[Switch/3DS集中討論] MHXX已出(24)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我都係講多次 (如果之前有講過嘅話)
我唔建議用啲冇獨立專業人士 (e.g. Benson Leung / Nathan K.) 用儀器 check 過嘅 USB Type-C 線同埋尿袋
依度有巴打話叉到唔代表係安全同跟 spec
任何有 QC 3.0 或以下 (新啲唔清楚) 嘅 Type-C Charger 都唔好用
因為咁,我亦唔建議喺頭 post 提到某啲尿袋

再者件野唔係老任出
我都唔會加佢落Template
綜合左reddit 同gamefaq 多位鬼佬嘅review
pro 制暫時設計上有兩大問題
1個係快速用joystick 向同一方向flip 果陣, 會回彈去相反方向, 你可以係炸彈人個shop到試下...我試左.真係會反方向彈...好難揀item
(有鬼佬話彈弓用耐左會變正常, 我唔知道. 但wiiu pro 係從來都無呢個問題)

第二個問題就係d pad, 個下制stiff 過其他三個方向 (你可以睇個button slot, 因為個制下面係弧形, 個dpad下制slot 會深左)
加上個制可以一下press 晒四邊. 搞到好易按左右都會變上制
玩俄羅斯果陣最易發現, 玩shovel knight 時都會容易出左魔法.

我換左制都係有呢2個問題, 中晒

唔洗買,不過本身我個左JC都有少少問題(極少發生lag問題)

開頭係咁
愈用會愈易干擾

唔係瓜,唔通我都要換?部機我玩左四十幾個鐘,算唔算試夠?
Fuck me....

我唔建議用啲冇獨立專業人士 (e.g. Benson Leung / Nathan K.) 用儀器 check 過嘅 USB Type-C 線同埋尿袋
任何有 QC 3.0 或以下 (新啲唔清楚) 嘅 Type-C Charger 都唔好用

再者件野唔係老任出

有邊d牌子check過?

再者件野唔係老任出

有邊隻係用得

上網search 過無咩尿袋係出pd

Xpower 啲人又話得又話唔得
緊急求救 水貨switch, 用轉插叉電,叉左一次後,而家再叉就無反應,插落個dock到無著燈乜都無,就咁插佢條type c線又係無反應 點算?唔會係火牛燒左掛
緊急求救 水貨switch, 用轉插叉電,叉左一次後,而家再叉就無反應,插落個dock到無著燈乜都無,就咁插佢條type c線又係無反應 點算?唔會係火牛燒左掛

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

有無諗過係轉插壞左

咩轉插

似燒左switch 個usb

你個轉插出咩output

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

未必火牛壞

部機個usb燒左都有可能

咁撚大獲 點test到

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

未必火牛壞

咁撚大獲 點test到

試左reboot部switch先
試射唔知TV mode會唔會lag呢

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY

個fps就咁睇咁低既 唔足30咁

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

未必火牛壞

咁撚大獲 點test到

咩方法都試曬 就係無反應

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY

認真 老任啲片畫質差過實機
不過如果競技game都無60fps真係死得人多

唔係呀 60 fps 呀

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

未必火牛壞

咁撚大獲 點test到

咩方法都試曬 就係無反應

有無其他type c火牛試

暫時手上無 明天出去買條試下

Splatoon2行60fps架喎
https://youtu.be/2r2-nVHZ_bQ?t=5m22s
DigitalFoundry分析

有無諗過係轉插壞左

個轉插試過叉電話又得喎

水貨switch? 你轉插係指Micro USB-Type C定係嗰啲萬用旅行插?

如果係萬用旅行插 : 試插其他相同腳位電器, 用其他腳電器(例如電話三腳牛)未必試到接觸不良, 冇就買過粒試

如果係Micro USB-Type C插...
咁就煩啲... 最好辦法係問人借隻行Switch牛唔用任何轉插, 著=燒牛, 唔著=燒機
快啲出game 好想玩

再者件野唔係老任出

有邊隻係用得

上網search 過無咩尿袋係出pd

Xpower 啲人又話得又話唔得

其實根本可以唔使睇 PD
你又唔係要 docked mode 嗰陣用個尿袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞