[Switch/3DS集中討論] MHXX已出(24)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
試射唔知TV mode會唔會lag呢

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY

個fps就咁睇咁低既 唔足30咁

認真 老任啲片畫質差過實機
不過如果競技game都無60fps真係死得人多

我個人認為呢部野係頂唔到60

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY

Splatoon2行60fps架喎
https://youtu.be/2r2-nVHZ_bQ?t=5m22s?t=5m22s
DigitalFoundry分析

chok仔睇慣iPhone slo mo 120fps 開始連60fps都睇唔上眼了
就咁睇片,FRAME數同1差唔多,
~50
緊急求救 水貨switch, 用轉插叉電,叉左一次後,而家再叉就無反應,插落個dock到無著燈乜都無,就咁插佢條type c線又係無反應 點算?唔會係火牛燒左掛

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

水貨switch? 你轉插係指Micro USB-Type C定係嗰啲萬用旅行插?

如果係萬用旅行插 : 試插其他相同腳位電器, 用其他腳電器(例如電話三腳牛)未必試到接觸不良, 冇就買過粒試

如果係Micro USB-Type C插...
咁就煩啲... 最好辦法係問人借隻行Switch牛唔用任何轉插, 著=燒牛, 唔著=燒機

如果係依隻轉插
https://www.youtube.com/watch?v=nB1DlBpyS9w

千祈唔好用 (老實講好多人都 wfc 我唔會阻止,我屋企人都係咁用)

最好買返個 BS1363-3 三腳轉兩腳插,有 shutter 同埋 1A fuse 嗰啲

chok仔睇慣iPhone slo mo 120fps 開始連60fps都睇唔上眼了

tv mode都頂到既話又唔錯wo
請問試射會即係香港時間幾時
Splatoon 2 '先行試射會' 將於
3月25/26日 香港時間 3am, 11am, 7pm舉行
每環節各1小時

*上圖為日本時間
請問試射會即係香港時間幾時

3-4,11-12,19-20?
3月25/26日 香港時間 3am, 11am, 7pm舉行
每環節各1小時

*上圖為日本時間

嘩 3點起身打
每環節各1小時

*上圖為日本時間

嘩 3點起身打

3點
我都係講多次 (如果之前有講過嘅話)
我唔建議用啲冇獨立專業人士 (e.g. Benson Leung / Nathan K.) 用儀器 check 過嘅 USB Type-C 線同埋尿袋
依度有巴打話叉到唔代表係安全同跟 spec
任何有 QC 3.0 或以下 (新啲唔清楚) 嘅 Type-C Charger 都唔好用
因為咁,我亦唔建議喺頭 post 提到某啲尿袋

再者件野唔係老任出
我都唔會加佢落Template

有邊d牌子check過?

有邊隻係用得

上網search 過無咩尿袋係出pd

Xpower 啲人又話得又話唔得

其實根本可以唔使睇 PD
你又唔係要 docked mode 嗰陣用個尿袋

但係啲人又話qc 會叉壞機

唔知揀邊隻好
我唔建議用啲冇獨立專業人士 (e.g. Benson Leung / Nathan K.) 用儀器 check 過嘅 USB Type-C 線同埋尿袋
任何有 QC 3.0 或以下 (新啲唔清楚) 嘅 Type-C Charger 都唔好用

再者件野唔係老任出

有邊隻係用得

唔知揀邊隻好

冇人叫你買有 QC 嘅嘢喎
緊急求救 水貨switch, 用轉插叉電,叉左一次後,而家再叉就無反應,插落個dock到無著燈乜都無,就咁插佢條type c線又係無反應 點算?唔會係火牛燒左掛

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

水貨switch? 你轉插係指Micro USB-Type C定係嗰啲萬用旅行插?

如果係萬用旅行插 : 試插其他相同腳位電器, 用其他腳電器(例如電話三腳牛)未必試到接觸不良, 冇就買過粒試

咁就煩啲... 最好辦法係問人借隻行Switch牛唔用任何轉插, 著=燒牛, 唔著=燒機

如果係依隻轉插
https://www.youtube.com/watch?v=nB1DlBpyS9w

千祈唔好用 (老實講好多人都 wfc 我唔會阻止,我屋企人都係咁用)

最好買返個 BS1363-3 三腳轉兩腳插,有 shutter 同埋 1A fuse 嗰啲

就係用呢隻旅行轉插
個dock on9 個dock自己擋住個入風位散唔到熱

你睇清楚啲啦

???後面咪預左位俾佢入風囉
自膠

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

如果係依隻轉插

就係用呢隻旅行轉插

諗住明天去apple買個macbook叉電連條usb to type c線,睇下得唔得
大家諗住打幾多場試射

我諗住打5場

再者件野唔係老任出

有邊隻係用得

唔知揀邊隻好

眾說紛雲
有人話唔關事, 因為唔對應QC
會變左正常叉

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

如果係依隻轉插

就係用呢隻旅行轉插

諗住明天去apple買個macbook叉電連條usb to type c線,睇下得唔得

買過個轉插試下好過啦

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

如果係依隻轉插

就係用呢隻旅行轉插

買過個轉插試下好過啦

應該買邊隻
部機應該趕唔切廿五號拎
唯有玩住FD果部

認真 老任啲片畫質差過實機
不過如果競技game都無60fps真係死得人多

我個人認為呢部野係頂唔到60

其實係咪你地部電腦睇youtube有問題
我開720p 60fps好順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞