[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
同男朋友拍左兩年幾 long d緊
我認我衰 一long d幾個月就淡左宜家又連續嘈左半個月交
一long d既時候識左個男既朋友 我同佢好多野都好夾 佢細心性格好好又都算對我幾好又會安慰下我 搞到自己都對佢有feel同好感
但又應該未值得到去放棄宜家呢個連屋企人都視為結婚對象既男朋友
利申藍絲

仲要long d幾耐
超過2年都建議分手

佢仲有兩個幾月返黎 但返黎一陣就到我走兩三個月 之後如果唔讀master應該會回復正常

咁你忍耐下
鐘意左十幾年的女仔,同我講決定嫁俾現任男友

佢話佢而家想settle down,雖然而家呢個男友唔係佢最鐘意的一個,但呢個係真心對佢好,所以佢願意嫁俾佢。

我想講,我真心對佢好左十幾年,放佢喺第一位,但可惜個陣無膽去追佢(因為佢個陣已經拍緊拖)。到佢散左個陣,我就拍緊拖。

可能我地注定無緣份,但我聽到呢個消息,個心都會o拿住o拿住

就好似個女仔咁
同你最後一齊既唔會係你最愛既人
至少你地都有一樣野係相同

一齊祝福佢啦好嗎
究竟應該忠於自己出櫃同男拍拖好?
定強迫自己同女結婚好?

屋企人好保守,非耶L但係係傳統蝗國人
去台灣想火車環島
14日定21日好
想離開耐d香港 但係又覺得住宿會貴 而我諗住超窮遊 慳得就慳
見到個男仔 佢做咗啲野令我知佢對我有好感
有時望過去會發現佢望住我 但當時無留意
之後諗番起先覺得奇怪 但又有啲覺得佢唔爭氣啲
之後都應該無機會再見
究竟應該忠於自己出櫃同男拍拖好?
定強迫自己同女結婚好?

屋企人好保守,非耶L但係係傳統蝗國人

你有無試過認真同女拍拖
去台灣想火車環島
14日定21日好
想離開耐d香港 但係又覺得住宿會貴 而我諗住超窮遊 慳得就慳

14日 早d去
之後都應該無機會再見

其實佢行左第一步
鐘意左十幾年的女仔,同我講決定嫁俾現任男友

佢話佢而家想settle down,雖然而家呢個男友唔係佢最鐘意的一個,但呢個係真心對佢好,所以佢願意嫁俾佢。

我想講,我真心對佢好左十幾年,放佢喺第一位,但可惜個陣無膽去追佢(因為佢個陣已經拍緊拖)。到佢散左個陣,我就拍緊拖。

可能我地注定無緣份,但我聽到呢個消息,個心都會o拿住o拿住

就好似個女仔咁
同你最後一齊既唔會係你最愛既人
至少你地都有一樣野係相同

一齊祝福佢啦好嗎

我們曾經強求一齊
但個陣大家都有另一半,唔想傷害對方,所以都無繼續落去

唔知仲有無緣,但而家大家都當對方係另一半外最親的人,當然會祝福佢

加油 你都要向前看
可能有好既結婚對象係你附近
去台灣想火車環島
14日定21日好

14日 早d去

好 多謝你
之後都應該無機會再見

其實佢行左第一步

但係我果陣唔知
而家知道咗反而更加困擾
做左5年野,際遇唔好,自己情緒又有問題
冇屋企人冇朋友
而家做緊間公司就黎執,搵工搵唔到,一係嫌我貴一係嫌我jumpy,總之冇人肯請
日文讀緊N1,有諗過去日本留學逃避,但又驚洗哂D錢到時仲唔知點算
又有諗過死左佢算,一了百了唔使煩

利申:絲
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

真係好難估
你問佢無論佢係邊樣都會答同一樣野
照normal咁傾計先

但我真係好囉囉孿
除左呢樣野 暫時都覺得佢幾緊張我同中意我 似係真心追既
但如果知佢係身有屎既話 我可以即刻斬丫嘛
唔洗等到真係投入先知咁傷

保持進可攻退可守

即係照繼續傾計出街 一邊觀察佢?
但我feel到我同佢行得愈黎愈近
感情升溫指數好似有增冇減
應該幾時先問清楚佢

諗深一層
其實4個可能性
表妹 現任 ex sp

除左現任之外都接受到既

揾日同佢出街唔好問ig野
叫佢講下佢表妹
之後都應該無機會再見

其實佢行左第一步

但係我果陣唔知
而家知道咗反而更加困擾

揾返佢lo
當比多個選擇自己
做左5年野,際遇唔好,自己情緒又有問題
冇屋企人冇朋友
而家做緊間公司就黎執,搵工搵唔到,一係嫌我貴一係嫌我jumpy,總之冇人肯請
日文讀緊N1,有諗過去日本留學逃避,但又驚洗哂D錢到時仲唔知點算
又有諗過死左佢算,一了百了唔使煩

利申:絲

我本身都有d問題
成日都覺得好lonely

anyway
聽身邊朋友講 近排揾工真係難左
你keep住揾一定揾到

去到日本你可能更難識人

不如繼續讀係香港
擴闊下圈子 同識多d人
再唔係去join下活動台d活動
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

其實拎前度們比較係大家都會
不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
但溝返佢你地咪又有同樣問題
你肯唔肯改變先
下年諗住報exchange
應該同自己d fd 一齊去報一個自己無咁鍾意既地方
定係自己一個人報自己更鍾意既地方?

就自己
到時去到佢都未必得閒搵你去玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞