[唔好再拖] 放低你決定唔到既事 我幫你揸主意

541 回覆
27 Like 0 Dislike

其實係人地未必請我 同埋唔知點解冇動力apply 可能因為覺得apply左都冇人理lol

apply左先啦屌

好啦我會努力的起心肝apply架啦

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

其實最煩係學校肯比我停一年既條件係搵到一份會出糧 而且出到足夠我支持自己生活既糧 但你知依家d intern/placement好多都unpaid既

咁即係in唔成功就無得退學
間公司幫你決定

係架
其實懶得apply其中一個原因應該係怕rejection 始終覺得自己係學校算係廢j
識左個女仔2年幾
一開始完全唔熟
過左一年幾就經常一齊上堂所以熟左
慢慢開始鐘意佢
但後尾發現佢一早有男朋友

到左上個月佢地分左手
我係唔係應該依加同佢表白?同埋可以點表白?

除非你地關係好好 會不停flirt
如果唔係唔洗咁急姐
多d陪下佢先

其實係人地未必請我 同埋唔知點解冇動力apply 可能因為覺得apply左都冇人理lol

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

其實最煩係學校肯比我停一年既條件係搵到一份會出糧 而且出到足夠我支持自己生活既糧 但你知依家d intern/placement好多都unpaid既

間公司幫你決定

係架
其實懶得apply其中一個原因應該係怕rejection 始終覺得自己係學校算係廢j

起碼你會考慮其他path
you are special

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

間公司幫你決定

係架

學校好多人已經有offer lol 我有依個念頭好大原因係因為我冇工作經驗

apply左先啦屌

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

間公司幫你決定

係架

學校好多人已經有offer lol 我有依個念頭好大原因係因為我冇工作經驗

apply先
佢已經有女朋友啦 仲等唔等佢好?
利申同佢曖昧過 有出過街拖過手
放唔底

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

間公司幫你決定

係架

apply先

好了唔該巴打

你要表現到你好中意份工
最好呃到佢話你已經停學
當然唔好停學住
佢唔請咪繼續讀
flexible

間公司幫你決定

係架

apply先

好了唔該巴打

加油

咁睇下個試需要天才定努力多d
不如你打detail d

想考精算試 我覺得努力+天才都好重要
好想做到呢行 但又覺得自己冇料
所以而家好struggle
如果我決定考既話 我暑假就要重新plan過 所以要而家決定

我唔知你係咪真係無料
不過你權衡哂個試比到你既前境 工作環境等等
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

好啦 我會聽你講架啦巴打
其實我都考慮左好耐 但因為驚自己連第1個試都未必pass所以一直都唔敢踏出第一步嘗試
我會報架啦 就算真係fail左都至少試過
感謝你既意見

fail左咪再報
係ig fb揾d考過試既人r心得 r下補習
你仲後生嘛
take the chance

我自卑得濟 唔敢同人講我呢個諗法
冇人知 驚其他人話我厚臉皮
其實大學都好易接觸到考呢個試既人
但唔敢同佢地講 好驚比人歧視 因為係大學讀緊頹科
可能上網搵同伴會易開口d 但搵唔到
都係既 我都覺要癲要試就趁後生 大個左先唔會後悔

唔好介意嗰d對你唔重要既人既想法
wfc

好難做到 求賜教

咁睇下個試需要天才定努力多d
不如你打detail d

想考精算試 我覺得努力+天才都好重要
好想做到呢行 但又覺得自己冇料
所以而家好struggle
如果我決定考既話 我暑假就要重新plan過 所以要而家決定

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

其實我都考慮左好耐 但因為驚自己連第1個試都未必pass所以一直都唔敢踏出第一步嘗試
感謝你既意見

fail左咪再報
你仲後生嘛

wfc

好難做到 求賜教

其實我都未做得到

你都係問佢地正經野姐
大膽d
佢地無咁得閒講你閒話
分手
分唔分手好
分唔分手好

分唔分手好

唔好
分唔分手好

唔好

但我好仆街
鍾意左個女仔
條女知我鍾意佢 但我知佢唔會鍾意我
佢會Keep住同我Whatsapp但唔會有下文

求屌醒
鍾意左個女仔

求屌醒

我都係 我已經決定 等佢心情好返就走
陪埋佢就算
分唔分手好

唔好

咁我呢 分唔分手好
分唔分手好

唔好

但我好仆街

但佢中意你
鍾意左個女仔

求屌醒

whatsapp私事就hea覆佢
分唔分手好

唔好

咁我呢 分唔分手好

唔好
鍾意左個女仔

求屌醒

我都係 我已經決定 等佢心情好返就走
陪埋佢就算

我諗住等佢搵到好歸宿就抽身

屌 姐係on99做兵
鍾意左個女仔

求屌醒

whatsapp私事就hea覆佢

我都係得公事先有機會同佢接觸

我唔知你係咪真係無料
你都係想試下入行既
咪用個暑假比次機會自己
祝你好運

感謝你既意見

fail左咪再報
你仲後生嘛

wfc

好難做到 求賜教

其實我都未做得到

你都係問佢地正經野姐
大膽d
佢地無咁得閒講你閒話

咁又係 雖然我都成日諗我邊位 邊個得閒理我
但都係好驚佢地歧視我唔係讀呢個major 但都去報個試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞