FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇lucina同大波既爛衫圖
大波龍女法學NINO招技
隊友揀飛刃鼓舞+飛盾鼓舞
A B C技各揀乜好

痴漢出沒注意

痴漢出沒注意

痴漢出沒注意

大波今次贏晒
A B C技各揀乜好

鬼神一擊/特效無效盾
劍殺/綠魔殺/速封/魔防封
鼓舞類 /威嚇類

諗諗下真係無乜好改

痴漢出沒注意

大波今次贏晒

好唔好用大波忍者好

大波忍者原來真心勁 啱啱抽到

痴漢出沒注意

大波今次贏晒

A B C技各揀乜好

鬼神一擊/特效無效盾
劍殺/綠魔殺/速封/魔防封
鼓舞類 /威嚇類

諗諗下真係無乜好改

本身佢速低
如果學獻身+差違點睇
排好陣就扣自己三次血
fest camilla 標準值 35攻25速

簡單d 無任何ABC技能之前
用標準值計
淨係計你用nino本書
食齊騎刃騎盾
傷害
35(基礎攻擊)+13(nino書)+24(buff效果)+6(騎刃)
=78
速就25+6=31

咁你裝飛燕先37速 加速iv都係得40 未必追擊到
變相推攻擊力會感覺良好d

唔講打藍色 78x1.2=93.6 即係藍色角色要血+魔防>94先擋到
應該無一隻擋到

打白色/綠色 hp+魔防>78
阿伯42hp36魔防
偽娘補師42hp35魔防(含hp3)
重甲斧女 45hp33魔防
julia 38hp35魔防 (含魔防3)
綠龍42hp30魔防
Hawkeye 45hp30魔防

只要對方無食buff 應該全部秒到
但撞中加魔防/加hp iv就會出事
鬼神呢個時候就發揮作用

打紅色黎講
78x0.8=62.4
*84x0.8=67.2
78X0.6=46.8
撞中有相性激化/持旭日之劍既 殺唔到好正常
呢度唔作討論

如果裝劍殺
要一擊殺就要滿足 hp+2x魔防>124
紅劍魔防最高caeda 34 魔防iv就37
124-37x2=50
計埋加血iv 得6隻紅劍有50hp 全部魔防都唔夠25
即係話 裝劍殺可以做到ohko

打紅龍呢
tiki 40hp 24魔防 23速
tiki y 就41hp 29魔防 30速
即係 殺到大人版 殺唔到y版

到紅法
camilla 39hp19魔防 攻擊個陣31速25魔防36物防
得正常iv既青頭仔 同透視個隻追擊唔到
(39+25)/1.2=53.33
得加攻iv lilina 可以一擊反殺
(39+36)/1.2=62.5
即係話反擊既龍馬都一擊反殺唔到fest camilla

總結
全buff fest camilla 裝劍殺 一擊殺唔到既角色有:
綠白色就 得加hp/魔防iv既阿伯 偽娘補師 同埋重甲斧女
(撞到裝a技hp/魔防既hawkeye就抵死啦)
紅色就 加攻iv lilina 透視裝紅法 青頭仔紅法 同埋y版tiki

too long please still read

用標準值計
淨係計你用nino本書
食齊騎刃騎盾
傷害
35(基礎攻擊)+13(nino書)+24(buff效果)+6(騎刃)
=78
速就25+6=31

唔講打藍色 78x1.2=93.6 即係藍色角色要血+魔防>94先擋到
應該無一隻擋到

阿伯42hp36魔防
綠龍42hp30魔防

鬼神呢個時候就發揮作用

打紅色黎講
78x0.8=62.4
78X0.6=46.8
呢度唔作討論

如果裝劍殺
124-37x2=50

打紅龍呢

到紅法
camilla 39hp19魔防 攻擊個陣31速25魔防36物防

總結
全buff fest camilla 裝劍殺 一擊殺唔到既角色有:
紅色就 加攻iv lilina 透視裝紅法 青頭仔紅法 同埋y版tiki

計埋旭日劍/相性激化
roy Sanaki selena
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

用標準值計
淨係計你用nino本書
食齊騎刃騎盾
傷害
=78
速就25+6=31

應該無一隻擋到

阿伯42hp36魔防
綠龍42hp30魔防

鬼神呢個時候就發揮作用

打紅色黎講
78x0.8=62.4
78X0.6=46.8
呢度唔作討論

如果裝劍殺
124-37x2=50

打紅龍呢

到紅法

總結

搞完nino仲要重新搞多隻,不了
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

咁同NINO比是咪都係唔夠勁
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

又要計一次nino
救命
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

又要計一次nino
救命

對唔住呀
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

又要計一次nino
救命

對唔住呀

BTW綠書好似裝唔到劍殺
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

又要計一次nino
救命

對唔住呀

oh shit
咁就出事
咁即係絕大部分紅劍都殺唔到
雖然唔係好知講咩

姐係今次4隻都唔係咩勁野
雖然唔係好知講咩

今次係抽圖
雖然唔係好知講咩

今次係抽圖

又可以strong hold一排
計埋旭日劍/相性激化
綠頭髮飛馬 palla
呢4隻都殺唔到

係咁多 唔知有無人睇

又要計一次nino
救命

對唔住呀

oh shit
咁就出事
咁即係絕大部分紅劍都殺唔到

因為有愛
所以都係照升,紅屬就靠隻歌姬算
藍法來講,lucina同robin邊隻勁
雖然唔係好知講咩

今次係抽圖

我好好彩十抽內就中晒大細波.
但家姐係+hp -att
偏偏家姐係一拳超人果種角色
應該都rip

Lucina就+att -res, 仲可以諗下點砌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞