FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你地升到個主城加幾多%經

好鬼難升lv

一開始玩無耐就升滿

升滿係幾多%

好鬼難升lv

一開始玩無耐就升滿

最少80
正常會100先

好鬼難升lv

一開始玩無耐就升滿

升滿係幾多%

+100%
用晒d石抽 唔夠升100
好想要風神弓 會唔會有機會up

抽咪又係丟落海, 不如升下座城好過

抽咪又係丟落海, 不如升下座城好過

Nino奧義用月光定龍穿好?
宿命之巫女

攻略網建議用要轉晒武器 奧義 ABC 3招技...

招招都要5星咁制

點玩呀

一隻普通5星nino
攻擊有46
月光 3turn 魔防-50%計算
一隻普通角色 魔防好少會多過34
即係+17點傷害

龍穿 4turn 攻擊+50%
46/2 = 23點

如果用34魔防紅色+相性激化計
50x0.6-34/2=13 月光
(46+23)x0.6-34=7.4 龍穿

如果nino buffed (攻速防魔防各4)即傷害+20點
(46+20)x0.6-34/2=22.6 月光
(46+20+50/2)x0.6-34=20.6 龍穿

所以 我會學月虹
(要記得nino本魔書 奧義turn+1)

一隻普通5星nino
攻擊有46
月光 3turn 魔防-50%計算
一隻普通角色 魔防好少會多過34
即係+17點傷害

龍穿 4turn 攻擊+50%
46/2 = 23點

如果用34魔防紅色+相性激化計
50x0.6-34/2=13 月光
(46+23)x0.6-34=7.4 龍穿

如果nino buffed (攻速防魔防各4)即傷害+20點
(46+20)x0.6-34/2=22.6 月光
(46+20+50/2)x0.6-34=20.6 龍穿

所以 我會學月虹
(要記得nino本魔書 奧義turn+1)

月虹定月光?

月虹定月光?

月光就3turn (第4擊) -50%防/魔防
月虹就2turn (第3擊) -30%防/魔防

nino本魔書就+1奧義
變成 月光要第5擊先發動
月虹就第4擊

睇你想發動密d 定爆發力大d
如果以打競技場黎講 我會建議月光
用黎夾硬打紅屬
minerva 諗緊轉唔轉攻擊型奧義
定唔轉用番聖衣 擋下遠攻

我隻MINERVA係扣血加速體質 升滿先得36血......
所以諗緊轉唔轉 全攻型好

求意見

我隻MINERVA係扣血加速體質 升滿先得36血......

求意見

我隻eilwood減血 得35hp
講極唔聽巴打 我係你粉絲
可否比d意見點繼承 點組隊會勁d?
一直用開呢4條友
一直用開呢4條友

講到咁誇張
我其實好廢 其他巴打先勁
一直用開呢4條友

講到咁誇張
我其實好廢 其他巴打先勁

我download 左你pdf 不過都係唔知點繼承好 幫幫手 比d意見

月虹,2+1cd

求意見

Minerva加速好玩呀 技能選擇好豐富
奧義一定要轉,至於邊招,要睇你想投資幾多SP落成個Build度

基本玩法就死線 + 攻立 + 月虹
速度夠高,基本上每次戰鬥開到奧義

如果想keep住物防夠高,可以落獅子奮迅
呢個build可以考慮用緋炎甚至華炎做奧義
不過減血IV玩獅子奮迅會比較大風險

好鬼難升lv

一開始玩無耐就升滿

最少80
正常會100先

依家要農SP可能唔升100仲好

話說 你好多s同ss
azura 救援行路 防守競技場個陣 隨時做低對面一件
hector 埋伏 唔洗諗 個性質仲惡劣過takumi
主動技記得學d移位技 例如回り込み 或者 入れ替え
用黎行2-3格

linde 就有幾種玩法
一種係做藍色nino
一種就做返普通後排 配攻立 (想發動 獻血俾hector就得)

紅色個位 我未用過tiki(Y)
諗唔到點改

如果用 eirika 可以改招主動技做 守備應援/魔防應援
1隻角色有3buff 諗起都

話說 你好多s同ss
用黎行2-3格

一種係做藍色nino
一種就做返普通後排 配攻立 (想發動 獻血俾hector就得)

諗唔到點改

thx 巴打
有冇英文名參考下 冇我就去你pdf研究下
我幾隻角色都等緊攻立條女

抽極都抽唔到

話說 你好多s同ss
用黎行2-3格

一種係做藍色nino

諗唔到點改

thx 巴打
有冇英文名參考下 冇我就去你pdf研究下

主動技
Rally Defense = 守備應援
Rally Resistance = 魔防應援
Swap = 入れ替え
Pivot = 回り込み
Reposition = 引き戻し (對象被移動至自身反方向)
reposition 俾hector以外學 可以用黎搬運hector

passive
Desperation = 攻立 (能發動追擊時 先追擊再被攻擊)
Vantage = 埋伏 (hp>xx時 先制追擊)
Wings of Mercy = 救援行路
我幾隻角色都等緊攻立條女

抽極都抽唔到

天藍頭髮 個隻飛馬

有期nino banner
我all in哂d石落去 抽左3隻
抽返黎既nino又全部缺陷 唔係減攻就減速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞