FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我防守隊都係差唔多,係茄哩啡斧女換takumi/lukina,再將槍女主放頭
有6次防守成功
舊ac 龍女 julia 藍重 獅子
461x
想抽隻老騎 點知抽左隊飛行隊返黎

今期得騎盾個隻
我想要騎刃個隻

兩個阿伯都廢到仆街 如果想玩騎隊真係要玩繼承啲騎刃騎盾比其他人先有得玩

(騎隊兩老4星40,獅子王 藍騎妹滿級打lv10都瘋狂死)

2老4星唔升5星? 我記得老野白值都ok架

兩老唔討好應該無咩人會升

我諗我唔會升哂2隻
最多升一隻only

槍個隻就
37/42/24/25/35
獅子 騎盾鼓舞

斧個隻就
43/47/24/33/18
一喝 金剛一擊 騎刃鼓舞

我真心覺得綠斧老騎士幾型幾勁
老騎士a技轉獅子,b技回復,奧義華炎

同埋老騎士有騎隊最缺既物防,用得過
除非你有獅子王啦,否則我都覺得騎刃放係綠斧度係唔錯既選擇
除左火屬都冇物攻打得入老騎
遇火屬點算? 兄妹兩隻勇者書水騎,見一隻火就殺一隻

我有獅子王 仲要減攻加防
諗緊比唔比騎buff坛中一招佢
反正佢c技咁鳩
各位分享下依家鬥技場隊同打到幾多分
我先

槍殺歌姫
獅子埋伏nino
5星槍女主
4星斧女
640-650一場,打到4500分,仲要成功率好高
有少少驚紅法+由利亞同時同隊
640+好多時見到一隻hector,斧女+nino完美應對

takumi
cordelia
4星舞女
加分角 金髮偽娘lucius

一場620-630分 通常7場入面會死1-3隻
主力cordelia勇槍+飛馬突擊
如果下面4隻入面 敵軍同時有其中2隻或以上
有一半機會要死一隻先過關
埋伏takumi
綠色法師企後面
步兵特效個隻忍者
再動角

求組隊方向,同埋應唔應該繼續抽

抽就梗架啦
但係未必一定要有石就抽

抽就梗架啦
但係未必一定要有石就抽

尤其係你隊人根本冇紅屬

第一張守隊
第二張攻隊
最高拎4266
防守2次成功
想抽隻老騎 點知抽左隊飛行隊返黎

今期得騎盾個隻
我想要騎刃個隻

兩個阿伯都廢到仆街 如果想玩騎隊真係要玩繼承啲騎刃騎盾比其他人先有得玩

(騎隊兩老4星40,獅子王 藍騎妹滿級打lv10都瘋狂死)

2老4星唔升5星? 我記得老野白值都ok架

冇毛⋯同埋兩老啲能力值真係唔太突出。
(再加個外表

你諗住將佢2招buff技放落咩角到?

獅子王,另一個就睇返能力值睇下邊個ok 啲
各位分享下依家鬥技場隊同打到幾多分
我先

槍殺歌姫
獅子埋伏nino
5星槍女主
4星斧女
640-650一場,打到4500分,仲要成功率好高
有少少驚紅法+由利亞同時同隊
640+好多時見到一隻hector,斧女+nino完美應對

takumi
cordelia
4星舞女
加分角 金髮偽娘lucius

一場620-630分 通常7場入面會死1-3隻
主力cordelia勇槍+飛馬突擊
如果下面4隻入面 敵軍同時有其中2隻或以上
有一半機會要死一隻先過關
埋伏takumi
綠色法師企後面
步兵特效個隻忍者
再動角

banner長毛紅劍,
Eirika, fury3 + rally def
Nino, luna + 攻立3
Azura, 劍殺3

64x-65x一場, 宜家都係4544.
老實講好撚難打
連奴+att -def, 遇著d +5+6既takumi分分鐘一野都捱唔到, 迫住要先手.
同埋我學左攻立有少少後悔, 幾乎無用過咁滯
因為打得入既藍綠白通常一hit死, 打唔入既紅角多數都係近戰.
再者會撞到既Takumi既速度我未必可以double到佢.
真係用左幾十場都好似無用desperation既機會
同埋撞著綠魔書殺既Julia堅頭痕.
我仲有幾百sp諗緊學唔學綠魔殺.

Eirika 一睇就知係buff同撐分, 用左rally def一人buff三個stats都幾爽.
平時帶練都okay.

Azura 我果隻係-spd +res
灰左索性學劍殺算, 估唔到效果比想像中好.
Arena會見到既紅劍多數係lucina或者eirika, 兩隻速度都算高,食到應一應.
Hector - Eirika - FCorrin - Ursula
用hector虐殺遠攻真係好爽皮
先手Pivot擺陣,釣咗啲難搞嘅遠出黎先,尤其是Linde
之後近戰matchup唔著數就回後場,kite住Renewal補血
Eirika成場乜都唔打,剩係buff同Reposition將啲人周圍掟

有場死人係因為見到隻Gaius,Fury撐到38速 + Poison Dagger + Desperation
最後自己走位失誤比佢打死咗Corrin
攻隊 龍馬 nino 四星蒼鴉 重甲斧女 最高4480
防守 蒼鴉轉五星藍騎阿妹 擋左9隊
新手求方向
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/25/225447_7ad5cc047d5a584fe0896cf77fd19fdd.jpg[/img[/url]
新手求方向

有啲慘烈,冇隻擔到大旗

中多隻5星死神有冇得救
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/25/225447_7ad5cc047d5a584fe0896cf77fd19fdd.jpg[/img[/url]
新手求方向

有啲慘烈,冇隻擔到大旗

中多隻5星死神有冇得救

都仲係好窄使,始終差隻紅/綠屬前線
呢隻驚個槍女主角幾勁下,如果有多隻前線搭佢,咁後排都容易發揮啲
但係而家兩張banner up緊嘅角,全部都唔太全面
玩住儲下石,等遲下有更好嘅banner先抽啦

Flier emblem開始上手 一條體過到2-3次

lm

我部抽蛋機係咪壞撚左
咁大方派石又乜柒都唔比我
點解要咁樣玩弄無課玩家

利申 本身無hector無風神無azura無龍馬 乜撚SS tier都冇

有課都試過4.75%
利申: 冇hector ryoma Azura 女重甲 火龍女 已經唔想再課
樓上位師兄我係咁打
你可以用大波妹食飛龍一下 之後下個回合ko隻槍飛馬
之後紅法+歌姬應該兩次就ko到飛龍
再之後你用槍飛馬打劍飛馬
如果一擊打唔死敵方回合都應該打得死
之後用紅法+歌姬扣咁隻步兵嘅血之後飛馬後補
最後隻劍騎都係咁打就可以

隻Camilla連一下都食唔到

我個大波妹28守備

我都係28

咁隻飛龍打你一下應該得翻5血
定你減速俾佢打左兩野

你咩武?

勇者之斧+[/quote]
點解我隻大波得24speed ,隻boss有33速,一定double hit....
樓上位師兄我係咁打
你可以用大波妹食飛龍一下 之後下個回合ko隻槍飛馬
之後紅法+歌姬應該兩次就ko到飛龍
再之後你用槍飛馬打劍飛馬
如果一擊打唔死敵方回合都應該打得死
之後用紅法+歌姬扣咁隻步兵嘅血之後飛馬後補
最後隻劍騎都係咁打就可以

隻Camilla連一下都食唔到

我個大波妹28守備

我都係28

咁隻飛龍打你一下應該得翻5血
定你減速俾佢打左兩野

你咩武?

勇者之斧+

點解我隻大波得24speed ,隻boss有33速,一定double hit....[/quote]
24速係減速個體, 加速個體30就唔會被double
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞