FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
埋伏防到TAKUMI,攻立殺到hector
女主槍夾NINO好爽,
女主槍+歌姬BUFF齊NINO,一擊打TAKUMI就44,冇得佢反擊

差個spd喎.

Nino最好既朋友梗係細妹,
唔要pivot改rally def, 一個人buff 3個stat,
加埋歌姬就真係齊buff

不過比起cecilia...

cecilia有咩問題?

https://www.youtube.com/watch?v=Rt_ZqRikdd4

之前post過.
將nino武器過比cecilia,
nino比人buff都係4x4=16
但騎馬隊可以buff 6x4=24

bba點可以同Nino比

但食到正太既BBA又唔同講法喎

依隊係勁
不過要咁就最少要落3隻騎
其中2隻仲要全game最低白值 除非高破 如果唔係點爬pvp

全部人裝獅子3

獅子a技 撞左片入面呀嬸招加攻 咁就得返48
btw唔識日文 想問佢隻野係咪已經用左nono本書
如果唔係咪可以仲勁
女主槍夾NINO好爽,
女主槍+歌姬BUFF齊NINO,一擊打TAKUMI就44,冇得佢反擊

差個spd喎.

唔要pivot改rally def, 一個人buff 3個stat,

https://www.youtube.com/watch?v=Rt_ZqRikdd4

之前post過.

依隊係勁
其中2隻仲要全game最低白值 除非高破 如果唔係點爬pvp

全部人裝獅子3

攻+3同獅子3 咪同樣係加3攻,有撚分別
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

依隊係勁

全部人裝獅子3

攻+3同獅子3 咪同樣係加3攻,有撚分別

係喎
btw唔識日文 想問佢隻野係咪已經用左nono本書
如果唔係咪可以仲勁

係nino,nono係藍龍女
要計下可唔可以一擊殺到takumi/effie,或頂唔頂到hector一下

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
如果只加計埋攻嘅3項會一擊殺唔到effie
鬥技場要落一隻加分角,好難砌齊4項buff
43+4+12=59
59*1.2=70.8
70.8-23魔防=47.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

鬼神一擊夾3項buff就會一擊殺到takumi同effie,但你要有+4防buff滿血先打到普通hector
你加齊4項打hector 50*2,佢打你29*2
佢正常52血,你33血

咁加速nino 呢, 落鬼神一擊?
死線 同 獅子 你地又點睇

你隻減攻nino絕對唔可以裝死線,就算齊4項buff都殺唔到普通hector
43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷
佢打你52攻-(19-5+4)防=34傷,但你得33血

我係減魔防加速nino 啵,係咪記錯人呀巴打
暫時隊波一係無遠攻660+, 一係有遠攻640+
都係等nino練好後再睇下可以點砌.

順便問下我隻+att -res nino諗住由3*升到5*野野lv40, 應該都好多sp剩.
大絕學Luna.
A 我諗住學spd+3, stat搵其他人撐算數, 反正暫時得3星hitani響手.
C 就唔轉了.
B skill有無咩好推介 ?

你有咩人可以食先
A技都可以有好多選擇

只要唔係5*先學到既招應該都可以食
頂多比2000毛升上去

暫時考慮既有:
埋伏, 藍/綠書殺, 攻立3
兩隻重甲真係好玩 放蒼鴉都仲有65x
不過遇到兩條橋幅圖最難搞 塞死哂 嗰鋪死咗兩隻
要計下可唔可以一擊殺到takumi/effie,或頂唔頂到hector一下

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

鬼神一擊夾3項buff就會一擊殺到takumi同effie,但你要有+4防buff滿血先打到普通hector
佢正常52血,你33血

你隻減攻nino絕對唔可以裝死線,就算齊4項buff都殺唔到普通hector
43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷

咁你可以學死線,可以一擊殺到HECTOR
但我建議咁嘅情況好鬼神一擊好過
死線-5防,咁你物防得14,如果唔小心冇上加防BUFF,俾個體+攻(49攻)嘅TAKUMI掂到會一擊死

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

佢正常52血,你33血

43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷

死線-5防,咁你物防得14,如果唔小心冇上加防BUFF,俾個體+攻(49攻)嘅TAKUMI掂到會一擊死

同埋你都加速囉,39速同44速冇乜分別,只係*唔*到2打TAKUMI同LUKINA
但裝咗鬼神一擊再用槍女主BUFF下NINO就一擊秒咗TAKUMI,*2冇撚用
LUKINA就俾返槍女主打啦

請教大家我set 哩隊做防禦隊, 好難先有防護成功, 我係咪set錯左?

同埋d4星有無邊隻應該升5星??

請教大家我set 哩隊做防禦隊, 好難先有防護成功, 我係咪set錯左?

同埋d4星有無邊隻應該升5星??

落藍再動龍女啦
唔好落hector,會拉高好多分,啲人要650左右先會見到你,但攞得650分好少冇hector同takumi對策
副acc入隻兩星Anna鳩打都有4.3k
上季呢個分好似喺30k前後
繼承出咗冇耐,又唔知第時計分點調整,懶得推rank想養生
你戇鳩左了
將隻4星藍重甲加咗1
你升5星會冇咗個+1

升藍重甲,重甲隊先會喺鬥技場攞到最多分
副acc入隻兩星Anna鳩打都有4.3k
上季呢個分好似喺30k前後
繼承出咗冇耐,又唔知第時計分點調整,懶得推rank想養生

我427x係4萬9位(?,最後一次睇,派毛嗰時冇望清楚)
你戇鳩左了
將隻4星藍重甲加咗1
你升5星會冇咗個+1

藍重甲係好耐之前唔識亂食的, 點解你睇到佢+1??
你戇鳩左了
將隻4星藍重甲加咗1
你升5星會冇咗個+1

d5星都係廢IV
Roy 加速減攻
Takumi 加 res 減攻
哥哥槍加 res 減攻
Yunia 加防減攻
利利安加速減血

有無繼技救下??
Julia 繼 Nino 招 Drawback 好唔好?
Nino 把武器放去 Julia 都好似唔錯咁,不過要五星先有 Plus
那有毛?你老母!

唔好 速低
你戇鳩左了
將隻4星藍重甲加咗1
你升5星會冇咗個+1

d5星都係廢IV
Roy 加速減攻
Takumi 加 res 減攻
哥哥槍加 res 減攻
Yunia 加防減攻
利利安加速減血

有無繼技救下??

+1會有藍底

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

佢正常52血,你33血

43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷

同埋你都加速囉,39速同44速冇乜分別,只係*唔*到2打TAKUMI同LUKINA
但裝咗鬼神一擊再用槍女主BUFF下NINO就一擊秒咗TAKUMI,*2冇撚用

鬼神一擊好昂貴要二萬毛,那有毛
發覺而家最搶手都係獅奮,鬼神,飛燕
隻隻都岩洗咁款
之前未有繼承賣鳩哂
Julia 繼 Nino 招 Drawback 好唔好?
Nino 把武器放去 Julia 都好似唔錯咁,不過要五星先有 Plus
那有毛?你老母!

唔好 速低

um... 咁 Julia 繼乜好?

後排輔助型

佢正常52血,你33血

43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷

鬼神一擊好昂貴要二萬毛,那有毛
發覺而家最搶手都係獅奮,鬼神,飛燕
隻隻都岩洗咁款
之前未有繼承賣鳩哂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞