FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我幾隻角色都等緊攻立條女

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

有期nino banner
我all in哂d石落去 抽左3隻
抽返黎既nino又全部缺陷 唔係減攻就減速

我隻龍馬 julia minerva 3隻都等緊攻立
1隻天馬女都冇
都唔知點算

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

1隻天馬女都冇
都唔知點算

julia唔好學 佢低速 追擊唔到人地
龍馬 我會學埋伏 佢把武器有全反擊效果

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

1隻天馬女都冇
都唔知點算

我得一隻 見你地講到nino咁勁就俾左佢
本來想俾minerva

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

1隻天馬女都冇
都唔知點算

julia 學咩好 我果隻仲要減速加攻 學防追擊?
待ち伏せ 3 E隻都係一隻都冇

我頂
minerva 諗緊轉唔轉攻擊型奧義
定唔轉用番聖衣 擋下遠攻

我隻MINERVA係扣血加速體質 升滿先得36血......
所以諗緊轉唔轉 全攻型好

求意見

我隻eilwood減血 得35hp

eliwood 如果減hp加攻/速玩得過啵

話說 你好多s同ss
azura 救援行路 防守競技場個陣 隨時做低對面一件
hector 埋伏 唔洗諗 個性質仲惡劣過takumi
主動技記得學d移位技 例如回り込み 或者 入れ替え
用黎行2-3格

linde 就有幾種玩法
一種係做藍色nino
一種就做返普通後排 配攻立 (想發動 獻血俾hector就得)

紅色個位 我未用過tiki(Y)
諗唔到點改

如果用 eirika 可以改招主動技做 守備應援/魔防應援
1隻角色有3buff 諗起都
thx 巴打
有冇英文名參考下 冇我就去你pdf研究下

主動技
Rally Defense = 守備應援
Rally Resistance = 魔防應援
Swap = 入れ替え
Pivot = 回り込み
Reposition = 引き戻し (對象被移動至自身反方向)
reposition 俾hector以外學 可以用黎搬運hector

passive
Desperation = 攻立 (能發動追擊時 先追擊再被攻擊)
Vantage = 埋伏 (hp>xx時 先制追擊)
Wings of Mercy = 救援行路

thx 巴打
已經跟你指示train緊d 糧食

Nino學左獅子加攻立真係秒天秒地
一招打L死神弓神
埋伏未驚過

一招打L死神弓神斧
埋伏未驚過

一招打L死神弓神斧
埋伏未驚過

努力儲緊sp升獅子3
食2下獅子3就可以75%以下
有無巴打知道下期加分角
有無巴打知道下期加分角

每日睇下佢twitter有冇料算啦
上次21號開波果季,17號就放定圖
同埋練定Michalis冇死嘅
搭單問,有無人問過3ds隻if
想知好唔好玩

點都抵過課金啦

呢個唔洗講
不過驚係爛game

剩計3ds個人覺得覺醒好過if
另外下個月有隻echo, 有中文版

之前從來未玩過fr hero, 本身有部3ds , 我應該買邊隻玩先?

我覺得玩覺醒先, 玩完應該都出echo, 之後先玩if
不過echo係紋章之謎外傳, 可能玩左紋章之謎先都係一個選擇

覺醒都係中文版?

一招打L死神弓神斧
埋伏未驚過

努力儲緊sp升獅子3
食2下獅子3就可以75%以下

抽唔到攻立隻4星
想知好唔好玩

點都抵過課金啦

呢個唔洗講
不過驚係爛game

之前從來未玩過fr hero, 本身有部3ds , 我應該買邊隻玩先?

不過echo係紋章之謎外傳, 可能玩左紋章之謎先都係一個選擇

覺醒都係中文版?

覺醒冇中文版

覺醒同if白夜都係新手向,容易上手
你玩完FEH對咩角色有愛就開邊隻啦,分別唔大
if暗夜比較難玩,但係有傳統火紋嘅味道,想挑戰自己就玩
有無巴打解晒修練塔任?
重甲真係真係好難解
有無巴打解晒修練塔任?
重甲真係真係好難解

淨係打咗步兵
有無巴打解晒修練塔任?
重甲真係真係好難解

淨係打咗步兵

騎兵同飛兵就算剩用4星都唔算太難解喎

btw, 漫畫人終於update返你

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

1隻天馬女都冇
都唔知點算

julia 學咩好 我果隻仲要減速加攻 學防追擊?

其他slot我唔知,
但B Slot學G Tome breaker唔錯
起碼我響arena撞到十隻julia差唔多有一半都學左呢招.

Julia本身速唔高, 好易比主流nino double,
但相反有綠魔殺既話, 無論nino幾高速你都可以反食佢,
仲可以食埋無綠魔殺既Julia, 某程度真係補足佢低速既缺點.
而且響arena見到nino/julia既機率都唔小, 唔驚無用武之地.
想知好唔好玩

點都抵過課金啦

呢個唔洗講
不過驚係爛game

覺醒都係中文版?

覺醒冇中文版

覺醒同if白夜都係新手向,容易上手
你玩完FEH對咩角色有愛就開邊隻啦,分別唔大
if暗夜比較難玩,但係有傳統火紋嘅味道,想挑戰自己就玩

if好撚SAD
https://www.youtube.com/watch?v=YYdr0UhJXBY

龍騎法師

燒曬石先出啲咁嘅嘢
https://www.youtube.com/watch?v=YYdr0UhJXBY

龍騎法師

燒曬石先出啲咁嘅嘢

兩條麻甩佬好噁心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞