[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
聽晚帶男神去食kfc好定食茶記好???
如果另一半完全唔體諒我讀書同工作上既壓力 話我唔應該咁搏 而我地成日因為呢個問題嘈
應唔應該分開

可唔可以講d肉麻既野霖下佢算
eg
你唔覺得努力上進既男人最好咩
我咁努力都係為左你

再唔係plan下d旅行塞住佢把口
當然考完試先

已經買左機票暑假同佢去玩 但係每次一比佢話我就無名火起
因為我地年齡都有小小距離 佢大過我既 所以就好鍾意成日搬佢以前既經驗出黎同我講我無理由咁辛苦 但我想講 我地大家既目標都唔同
我已經又要讀書又要intern 攰到仆街 唉
搵唔搵番女神好...
冇聯絡好耐,應該嬲左我

個人認為
揾唔揾返有一個好重要既因素
就係出師有名

如果佢生日近既等到佢生日先
再唔係就睇下共同話題既news

我諗佢都係唔會理我架喇。。算喇
如果接受唔到另一半既過去係咪應該考慮分開?
聽晚帶男神去食kfc好定食茶記好???

報唔報考專業試好?

報啦

但嘗試挑戰一樣唔叻既野喎
唔知做呢一行岩唔岩我

咁睇下個試需要天才定努力多d
不如你打detail d

想考精算試 我覺得努力+天才都好重要
好想做到呢行 但又覺得自己冇料
所以而家好struggle
如果我決定考既話 我暑假就要重新plan過 所以要而家決定

我唔知你係咪真係無料
不過你權衡哂個試比到你既前境 工作環境等等
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運
要唔要停學一年做下野(非學士)
因為覺得自己經驗唔夠 同埋好想take個break
如果接受唔到另一半既過去係咪應該考慮分開?

如果你講到接受唔到
咁就唔應該一齊
不過我覺得你中意一個人既
唔應該介意佢過去
你確定到佢唔會再做錯就得

諗好做咩工既就break啦
如果另一半完全唔體諒我讀書同工作上既壓力 話我唔應該咁搏 而我地成日因為呢個問題嘈
應唔應該分開

可唔可以講d肉麻既野霖下佢算
eg
你唔覺得努力上進既男人最好咩
我咁努力都係為左你

再唔係plan下d旅行塞住佢把口
當然考完試先

已經買左機票暑假同佢去玩 但係每次一比佢話我就無名火起
因為我地年齡都有小小距離 佢大過我既 所以就好鍾意成日搬佢以前既經驗出黎同我講我無理由咁辛苦 但我想講 我地大家既目標都唔同
我已經又要讀書又要intern 攰到仆街 唉

你地都要冷靜下啦

其實係人地未必請我 同埋唔知點解冇動力apply 可能因為覺得apply左都冇人理lol

其實係人地未必請我 同埋唔知點解冇動力apply 可能因為覺得apply左都冇人理lol

apply左先啦屌
報唔報考專業試好?

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

好啦 我會聽你講架啦巴打
其實我都考慮左好耐 但因為驚自己連第1個試都未必pass所以一直都唔敢踏出第一步嘗試
我會報架啦 就算真係fail左都至少試過
感謝你既意見
個女仔知你唔鍾意佢都叫你同佢一齊
樣ok瘦底冇波有長腿,點做
報唔報考專業試好?

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

其實我都考慮左好耐 但因為驚自己連第1個試都未必pass所以一直都唔敢踏出第一步嘗試
感謝你既意見

fail左咪再報
係ig fb揾d考過試既人r心得 r下補習
你仲後生嘛
take the chance

apply左先啦屌

好啦我會努力的起心肝apply架啦
個女仔知你唔鍾意佢都叫你同佢一齊
樣ok瘦底冇波有長腿,點做

同佢講唔太中意佢
可以同佢拍3個月or 半年拖
佢都肯既話咪試下

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

感謝你既意見

fail左咪再報
你仲後生嘛

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

報啦

唔知做呢一行岩唔岩我

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

感謝你既意見

fail左咪再報
你仲後生嘛

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

唔好介意嗰d對你唔重要既人既想法
wfc

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

其實最煩係學校肯比我停一年既條件係搵到一份會出糧 而且出到足夠我支持自己生活既糧 但你知依家d intern/placement好多都unpaid既
一年以黎
比ex拒絕左好多次
唔知仲應唔應該揾佢好
感覺到佢個心已經無左我
但我仲係好掛住佢

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

其實最煩係學校肯比我停一年既條件係搵到一份會出糧 而且出到足夠我支持自己生活既糧 但你知依家d intern/placement好多都unpaid既

咁即係in唔成功就無得退學
間公司幫你決定
一年以黎
比ex拒絕左好多次
唔知仲應唔應該揾佢好
感覺到佢個心已經無左我
但我仲係好掛住佢

唔好再follow 佢 ig fb
whatsapp都封存佢
比次機會自己move on啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞