[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
3年都好似放唔低exex,以為同ex一齊就會淡忘exex
有愛過ex,但有時候嘈交或者情緒低落嘅時候,都會諗如果exex喺度,佢會點做,唔會好似ex咁對我
同埋同ex都有好多相處上 價值上嘅問題
後來嘗試忍耐同佢磨合下
不過覺得好難受 更加不斷拎佢同exex比較
上排頂唔順同ex分左,有掛住佢,我係唔習慣一個人定係鍾ex? 要唔要主動去搵返ex

其實拎前度們比較係大家都會
不過都係諗完就算
唔會拎出嚟同現任
咁樣好hurt

揾返做返朋友ok既
但溝返佢你地咪又有同樣問題
你肯唔肯改變先

都係自己心入邊咁樣諗姐
其實已經改變左好多 甚至唔係之前嘅我
本身我哋大家係兩個世界嘅人
不過我都改變左自己去suit佢嘅性格
例如佢唔鍾意打電話我哋一齊左之後一個電話都冇打過
佢唔鍾意做某啲嘢我哋一齊左一年幾都冇做過(但其實我好想做 )例如節慶日出街又嫌多人 但係永遠唔會話候補/提前慶祝,其實好想同佢有啲節慶日嘅回憶
但佢都仲係嫌三嫌四

同個夾既另一半一齊你會開心好多

已經冇興趣冇衝動去認識異性,都冇耐性再去溝通,受過傷就好保護自己唔太投入去愛

香港有四百萬條女
你age加減五年既女
都有八十萬條女
你只係試到其中兩條女
何必推自己去死角封閉自己

五十萬先岩
岩岩同男朋友分左手
佢話我成日無理取鬧 話對住我好辛苦
我只係講左句話見得果一個鐘都無 想見耐啲
佢話分手 我話咁分啦 但其實我仲好鐘意佢
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好
岩岩同男朋友分左手
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好

佢有野忙你仲無理取鬧就緊係你唔岩
氹返佢
到無法挽回既地步就後悔都無謂
終於有個咁既post
個ac同男友共用 起我底唔好話我人格分裂

半年前佢ocamp中意左組女 出軌分手 同組女表白後發現比人玩 後來同我復合番
宜家錫到我燶 真心好肯定對我100% 但發現自己真心放唔低原諒唔到 仲好傷心好嬲 真係就快抑鬱

分唔分好

如果你肯定佢嚟半年對你好專一
而你又好中意佢享受佢好鍚你
咁唔好分手

可能佢過左o camp之後已經放低左佢
你又何必一直揹住佢

唔係。。ocamp後佢出軌 我講左分手 分手期間佢已經同左組女一齊 只係組女玩佢所以無一齊落去 搵番我。。

我算唔算係做左備胎

我既答案都係一樣
咁之後佢對你專唔專一
早星期分左手 無嘈佢一排 今日見到佢 無勇氣跟佢搭車
搵佢 佢話我煩 以前覺得佢易哄
呢家真無哂板斧
聽日去唔去佢樓下等佢 同佢講我會為佢改 等佢覺得值得一齊番 已經block哂我
教我點樣可以放低一個人
呢家真無哂板斧
聽日去唔去佢樓下等佢 同佢講我會為佢改 等佢覺得值得一齊番 已經block哂我

唔好去 無用的 只會反感
岩岩同男朋友分左手
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好

氹返佢

佢跟住話要冷靜下 唔想理我住
但我嬲嬲地講左啲好決絕既說話
佢即刻block左我ig 仲同我講後會無期
我成日都係咁 好衝動又好快後悔
點算好
教我點樣可以放低一個人

嘗試揾另一個更加值得握緊既人
呢家真無哂板斧

唔想放棄佢 為左佢做咩都得架
岩岩同男朋友分左手
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好

氹返佢

點算好

無咩計
練下d eq
比大家冷靜幾日先
打定篇長文
聽晚whatsapp佢道歉
呢家真無哂板斧

唔想放棄佢 為左佢做咩都得架

detail d
你同佢
係街食煙,有個女仔食緊煙行左過黎我隔離,當時成條街收哂鋪咁濟無乜人,最後淆底唔敢去識佢
岩岩同男朋友分左手
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好

氹返佢

點算好

無咩計
練下d eq
比大家冷靜幾日先
打定篇長文

佢岩先同我講冷靜下
我同佢道左歉啦 希望無野啦
Thank you巴打
係街食煙,有個女仔食緊煙行左過黎我隔離,當時成條街收哂鋪咁濟無乜人,最後淆底唔敢去識佢

大家都係過路人
如果唔係同一類人 追求生活完全唔同 咁點落去?
岩岩同男朋友分左手
究竟係咪我唔岩
我應唔應該氹返佢好

氹返佢

點算好

無咩計
練下d eq
比大家冷靜幾日先
打定篇長文

佢岩先同我講冷靜下
我同佢道左歉啦 希望無野啦
Thank you巴打

加油
記得控制自己情緒
你意氣用事講出嚟可能好暢快
但聽嗰個會好心痛
如果唔係同一類人 追求生活完全唔同 咁點落去?

有無可能一齊而又各自享受生活
我想whatsapp block一個人...
我要move on但又唔捨得..
但呢個人fb已經unfriend 左我..

封存佢啦
應承自己唔好望返

封存左佢...
但會照loop對話...照睇佢有冇online...
控制自己真係好差...
唯有上黎多D~~覆多D你地~~

最有效係whatsapp多d異性
你控制咁差既
可能要delete埋d對話先move on到

好唔好問佢做咩咁對我?
之前係d 活動抄左人牌

但係whatsapp 唔多點應機

係咪可以搵定下一個
同女朋友由熱戀一下子分手 因為我做左啲野 之後佢話性格不合分手 仲有冇機會追番 ?日日見到 同一班
佢冇覆過我
目前已冷靜數天 無視大家
應唔應該主動去識個女仔 約佢出街
利申一齊上堂 冇傾過計
應唔應該再搵佢一次 樓主一句
我想whatsapp block一個人...
我要move on但又唔捨得..
但呢個人fb已經unfriend 左我..

封存佢啦
應承自己唔好望返

封存左佢...
但會照loop對話...照睇佢有冇online...
控制自己真係好差...
唯有上黎多D~~覆多D你地~~

最有效係whatsapp多d異性
你控制咁差既
可能要delete埋d對話先move on到

好唔好問佢做咩咁對我?

唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞