FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
計埋攻,加三項能力時
43+4+12=59
takumi 40血18魔防
59-18=41

如果隻takumi加血/魔防就會一擊殺唔到,即係有2/5機會殺唔到

新手想問下 夠唔夠玩到後期

另外之前有個 龍馬 2隻死神5星

兩個ac邊個好d
麻煩巴打教下我

新手想問下 夠唔夠玩到後期

另外之前有個 龍馬 2隻死神5星

兩個ac邊個好d
麻煩巴打教下我

呢個勁d
要計下可唔可以一擊殺到takumi/effie,或頂唔頂到hector一下

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
如果只加計埋攻嘅3項會一擊殺唔到effie
鬥技場要落一隻加分角,好難砌齊4項buff
43+4+12=59
59*1.2=70.8
70.8-23魔防=47.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

鬼神一擊夾3項buff就會一擊殺到takumi同effie,但你要有+4防buff滿血先打到普通hector
你加齊4項打hector 50*2,佢打你29*2
佢正常52血,你33血
要計下可唔可以一擊殺到takumi/effie,或頂唔頂到hector一下

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

鬼神一擊夾3項buff就會一擊殺到takumi同effie,但你要有+4防buff滿血先打到普通hector
佢正常52血,你33血

我會裝攻立
咁用獅子黎控血會唔會好d

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

佢正常52血,你33血

咁加速nino 呢, 落鬼神一擊?
死線 同 獅子 你地又點睇
你隻nino加速39速,屈到普通takumi 33速

無謂裝飛燕去對付少數嘅加速takumi

註:獅子奮進會加基礎能力值,可以拉高鬥技場分數
你隻nino加速39速,屈到普通takumi 33速

無謂裝飛燕去對付少數嘅加速takumi

註:獅子奮進會加基礎能力值,可以拉高鬥技場分數

就咁決定

唔該 轉頭計下先

減攻=43攻
43+4+12=59
59*1.2=70.8
普通effie有50血

咁鬼神一擊

佢正常52血,你33血

咁加速nino 呢, 落鬼神一擊?
死線 同 獅子 你地又點睇

你隻減攻nino絕對唔可以裝死線,就算齊4項buff都殺唔到普通hector
43+5+20=68攻
68-19魔防=49傷
佢打你52攻-(19-5+4)防=34傷,但你得33血
女主槍夾NINO好爽,
女主槍+歌姬BUFF齊NINO,一擊打TAKUMI就44,冇得佢反擊

差個spd喎.

Nino最好既朋友梗係細妹,
唔要pivot改rally def, 一個人buff 3個stat,
加埋歌姬就真係齊buff

不過比起cecilia...

cecilia有咩問題?

https://www.youtube.com/watch?v=Rt_ZqRikdd4

之前post過.
將nino武器過比cecilia,
nino比人buff都係4x4=16
但騎馬隊可以buff 6x4=24
女主槍夾NINO好爽,
女主槍+歌姬BUFF齊NINO,一擊打TAKUMI就44,冇得佢反擊

差個spd喎.

唔要pivot改rally def, 一個人buff 3個stat,

https://www.youtube.com/watch?v=Rt_ZqRikdd4

之前post過.

bba點可以同Nino比
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

但要綁兩個老騎士先上到咁高攻,第四個位要落加分角,冇得玩再動
如果落騎刃+歌姬=(45+6+16)=67攻,(25+6)=31速

就算裝埋獅子3,先打hector 51血,此終都要滿血先可以先打hector
當然,可以落鬼神一擊,咁就可以(騎刃+魔防鼓舞)一擊殺曬全game角
原來cecilia技1係攻+3
咁上面計錯數
普通個體嘅cecilia上騎刃魔防扣普通hector51
加攻個體就可以殺非加血/魔防嘅hector
暫時隊波一係無遠攻660+, 一係有遠攻640+
都係等nino練好後再睇下可以點砌.

順便問下我隻+att -res nino諗住由3*升到5*野野lv40, 應該都好多sp剩.
大絕學Luna.
A 我諗住學spd+3, stat搵其他人撐算數, 反正暫時得3星hitani響手.
C 就唔轉了.
B skill有無咩好推介 ?
有冇巴打可以share返睇全game人物白值個網?
有冇巴打可以share返睇全game人物白值個網?

搵到了
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

但食到正太既BBA又唔同講法喎
抽到隻lilina加攻個體 諗住過本nono書去玩一擊秒殺流

順便問下我隻+att -res nino諗住由3*升到5*野野lv40, 應該都好多sp剩.
大絕學Luna.
A 我諗住學spd+3, stat搵其他人撐算數, 反正暫時得3星hitani響手.
C 就唔轉了.

你有咩人可以食先
A技都可以有好多選擇

大絕學Luna.
C 就唔轉了.

一係攻立,一係埋伏,冇其他
A技換獅子可以加基礎能力值,拉高鬥技場分數
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

少女唔鋤愛阿婆
好想換攻立,但要2000毛升隻藍3星飛馬
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

依隊係勁
不過要咁就最少要落3隻騎
其中2隻仲要全game最低白值 除非高破 如果唔係點爬pvp
女主槍夾NINO好爽,

差個spd喎.

之前post過.

依隊係勁
不過要咁就最少要落3隻騎
其中2隻仲要全game最低白值 除非高破 如果唔係點爬pvp

全部人裝獅子3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞