FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
藍法來講,lucina同robin邊隻勁

lucina係藍法

lucina係藍法

朋友,你去錯POST了,我們玩的不是同一款遊戲
頭先畀xander件武hinoka食
變咗紅蘿蔔

3隻手指
錯POST
變咗紅蘿蔔

你都幾狠
除非重複唔係我都唔敢食5星
(-att / -spd特登升上去食果D例外)
變咗紅蘿蔔

你都幾狠

因為隻XANDER又唔係勁
仲要係扣速
咪求其食咗佢
有人解左file
下期活動有得抽 大波忍者陽炎同粉甲
忍手 唔抽兔女郎了

抽 全部都抽

成日第2批都整堆奇奇怪怪既出黎

表示對絲打個pool有興趣
但有Sophia阻撚住晒
變咗紅蘿蔔

你都幾狠

因為隻XANDER又唔係勁
仲要係扣速
咪求其食咗佢

原來真係會換武器
天馬pickup不如直接召武器/技能書算啦
切返 / 相性激化 / 月虹之書
nino篇

條件 :
all buffed 正常iv
裝獅子3 同時發動到攻立3
敵人無buff 數值正常

省略過程

一擊殺不能清單:
綠色/白色
加速iv既anna 再裝hp1-3/魔防1-3
加速iv既felicia (粉紅頭髮忍者)
綠魔殺 綠龍fae
綠魔殺 julia (非減血/減魔防iv)

藍色 無

紅色
綠魔殺 龍馬
非減速 Lon'qu (減速Lon'qu 裝速3/死線)
非減速 fir
非減速 hana
*加速iv/速3既
caeda
lyn
lucina

裝死線2-3
eirika
karel
ryoma
selena

死線3
marth

加速iv + 死線1
olivia

加速iv + 死線2
draug
cain
corrin(m)

加速iv + 死線3
palla

(除ogma, 減血/減魔防chrom, 減血/減魔防hinata, 減魔防draug,
不加血/不加魔防lucina,減血/減魔防 Eldigan, 減魔防karel,
不加魔防tharja, 減血/減魔防ryoma, 減血/減魔防cain, 減魔防laslow,
減魔防Alfonse, 減魔防marth, 減魔防tikI, 減魔防olivia外)

任何持旭日之劍/相性激化既紅屬角色

...................

唔想再搵 咪撚用nino打紅劍啦
終於解埋重甲任, 滿足

nino篇

條件 :
all buffed 正常iv
裝獅子3 同時發動到攻立3
敵人無buff 數值正常

省略過程

一擊殺不能清單:
綠色/白色
加速iv既anna 再裝hp1-3/魔防1-3
加速iv既felicia (粉紅頭髮忍者)
綠魔殺 綠龍fae
綠魔殺 julia (非減血/減魔防iv)

藍色 無

紅色
綠魔殺 龍馬
非減速 Lon'qu (減速Lon'qu 裝速3/死線)
非減速 fir
非減速 hana
*加速iv/速3既
caeda
lyn
lucina

裝死線2-3
eirika
karel
ryoma
selena

死線3
marth

加速iv + 死線1
olivia

加速iv + 死線2
draug
cain
corrin(m)

加速iv + 死線3
palla

(除ogma, 減血/減魔防chrom, 減血/減魔防hinata, 減魔防draug,
不加血/不加魔防lucina,減血/減魔防 Eldigan, 減魔防karel,
不加魔防tharja, 減血/減魔防ryoma, 減血/減魔防cain, 減魔防laslow,
減魔防Alfonse, 減魔防marth, 減魔防tikI, 減魔防olivia外)

任何持旭日之劍/相性激化既紅屬角色

...................

唔想再搵 咪撚用nino打紅劍啦

你真係好心機計

其實果兩隻復活蛋女女繼乜技好

放過佢啦
你再問佢再計就唔使訓架啦
雖然唔係好知講咩

姐係今次4隻都唔係咩勁野

咁咪好囉 新既勁過舊 咪即係逼人抽

lucina係藍法

我改.....
Spring exalt Lucina 同 Robin(m) 邊隻好用d
終於解埋重甲任, 滿足

lucina係藍法

我改.....
Spring exalt Lucina 同 Robin(m) 邊隻好用d

我unrank低端又唔識計數 淨係知Lucina有心機魔改既話算勁但係又未去到屈機 如果已經有Robin唔太需要抽
nino/fest lucina/linde/主速 靠追擊殺人
裝獅子係推stat 同埋壓血出攻立
上面3隻buff左 會有36+4=40速
如果你係加速iv 或者裝獅子3

而標準值38速或以上得lon'qu anna
hana(天生死線)fir (天生速3)
反正對nino黎講 紅劍難殺
即得返anna係非紅劍而38速或以上

咁nino裝速3/獅子3/速iv 已經足夠追擊 全部普通非紅劍角色

或者唔想扣血 想穩定後排輸出
就裝飛燕2/3 唔裝攻立
呢種真係要敵人有速buff/又速iv又死線又咁又咁 先追擊唔到
b技就可以學回血 xx封 蛇毒 呢類輔助型技能

如果係linde/fest luncina
恭喜你 高過35速既非綠色得raven nino anna
本身食完buff 已經40速 你可以全力谷攻擊力去殺人
鬼神3/鬼神飛燕2 絕對係好幫手

依家活躍競技場既 難搞角色得返
hector(特別係埋伏hector)
julia
nino (因為可以打返你轉頭)
咁帶隻高攻紅劍/旭日劍入去斬佢老尾啦

linde本身夠高攻 b技學唔學攻立都得
學左又有主動技獻10hp
唔學 可以玩輔助/debuff技

fest lucina 因為低攻小小既關係
學攻立較好
可以殺下法師弓手 但要手動控血

lucina係藍法

我改.....

我unrank低端又唔識計數 淨係知Lucina有心機魔改既話算勁但係又未去到屈機 如果已經有Robin唔太需要抽

fest lucina 35血29攻36速22防25魔防 (唔計武器)
robin m 40血29攻29速29防22魔防 (唔計武器)

lucina有潛力做大炮 速高 攻擊力靠buff書推上去
robin 衰d講句 學odin本書再buff齊
都有為數不少既藍白色角色殺唔到
不如正正經經 做返暗器同弓既殺手啦 (物防唔低 食2下風神弓都無事)

fest lucina 粒回血蛋 現階段既競技場發揮唔到
鬥秒場 你回4滴血做到d乜
可能英雄戰/電腦關卡發揮到既

結論係2隻唔同用途
唔會因為有robin而唔抽fest lucina
根據下體思考既
玩菊花定揸波玩腳 自己諗
抽啦

lucina係藍法

我改.....

fest lucina 35血29攻36速22防25魔防 (唔計武器)
robin m 40血29攻29速29防22魔防 (唔計武器)

lucina有潛力做大炮 速高 攻擊力靠buff書推上去
robin 衰d講句 學odin本書再buff齊
都有為數不少既藍白色角色殺唔到
不如正正經經 做返暗器同弓既殺手啦 (物防唔低 食2下風神弓都無事)

fest lucina 粒回血蛋 現階段既競技場發揮唔到
鬥秒場 你回4滴血做到d乜
可能英雄戰/電腦關卡發揮到既

結論係2隻唔同用途
唔會因為有robin而唔抽fest lucina
根據下體思考既
玩菊花定揸波玩腳 自己諗
抽啦

但裝buff書有排儲sp,奧義裝根性 有冇得諗
Fes lucina係咪唔止40攻?
我升到lv29, 已經36攻
講極唔聽巴打真係世界級 好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞