[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
同初戀女友一齊左一年,分左手到而家三個月。當時佢話佢只係拍過個零月拖,未算真係拍過拖。拍拖個一年其實對方都有講不下十次分手,原因係對方覺得我唔夠好,同人比較起黎冇佢口中所講既人咁叻,我自己都有提過兩次,因為我頂唔順佢係咁講分手,但最後大家都有唔捨得大家,我都唔想放手,因為我真係好愛佢。

係一月既時候佢再講分手,我都唔挽回喇,因為已經講得太多次。分左之後因為我同佢同系,有好多堂一齊上,成日都會見到。我見親佢個心都好痛放唔低,上個月下定決心追返佢,原來佢散左未夠兩個月已經鍾意左第二個人,話係工作既同事,仲表埋白,佢話個個人唔鍾意佢。我問佢可唔可以比多次機會大家,佢個時話對我冇feel 叫我追返佢。

佢當時講話我愛佢就應該要包容接受到佢心目中有第二個人,因為佢自己都係咁。約佢出去佢會出,講其他野都好開心,但當一講到起埋一齊既問題就拖得就拖,避得就避。幫佢佢唔會拒絕,佢話自己唔係收兵,佢話只係唔知朋友互相幫助既界線去到邊到,佢話只係當我朋友。咁我就問佢有冇愛過我,佢話未一齊前有,但一齊左之後就冇,當初鍾意我係因為比前一個hurt 太深,而覺得我冇傷害性,但今日唔鍾意我都係因為呢個原因。。。因為佢覺得佢已經淡忘上一個hurt 佢既人。

其實我知道佢唔愛我,就算我好愛佢事事為佢著想也好,但佢一d都唔care,換來既係一刀一刀插入我心臟。當初我幾個兄弟話 gp pj 同埋我一組,我見佢咁慘冇組就on99 嗌埋佢一組,同埋都想多d 機會同佢相處。佢個時竟然同我講又話好欣賞我兄弟,琴日約出黎傾,佢病左冇黎都冇同我講,正係同我兄弟講,總之有咩野都唔會同我講,正係會同佢講,私下都有不斷whatsapp 佢。我個心好撚痛,當我一諗到同佢地傾gp pj佢地會係我面前卿卿我我,我個心就好痛 ☹️我唔想再虐待自己,今日我忍唔住whatsapp佢,叫佢調過第二組
,佢話調組個個應該係我,但佢冇黎我地已經開始左做,我就答佢我地已經開始左做。跟住佢就冇覆到我。因為好多組都開始左做,而家叫佢搵過組係好難,但我唔叫佢走,一諗到佢地係我面前個心就好痛,佢仲要話係好欣賞佢,如果會鐘意都係鍾意佢,當初仲要係我on99介紹佢地識,一諗到個心就好似比一萬把刀插咁。我唔係想傷害佢,我咁做係為左自己見唔到就可以快d 放得低。我究竟應該點做好☹️

read
我唔講條女有幾仆街啦
不如我講d野 你跟住做

首先block佢whatsapp fb ig
收埋佢送比你d野/關於佢既物件
同你個frd(佢想溝嗰個) 講佢有幾仆街
唔理高短肥瘦都好 邊度識都好
你每日同至少5個異性whatsapp

加油
2月中last day,
而家有offer 4月26返新工,
但係有另一份工offer 好少少, 前景同錢都好少少,
不過要4月頭先in, 姐係起碼5月中先返工,
點做好?

confirm嗰喺咪好啲,if yes, reject the first one.

有床照??

唔係 我啲fd假設姐
有床照我就唔洗煩啦 即斷聯絡

真係好難估
你問佢無論佢係邊樣都會答同一樣野
照normal咁傾計先

但我真係好囉囉孿
除左呢樣野 暫時都覺得佢幾緊張我同中意我 似係真心追既
但如果知佢係身有屎既話 我可以即刻斬丫嘛
唔洗等到真係投入先知咁傷

保持進可攻退可守
想識女神,但係唔知點識好,佢同班fd一齊坐,我特登為左同佢同班而reg呢科,淨係同lecture唔同tutor,佢又靚又有錢,我又唔靚仔又無錢
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

寵愛唔一定係要請你食飯先算
平時好照顧你已經好好
如果你地讀緊書 唔係aa制對佢好重負擔
佢可能見到身邊朋友拍拖都係aa制先咁講
不如比多次機會佢
食飯aa制 睇戲爆房佢出錢

兩個人都係做緊嘢 比多次機會 我一定會AA

只係我唔識點再面對段關係 以後無論AA定佢畀定我畀都好 我都覺得大家互相勉強同計算 諗起都攰同無意義

巴打多謝你開解我

唔係教人分手,只係覺得再溝通都係愈描愈黑
佢一開始誤會其實係好正常 但係其實你又無錯到

(喂大佬⋯呃你餐老麥咩
應唔應該生存
應唔應該生存

應該
想識女神,但係唔知點識好,佢同班fd一齊坐,我特登為左同佢同班而reg呢科,淨係同lecture唔同tutor,佢又靚又有錢,我又唔靚仔又無錢

既然你無咩自信就隨遇而安啦
莫強求
想追個女仔 但我自卑覺得自己襯佢唔起 一定爭唔贏佢身邊既人 同佢出左一兩次街 唔知係咪多心覺得佢冷淡左好多 仲繼唔繼續好?

佢冷淡左多數無機
十日內約多佢兩次
佢都唔肯出嚟就放棄

佢有同我講黎緊呢一個星期好忙 不過係咁見到佢wtp不停online但就係唔覆我住 10幾個鐘先覆1句半句 唉其實我都知咩事 差個人狠啲同我講個事實出黎姐⋯
我好愛我男友 同佢一齊左五年
一年前佢為左第二個女仔同我分手
最後個女仔拒絕左佢 而男友搵返我 我心軟一齊返
自從一齊返後 我每一日都好冇安全感
佢仍然會主動去識唔同女仔仲會約人單獨出街
佢對我已經冇以前咁好 好少關心我 可以一日一個電話都冇 得一兩句what's app
其實我覺得係佢心目中我係可有可冇
當初明明係佢追我先 但而家就嫌棄我 嫌棄我唔靚皮膚唔好身材唔好
自問對佢好好 佢有咩要求我都唔敢拒絕 只要佢開心就得
係咪我唔夠靚就點做都唔可以令佢對我好d?

雖然佢對我唔好 但有時我地又會相處得好開心好sweet 攪到每次想放棄我都唔捨得

我好想等到有一日佢會識得珍惜我
但我應唔應該繼續等落去⋯
想追個女仔 但我自卑覺得自己襯佢唔起 一定爭唔贏佢身邊既人 同佢出左一兩次街 唔知係咪多心覺得佢冷淡左好多 仲繼唔繼續好?

佢冷淡左多數無機
十日內約多佢兩次
佢都唔肯出嚟就放棄

佢有同我講黎緊呢一個星期好忙 不過係咁見到佢wtp不停online但就係唔覆我住 10幾個鐘先覆1句半句 唉其實我都知咩事 差個人狠啲同我講個事實出黎姐⋯

唔好成日睇住佢有無online
好小家
約多佢兩次
唔出就算
霸氣d
同條女啱啱一齊
但佢好似冇當我係男朋友咁
冇咩著緊我,好似得我一個付出
出街同床上佢好似兩個人咁
床上熱情好多
但出街就冷淡
Whatsapp都冷淡呢排
我應該點做

床上取悅佢多d
令佢不能忘記你
應唔應該對男朋友唔好咁上心
爛面 睇中醫定西醫好
我好愛我男友 同佢一齊左五年
一年前佢為左第二個女仔同我分手
最後個女仔拒絕左佢 而男友搵返我 我心軟一齊返
自從一齊返後 我每一日都好冇安全感
佢仍然會主動去識唔同女仔仲會約人單獨出街
佢對我已經冇以前咁好 好少關心我 可以一日一個電話都冇 得一兩句what's app
其實我覺得係佢心目中我係可有可冇
當初明明係佢追我先 但而家就嫌棄我 嫌棄我唔靚皮膚唔好身材唔好
自問對佢好好 佢有咩要求我都唔敢拒絕 只要佢開心就得
係咪我唔夠靚就點做都唔可以令佢對我好d?

雖然佢對我唔好 但有時我地又會相處得好開心好sweet 攪到每次想放棄我都唔捨得

我好想等到有一日佢會識得珍惜我
但我應唔應該繼續等落去⋯

問題一日唔解決只會越嚟越大
唔好妄想佢會突然變好
不過食得咸魚抵得渴
你由佢分手嗰刻你就知佢只係騎牛揾馬
你可能近排都會甘心做隻牛
但你有心理準備佢一揾到更加好就會走
毫不留情嗰隻
同條女啱啱一齊
但佢好似冇當我係男朋友咁
冇咩著緊我,好似得我一個付出
出街同床上佢好似兩個人咁
床上熱情好多
但出街就冷淡
Whatsapp都冷淡呢排
我應該點做

床上取悅佢多d
令佢不能忘記你

我唔係咁睇重性
我想要既係愛
我著緊下我

性可以令一個人更中意你
你可以諗你滿足佢(性) 之後佢再滿足返你(愛)
應唔應該對男朋友唔好咁上心

應該
試下balance下
唔好整個世界得佢
爛面 睇中醫定西醫好

養好返飲食 睡眠 習慣先
兩個星期後睇西
升Ive hd定出黎做野?
今晚一點定兩點訓好
聽日8點半起身
升Ive hd定出黎做野?

唔怕悶就做野先
試下做sales幾好揾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞