[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike
諗緊同唔同細自己6年既男仔一齊
我岩岩出黎做野佢先岩岩讀大學
但係我真係好中意佢 佢對我都好好
問題係我地相差6年 我驚步伐唔一致會令到呢段關係好難行
同埋我想搵結婚對象而唔係拍散拖
我信佢唔會變心
但係我始終好驚做錯決定
所以到而家都未應承佢同佢一齊
巴打可唔可以比啲意見我
鍾意左個女仔
條女知我鍾意佢 但我知佢唔會鍾意我
佢會Keep住同我Whatsapp但唔會有下文

求屌醒

我都係 我已經決定 等佢心情好返就走
陪埋佢就算

我諗住等佢搵到好歸宿就抽身

屌 姐係on99做兵

鬼叫我鐘意左佢

我唔知你係咪真係無料
不過你權衡哂個試比到你既前境 工作環境等等
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

好啦 我會聽你講架啦巴打
其實我都考慮左好耐 但因為驚自己連第1個試都未必pass所以一直都唔敢踏出第一步嘗試
我會報架啦 就算真係fail左都至少試過
感謝你既意見

fail左咪再報
係ig fb揾d考過試既人r心得 r下補習
你仲後生嘛
take the chance

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

唔好介意嗰d對你唔重要既人既想法
wfc

好難做到 求賜教

其實我都未做得到

你都係問佢地正經野姐
大膽d
佢地無咁得閒講你閒話

咁又係 雖然我都成日諗我邊位 邊個得閒理我
但都係好驚佢地歧視我唔係讀呢個major 但都去報個試

可能好多唔係個major既人都有報
問下先
唔好再比excuse 自己
諗緊同唔同細自己6年既男仔一齊
我岩岩出黎做野佢先岩岩讀大學
但係我真係好中意佢 佢對我都好好
問題係我地相差6年 我驚步伐唔一致會令到呢段關係好難行
同埋我想搵結婚對象而唔係拍散拖
我信佢唔會變心
但係我始終好驚做錯決定
所以到而家都未應承佢同佢一齊
巴打可唔可以比啲意見我

hi 岩岩出嚟做野就話揾結婚對象
未一齊過就信對方唔會變心
你會唔會諗得太多

中意佢就同佢一齊
但唔好post ig fb
姐係唔好公開戀情住
幾時搵佢

23 /3 6:30pm
幾時搵佢

上一份工識
個時我又有病又要轉工
差唔多半年先搵到工,搞掂晒d野
所以就有半年無聯絡(除左講新年快樂)

佢返工都好悶
有人陪佢whatsapp下就好
push
溝唔溝女好
溝唔溝女好

eb
溝唔溝女好

eb

分手個陣比人話無付出過
個心好痛 唔想再拍拖
但有另一個男仔追左我好耐
我有同佢講過我地無可能 佢唔肯聽
但我又block唔落手 一block個心好似就穿左個窿咁
我應該點做好?
幾時搵佢

上一份工識
個時我又有病又要轉工
差唔多半年先搵到工,搞掂晒d野
所以就有半年無聯絡(除左講新年快樂)

佢返工都好悶
有人陪佢whatsapp下就好

聽日6:30?

分手個陣比人話無付出過
個心好痛 唔想再拍拖
但有另一個男仔追左我好耐
我有同佢講過我地無可能 佢唔肯聽
但我又block唔落手 一block個心好似就穿左個窿咁
我應該點做好?

如果你心痛只係內疚既 就hea覆佢一排
如果more than this
咪正常交流下

有兩種愛情
一種係同自己最愛既人
一種係同最愛自己既人

唔會有一段感情有一方面無付出過
堅唔堅持追個女仔?
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀
份工仲做唔做好 我個ex喺度

我地返工識既 我早佢半年左右返
宜家散咗
係佢提分既 但係我嗰陣仲鐘意佢
本身都唔係好敢見到佢 因為見到佢好變到好sad

仲有傷心咗三個月先知佢同人拍緊第二個月
有次放工我見佢男朋友喺出面等佢等我都唔知諗咩好 總之就係好想快啲忘記佢 唔記得個樣都好

但係呢 最近佢返早更 我返夜
所以理論上我地唔會遇到啦
但係我好驚會有日佢無啦啦返夜

咁我等佢走定我自己走好?
感覺我走又好似輸到一敗塗地喎
但係留我又怕遇到佢
堅唔堅持追個女仔?

如果今個月內約唔到佢1 on 1 睇戲就放棄
同ex分左手個幾星期但仲有每日聯絡 但去到昨日佢番工諗住我地d野唔專心比人鬧 本身我地都打算一直做朋友 因為大家都好重視好愛對方但有d野係要經歷唔可以而家就一齊 我而家係到諗係咪要對大家狠心d不再聯絡 想今晚約佢出黎一拍兩散
利申 初戀

有咩經歷

約佢出黎 攬多最後一次吧

宜家散咗

有次放工我見佢男朋友喺出面等佢等我都唔知諗咩好 總之就係好想快啲忘記佢 唔記得個樣都好

但係留我又怕遇到佢

揾住工先
有better offer就轉
同女友拍左差不多半年,分過兩次
前排復合一個月 前幾日吵架
佢話感覺唔同 要分手
但我想繼續一齊
我應唔應該等
同女友拍左差不多半年,分過兩次
前排復合一個月 前幾日吵架
佢話感覺唔同 要分手
但我想繼續一齊
我應唔應該等

唔好等啦
你身邊可能有其他都好好既女性

宜家散咗

但係留我又怕遇到佢

揾住工先
有better offer就轉

Pt黎 因為已經做咗好耐個環境好難好過呢間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞