[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
下年諗住報exchange
應該同自己d fd 一齊去報一個自己無咁鍾意既地方
定係自己一個人報自己更鍾意既地方?

兩個因素
你覺得會唔會同一世都係朋友
佢會唔會比你更受異性歡迎

保持進可攻退可守

即係照繼續傾計出街 一邊觀察佢?
但我feel到我同佢行得愈黎愈近
感情升溫指數好似有增冇減
應該幾時先問清楚佢

諗深一層
其實4個可能性
表妹 現任 ex sp

除左現任之外都接受到既

揾日同佢出街唔好問ig野
叫佢講下佢表妹

Sp都可以接受?
現任我諗唔會掛?會無啦啦del相轉啲濕9名?仲要blk埋我

曾經既sp
single嗰時有sp都接受到

諗深一層
其實4個可能性
表妹 現任 ex sp

除左現任之外都接受到既

揾日同佢出街唔好問ig野
叫佢講下佢表妹

Sp都可以接受?
現任我諗唔會掛?會無啦啦del相轉啲濕9名?仲要blk埋我

曾經既sp

佢轉名仲要唔係轉啲正常名
好濕9嗰隻 唔禁入去會以為係廣告垃圾ig
完全冇人名 好似驚死人搵到佢咁
真係完全諗唔到係咩事

咁佢轉名都係因為你問個男仔姐
緊係唔想你揾到
做左呢行7 年 真係厭倦了
好想resign 有負擔
放棄唔到人工
放棄唔到人工

用工餘時間搞d野
或轉公司會唔會無咁悶

曾經既sp

佢轉名仲要唔係轉啲正常名
好濕9嗰隻 唔禁入去會以為係廣告垃圾ig
完全冇人名 好似驚死人搵到佢咁
真係完全諗唔到係咩事

咁佢轉名都係因為你問個男仔姐
緊係唔想你揾到

其實行得正企得正點解要轉名又blk又盛
即係肯定係衰野

但唔理佢係player定正常仔
應該想追你
分唔分手好

點解
一係冷靜下先
放棄唔到人工

用工餘時間搞d野
或轉公司會唔會無咁悶

份工係令我冇咩工餘時間 沈繼C
唔想再轉同一行
放棄唔到人工

用工餘時間搞d野
或轉公司會唔會無咁悶

份工係令我冇咩工餘時間 沈繼C
唔想再轉同一行

揾下d internal audit
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

其實拎前度們比較係大家都會
不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
但溝返佢你地咪又有同樣問題
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
其實已經改變左好多 甚至唔係之前嘅我
本身我哋大家係兩個世界嘅人
不過我都改變左自己去suit佢嘅性格
例如佢唔鍾意打電話我哋一齊左之後一個電話都冇打過
佢唔鍾意做某啲嘢我哋一齊左一年幾都冇做過(但其實我好想做 )例如節慶日出街又嫌多人 但係永遠唔會話候補/提前慶祝,其實好想同佢有啲節慶日嘅回憶
但佢都仲係嫌三嫌四
等唔等佢返嚟好
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
後來嘗試忍耐同佢磨合下
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
佢唔鍾意做某啲嘢我哋一齊左一年幾都冇做過(但其實我好想做 )例如節慶日出街又嫌多人 但係永遠唔會話候補/提前慶祝,其實好想同佢有啲節慶日嘅回憶
但佢都仲係嫌三嫌四

同個夾既另一半一齊你會開心好多
等唔等佢返嚟好

唔好
後來嘗試忍耐同佢磨合下

不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
但佢都仲係嫌三嫌四

已經冇興趣冇衝動去認識異性,都冇耐性再去溝通,受過傷就好保護自己唔太投入去愛
自己鍾意嘅人問我點去吸引一個佢鍾意嘅人個注意力
我應該點好
我應該點好

教佢
我應該點好

教佢

我有咁 但個心好痛
終於有個咁既post
個ac同男友共用 起我底唔好話我人格分裂

半年前佢ocamp中意左組女 出軌分手 同組女表白後發現比人玩 後來同我復合番
宜家錫到我燶 真心好肯定對我100% 但發現自己真心放唔低原諒唔到 仲好傷心好嬲 真係就快抑鬱

分唔分好

如果你肯定佢嚟半年對你好專一
而你又好中意佢享受佢好鍚你
咁唔好分手

可能佢過左o camp之後已經放低左佢
你又何必一直揹住佢
後來嘗試忍耐同佢磨合下

不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
但佢都仲係嫌三嫌四

已經冇興趣冇衝動去認識異性,都冇耐性再去溝通,受過傷就好保護自己唔太投入去愛

香港有四百萬條女
你age加減五年既女
都有八十萬條女
你只係試到其中兩條女
何必推自己去死角封閉自己
我應該點好

教佢

我有咁 但個心好痛

你當然有諗過自己有無可能係佢所講中意既人
但好快知道唔係

如果佢開心係要用自己既唔開心去换
值唔值得
我答你唔到

到有一日你頂唔順既
就問佢成日chat 我 點解唔驚我中意你
佢會答d廢話
唔緊要
你就同佢講你真係中意左佢
後來嘗試忍耐同佢磨合下

不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
但佢都仲係嫌三嫌四

香港有四百萬條女
你age加減五年既女
都有八十萬條女
你只係試到其中兩條女
何必推自己去死角封閉自己

五十百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞