 )例如節慶日出街又嫌多人 但係永遠唔會話候補/提前慶祝,其實好想同佢有啲節慶日嘅回憶
但佢都仲係嫌三嫌四

同個夾既另一半一齊你會開心好多

已經冇興趣冇衝動去認識異性,都冇耐性再去溝通,受過傷就好保護自己唔太投入去愛

香港有四百萬條女
你age加減五年既女
都有八十萬條女
你只係試到其中兩條女
何必推自己去死角封閉自己

五十萬先岩

我係絲 分完手前排仲俾佢鬧
佢不斷講啲論點合理化曬佢做錯嘅嘢
然後將我嘅付出變成係做太多/花時間
講到我錯曬佢啱咁
多謝你鼓勵我
我會努力企翻起身

加油
男女通用
you deserve better
以前做pt識左個女仔唔算好熟,但見到面都幾啱傾。呢排翻另一份工又見到佢,覺得幾有緣。拎唔拎contact好?
定係我自己諗多左
以前做pt識左個女仔唔算好熟,但見到面都幾啱傾。呢排翻另一份工又見到佢,覺得幾有緣。拎唔拎contact好?
定係我自己諗多左

拎啦
咁有緣都唔拎你以後想點識人
想去返舊部門到做
學都學d好局部片面既野
點揀?

咁點解想返舊部門

即係冇需要返舊部門
點睇?

咁舊部門學唔到野又要ot
唔好轉la

我鍾意咗個fd,平時打機會skype
但係平時就唔會whatsapp
呢排佢無打機,我又唔敢whatsapp佢
我想whatsapp佢但係唔知講咩#adore
突然whatsapp佢又好似好奇怪咁
做左呢行7 年 真係厭倦了
好想resign 有負擔
放棄唔到人工

用工餘時間搞d野
或轉公司會唔會無咁悶

份工係令我冇咩工餘時間 沈繼C
唔想再轉同一行

揾下d internal audit

咁真係咩都冇 同我個名一樣
做左呢行7 年 真係厭倦了
好想resign 有負擔
放棄唔到人工

用工餘時間搞d野
或轉公司會唔會無咁悶

份工係令我冇咩工餘時間 沈繼C
唔想再轉同一行

揾下d internal audit

咁真係咩都冇 同我個名一樣

internal audit應該無咁悶
我鍾意咗個fd,平時打機會skype
但係平時就唔會whatsapp
呢排佢無打機,我又唔敢whatsapp佢
我想whatsapp佢但係唔知講咩#adore
突然whatsapp佢又好似好奇怪咁

whatsapp佢啦

除左問佢今晚玩唔玩得之外
最好唔好傾返打機d野
因為佢會覺得打機skype講咪得

是但衣食住行咩都傾得
你地skype開就frd底
唔洗驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞