FE Heroes 火焰之紋章(11)埋伏Takumi

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
新角色池等巴打上先 我等有能力圖先再抽

仲諗?all in啦

ALL IN 呀

兩藍兩綠 唔好彩抽到兩個男真係喊出黎
all in

得番10石
有無高手解答下 諗左成晚
小弟打算試下玩nino隊
但無乜課金 無乜勁角色
所以想一隻角色可以盡量入唔同隊

nino 同 olivia 就鐵膽
(nino夠buff就秒到takumi同hector)
但對住綠魔殺既julia 或者其他高魔防紅屬會好無力
另外2隻入乜好
1)減速加防caeda 紅劍 飛馬 魔防鼓舞2 主動技 速+4
2)女主 sharena 藍槍 步行 守備鼓舞3 主動技 攻+4 武器攻擊威嚇2

3)減血加速nowi 藍龍 步行 主動技 守備+4
4)減血加防 cordelia 藍槍 飛行 武器勇槍

主動技 攻擊/守備/魔防應援都可以繼承
鼓舞類 攻擊/速/魔防 都隨時可以繼承 守備就要升5星斧隊龍先有得學

依家用緊1+2
nowi 學速鼓舞入隊有無得諗 然後求其一隻學主動技魔防應援就齊buff
或者cordelia學速鼓舞+守備/魔防應援 是但搵隻學魔防/守備應援

有無巴打俾d建議
好樣衰.....等出返正常角色先抽

儲下儲下又100石

儲下儲下又100石

仲諗?all in啦

「你地」先上,我Back up你地

仲諗?all in啦

我負責係後面吶喊助威

都係等能力圖

儲下儲下又100石

我忍手都忍左好耐,儲左150石

仲諗?all in啦

我負責係後面吶喊助威

都係等能力圖

見到camilla呢個look仲等能力值
親女兒 次次活動都有佢份
又勁

馬魯斯表示根本係性別歧視

火紋靠覺醒先有第2春
而且仲要係女女更係受觀迎D

咁樣算唔算最慘?
4.75% 聽日轉pool
有無高手解答下 諗左成晚
小弟打算試下玩nino隊
但無乜課金 無乜勁角色
所以想一隻角色可以盡量入唔同隊

nino 同 olivia 就鐵膽
(nino夠buff就秒到takumi同hector)
但對住綠魔殺既julia 或者其他高魔防紅屬會好無力
另外2隻入乜好
1)減速加防caeda 紅劍 飛馬 魔防鼓舞2 主動技 速+4
2)女主 sharena 藍槍 步行 守備鼓舞3 主動技 攻+4 武器攻擊威嚇2

3)減血加速nowi 藍龍 步行 主動技 守備+4
4)減血加防 cordelia 藍槍 飛行 武器勇槍

主動技 攻擊/守備/魔防應援都可以繼承
鼓舞類 攻擊/速/魔防 都隨時可以繼承 守備就要升5星斧隊龍先有得學

依家用緊1+2
nowi 學速鼓舞入隊有無得諗 然後求其一隻學主動技魔防應援就齊buff
或者cordelia學速鼓舞+守備/魔防應援 是但搵隻學魔防/守備應援
配兩隻藍色定一紅一藍穩陣d 成個team黎講

有無巴打俾d建議

Nino 隊係再動係must ,舞女唔郁

我覺得槍主都係好有用,一個角色有齊攻防buff,冇乜特別勁野都唔洗換走

至於重有一隻,我覺得齊buff就得,唔洗執著一定要有紅劍(Erika 除外),有乜勁就入乜,反正如果有綠色都會交哂比Nino 秒架啦

咁樣算唔算最慘?
4.75% 聽日轉pool

課多PACK啦

話唔定一野3隻

我覺得槍主都係好有用,一個角色有齊攻防buff,冇乜特別勁野都唔洗換走

至於重有一隻,我覺得齊buff就得,唔洗執著一定要有紅劍(Erika 除外),有乜勁就入乜,反正如果有綠色都會交哂比Nino 秒架啦

Nino 舞女 女槍 nowi

綠色=綠魔殺尤利亞

綠色=綠魔殺尤利亞

就係擔心緊綠魔殺julia

唔入加分角贏左都無意思喎

組隊唔齊buff
nino 舞女(攻擊鼓舞再動)nowi(守備應援 *速鼓舞)
第4隻加分角
咁樣應該影響減到最低?

咁我建議女槍改成Ursula

組隊唔齊buff
nino 舞女(攻擊鼓舞再動)nowi(守備應援 *速鼓舞)
第4隻加分角
咁樣應該影響減到最低?

我無用nino, 我抽到既4隻都減速
同埋我而家無乜研究arena, 是但用一隊全勝無人死就4450 分既算, 我剩係俾takumi學左埋伏, 其他都無學過技, 等佢改完arena計分方法先再研究下
要求唔高 4400分夠拎羽毛就夠。今個星期又可以hea打鬥技場
Arena 順位d分其實係點計?
今日大爆發, 重甲而家解左8次, 似乎仲有希望趕得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞