[Switch/3DS集中討論] MHXX已出(24)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
未買機,想問一問switch用tv模式個時
聲音可唔可以另外插耳機/喇叭而唔經電視出

可以
岩岩試左pro con
玩Tetris 呢d game好易按到上
我已經唔算高速操作果d
不過而家換咪又係同一批
反正都係玩zelda,同埋我又唔會變吹水哨
等佢第二水先保養
我用pro掣玩俄羅斯都冇事,會唔會手細影響冇咁大?
利申: 英行貨,同理switch個d pad明顯比wii u版凸d,冇咁好"扌禁"
差電個問題好簡單,一係用原廠牛差,一係就用USB-PD的type c port差,
QC就千其唔好隊落去,原因好似樓上有巴打講左咁,唔係用鳩通SoC的device隊落去,好易因為晶片有bug而燒

都話叉電唔一定要 USB-PD
普通 Type-C 5V/3A 就得

xpower 唔係有個usb pd output 咩

全部寫住係qc
問左行話部機唔對應嘅話, 只會用返普通輸出
所以iphone 同switch 用都ok

但你地講到會燒機咁

唔係燒機
只係有機會燒機

暫時iphone 好似未有案例
唔知switch 點

我咪案例
未買機,想問一問switch用tv模式個時
聲音可唔可以另外插耳機/喇叭而唔經電視出

可以

但好多電流聲

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY

個fps就咁睇咁低既 唔足30咁

認真 老任啲片畫質差過實機
不過如果競技game都無60fps真係死得人多

我個人認為呢部野係頂唔到60

其實係咪你地部電腦睇youtube有問題
我開720p 60fps好順

WiiU都得,無理由SWITCH唔得

乜野部機頂唔到60fps
咁on9既野都講得出既

Youtube玩家既野
電腦唔叻巴想大家幫幫手
1. 我學校用果d要入使用者名稱加密碼果隻wifi 但switch個wifi果到淨係比輸入密碼 我入極都錯唔知點搞

2. 如果部notebook無hdmi input 有無方法可以駁switch落電視?

個fps就咁睇咁低既 唔足30咁

咁on9既野都講得出既

Youtube玩家既野

冇開60就話部機推唔到60?
會唔會係自己部機播唔到60?

咁on9既野都講得出既

Youtube玩家既野

冇開60就話部機推唔到60?
會唔會係自己部機播唔到60?

Lihkg個app直接睇播唔到 用返youtube app ok

呢個香港有冇得買 淘寶買要428人仔
其實依家MH3G HD仲連唔連到上網

岩岩試左pro con
我已經唔算高速操作果d
不過而家換咪又係同一批
等佢第二水先保養

吹口哨係變下
你變上係會出左runes

我覺得玩到咁上下賣左佢算啦
第二水都唔知幾時
利申: 英行貨,同理switch個d pad明顯比wii u版凸d,冇咁好"扌禁"

細力啲會無咁大影響
我個friend 話佢果隻無事.
我試範左只要press 實左邊dpad. 最左個邊緣
再微微卒向上. 就會跌磚

佢宜家玩親都形住形住唔可以太大力
差電個問題好簡單,一係用原廠牛差,一係就用USB-PD的type c port差,
QC就千其唔好隊落去,原因好似樓上有巴打講左咁,唔係用鳩通SoC的device隊落去,好易因為晶片有bug而燒

都話叉電唔一定要 USB-PD
普通 Type-C 5V/3A 就得

xpower 唔係有個usb pd output 咩

全部寫住係qc
問左行話部機唔對應嘅話, 只會用返普通輸出
所以iphone 同switch 用都ok

但你地講到會燒機咁

唔係燒機
只係有機會燒機

暫時iphone 好似未有案例
唔知switch 點

我咪案例

你用xpower 尿袋!?
電腦唔叻巴想大家幫幫手
1. 我學校用果d要入使用者名稱加密碼果隻wifi 但switch個wifi果到淨係比輸入密碼 我入極都錯唔知點搞

2. 如果部notebook無hdmi input 有無方法可以駁switch落電視
電腦唔叻巴想大家幫幫手

2. 如果部notebook無hdmi input 有無方法可以駁switch落電視

???????

同埋你留意個dpad 下制會比其他三個制都再凸啲
再硬啲難㩒啲..收500 港紙同人講係pro
以前wiiu 果個都係買200蚊
岩岩試左pro con
我已經唔算高速操作果d
不過而家換咪又係同一批
等佢第二水先保養

玩tetris用返joy
対応言語

日本語、英語、スペイン語、フランス語、ドイツ語、イタリア語、オランダ語、ポルトガル語、ロシア語

又話傳有中文
岩岩試左pro con
我已經唔算高速操作果d
不過而家換咪又係同一批
等佢第二水先保養

joy 都唔可以單邊
岩岩試左pro con
我已經唔算高速操作果d
不過而家換咪又係同一批
等佢第二水先保養

shovel knight
king of fighter
都係啦, 睇片啲人用dpad 玩到八神跳下跳下勁炆
個d pad 淨係比你open world game 轉下武器
同ps4一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞