[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
想約個男仔出街但wtsapp佢十問九唔應
啱啱藍tick左但冇回
諗緊係咪又係我講野先好
定放棄佢好

放棄啦
啱啱藍tick左但冇回
諗緊係咪又係我講野先好
定放棄佢好

放棄啦

本身我都想放棄
但每次諗住唔搵佢既時候佢就會搵我
啱啱藍tick左但冇回
諗緊係咪又係我講野先好
定放棄佢好

放棄啦

本身我都想放棄

hea覆
佢都唔中意你
啱啱藍tick左但冇回
諗緊係咪又係我講野先好
定放棄佢好

放棄啦

本身我都想放棄

hea覆
佢都唔中意你

多謝ching意見 其實我都feel到既
我會盡快慢慢放棄...
[集思廣益]用咩方法復合最好?
https://lihkg.com/thread/165382/page/1

好想試下復合, 唔想自己後悔, 第一步應該點行?

第一步應該改變自己

第二步比佢見到你有所改變
佢講d野你都有做到

有改,之前太得閒所以先成日想搵佢迫到佢好緊
而家有跟朋友去健身,諗住搵返d活動做下
至於性格方面,自己了解左佢嘅需要之後我都知要點改
但係都要約到佢出黎,比個機會我,佢先會知道我改成點

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

改變唔係一兩日 唔係一兩次gym 唔係諗住揾咩就得

咁一個月後再搵佢你覺得點?
我好想襯岩岩分手,等大家仲有感覺時復合
我係驚等太耐,佢會以為我冇心搵返佢
然後對我淡左,再同返ex一齊,我真係好矛盾

做返frd先 whatsapp佢 關心佢 比佢知道你係佢身邊
兩個星期後約佢出嚟

姐係一個月後whatsapp返佢傾下計關心下佢
之後過多2個星期試下約佢出黎食飯咁?

唔洗一個月後
今日開始少少whatsapp佢
慢慢加碼

唔得啊, 因為之前分手後佢冇講清楚原因, 我成日搵佢想佢解釋清楚
搞到佢厭我煩關係好差, 係早幾日傾完電話大家講曬自己嘅感受
解釋返之前d誤會先好左, 佢知我冇咁快會冷靜到, 叫我靜一排先再搵佢
我都應承左佢隔一頭半個月先搵返佢

巴打skip左我
[集思廣益]用咩方法復合最好?
https://lihkg.com/thread/165382/page/1

好想試下復合, 唔想自己後悔, 第一步應該點行?

第一步應該改變自己

第二步比佢見到你有所改變
佢講d野你都有做到

有改,之前太得閒所以先成日想搵佢迫到佢好緊
而家有跟朋友去健身,諗住搵返d活動做下
至於性格方面,自己了解左佢嘅需要之後我都知要點改
但係都要約到佢出黎,比個機會我,佢先會知道我改成點

你咁心急想約佢出嚟
其實都無咩改變過

改變唔係一兩日 唔係一兩次gym 唔係諗住揾咩就得

咁一個月後再搵佢你覺得點?
我好想襯岩岩分手,等大家仲有感覺時復合
我係驚等太耐,佢會以為我冇心搵返佢
然後對我淡左,再同返ex一齊,我真係好矛盾

做返frd先 whatsapp佢 關心佢 比佢知道你係佢身邊
兩個星期後約佢出嚟

姐係一個月後whatsapp返佢傾下計關心下佢
之後過多2個星期試下約佢出黎食飯咁?

唔洗一個月後
今日開始少少whatsapp佢
慢慢加碼

唔得啊, 因為之前分手後佢冇講清楚原因, 我成日搵佢想佢解釋清楚
搞到佢厭我煩關係好差, 係早幾日傾完電話大家講曬自己嘅感受
解釋返之前d誤會先好左, 佢知我冇咁快會冷靜到, 叫我靜一排先再搵佢
我都應承左佢隔一頭半個月先搵返佢

巴打skip左我

咁應承左就冷靜下先
改變左d咩既
可以post下相上fb ig
同ex分咗手幾個禮拜 原因係佢對第個有好感同覺得對我唔住 話唔知點面對我
分手其實block左佢wts 話唔再搵大家
但大家都唔捨得 就一直仲有係tg度聯絡(個女仔唔知道)
但我唔明佢話一直仲鍾意我 又同第個繼續出街拖手曖昧
尋日見到佢個人ig同個女仔互相留言 好似以前同我留言咁 就覺得自己唔可以再咁 同佢講潛水一陣就無再覆佢
但一晚已經好辛苦 佢好仆街但我仲好鍾意佢
放唔低 我宜家仲等緊佢地最後無一齊到或者分手 就同番我一齊(佢同我講分手個陣應承我)
我應該點做 仲應唔應該等?
同ex分咗手幾個禮拜 原因係佢對第個有好感同覺得對我唔住 話唔知點面對我
尋日見到佢個人ig同個女仔互相留言 好似以前同我留言咁 就覺得自己唔可以再咁 同佢講潛水一陣就無再覆佢
放唔低 我宜家仲等緊佢地最後無一齊到或者分手 就同番我一齊(佢同我講分手個陣應承我)

佢可能用其他女仔嚟激你
亦可能佢慢慢變成player
亦可能係佢眼中係正常社交

今晚打俾佢問清楚

btw分手block ig fb whatsapp是常識吧

佢可能用其他女仔嚟激你

今晚打俾佢問清楚

分手個陣佢就係話佢應該會同個女仔一齊
其實已經講到明 但又好似留左後路比大家咁 就唔知自己應該要點

佢可能用其他女仔嚟激你

今晚打俾佢問清楚

分手個陣佢就係話佢應該會同個女仔一齊
其實已經講到明 但又好似留左後路比大家咁 就唔知自己應該要點

佢條後路唔係留比大家
係留比佢自己
其實佢最中意係自己
唔係你 唔係嗰個女仔

既然係咁
我建議你放棄
你仲後生
好多段兩情相悅既感情等緊你
block埋ig tg fb啦
應唔應該放晒1號買1038

定係應該放晒1同1038買其他野好?
sorry股票野唔想答
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀

有咩經歷

約佢出黎 攬多最後一次吧

大家唔識照顧同珍惜對方 同一個問題已經講過好多次 每一次話要改但次次打回原形
而家諗緊不如星期5/6先約出黎 因為佢份工成日要ot 唔想佢放左工仲要咁攰去諗 加上聽日都仲要番工

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway
如果你覺得都唔可以為對方改變既

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月

咁當然係想一齊番 失戀真係好痛 我同佢一齊左5年 由16歲開始 睇住大家一齊長大

咁一齊返啦
大家為對方改變下
你先行出第一步

如果有得話一齊番就一齊就好 我約左佢了 佢話今日放工出 我到時可能緊張到唔識講野 好矛盾 又想一齊又狠心d對大家其實你件好事
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀

有咩經歷

大家唔識照顧同珍惜對方 同一個問題已經講過好多次 每一次話要改但次次打回原形
而家諗緊不如星期5/6先約出黎 因為佢份工成日要ot 唔想佢放左工仲要咁攰去諗 加上聽日都仲要番工

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月

咁當然係想一齊番 失戀真係好痛 我同佢一齊左5年 由16歲開始 睇住大家一齊長大

咁一齊返啦
大家為對方改變下
你先行出第一步

如果有得話一齊番就一齊就好 我約左佢了 佢話今日放工出 我到時可能緊張到唔識講野 好矛盾 又想一齊又狠心d對大家其實你件好事

唔識講野唔緊要
識攬住佢就得

有咩經歷

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月

咁一齊返啦
大家為對方改變下
你先行出第一步

唔識講野唔緊要
識攬住佢就得

今日真係要了斷 一係一齊 一係狠心唔搵大家 拖住對大家都唔好 嗚嗚
冷靜期中,應唔應該重新接受男友?

因咩解究冷靜期?

我唔想AA 所以成日同佢食平嘢 我想有被男友寵愛嘅感覺 所以M記譚仔無問題
但結果佢畀說話我聽 大概覺得我貪小便宜港女格
於是我就同佢講其實我只係想被疼愛 唔係貪佢錢 然後我就話決定以後都AA 重bank in返之前啲飯錢畀返佢
講完之後 我反省自己到底係咪仆街臭閪港女。左諗右諗 我決定冷靜下 再決定點去面對佢同段關係。因為坦白講 佢對我嘅計較令我好傷心。

如果你要咁先有被寵愛既感覺你心態都幾撚奇怪 咁你覺得被包養會唔會有所謂被寵愛嘅感覺呀?
唔洗諗喇我話你知你係 攞去洗啦

有咩經歷

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月

咁一齊返啦
大家為對方改變下
你先行出第一步

唔識講野唔緊要
識攬住佢就得

今日真係要了斷 一係一齊 一係狠心唔搵大家 拖住對大家都唔好 嗚嗚

支持你

其實你係咪仲想佢挽留你
anyway

見多一次
之後少揾對方
冷靜3個月

咁一齊返啦
大家為對方改變下
你先行出第一步

唔識講野唔緊要
識攬住佢就得

支持你

好多謝你
樓主有冇tg
樓主有冇tg

未開
樓主有冇tg

未開account
去旅行識到個女仔
佢話要我放棄哂香港嘅嘢先考慮同我一齊
去/唔去?

考慮到香港今時今日環境
去下無妨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞