[Switch/3DS集中討論] MHXX已出(24)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
綜合左reddit 同gamefaq 多位鬼佬嘅review
pro 制暫時設計上有兩大問題
1個係快速用joystick 向同一方向flip 果陣, 會回彈去相反方向, 你可以係炸彈人個shop到試下...我試左.真係會反方向彈...好難揀item
(有鬼佬話彈弓用耐左會變正常, 我唔知道. 但wiiu pro 係從來都無呢個問題)

第二個問題就係d pad, 個下制stiff 過其他三個方向 (你可以睇個button slot, 因為個制下面係弧形, 個dpad下制slot 會深左)
加上個制可以一下press 晒四邊. 搞到好易按左右都會變上制
玩俄羅斯果陣最易發現, 玩shovel knight 時都會容易出左魔法.

我換左制都係有呢2個問題, 中晒

唔洗買,不過本身我個左JC都有少少問題(極少發生lag問題)

開頭係咁
愈用會愈易干擾
巴打們 如果係去日本入手 有咩要注意

注意日本有冇貨
就發試射會
有冇好用既 尿袋同ctoc 線介紹

song zmi anker xpower / maxpower momax
+ apple cable

個post去到24, 來來去去咪又係哩幾個牌子... 點解日日都有人問

係未放係page 1 好呢

唔關老任事既野唔放喇

如果係咁我洗唔洗寫埋買邊隻SD卡
用咩牌LAN ADAPTER?

咁好多野要寫
就發試射會

唔知係咪淨打街場?
跟本p系小組整出黎既mh就唔好玩

係p3柒姐
偏偏p3最高銷量

X同4比4高質好多

4高質?

打公會任隨機出武呢樣嘢破壞哂隻game 原意喎

想問隻GAME既原意係乜

小薯新手唔知隻GAME有咩原意

原意係燒肉 野外求生

公會任同二名都係D綽頭野
但二名仲要踢走哂所有亞種怪
X比4贏在只係多左動作同狩技
但D怪冇左開場Cut-in
單機MODE唔洗講
4到4G村任真係好撚精彩
我都係中意4G多D

講起又係喎

打黑蝕係幾好玩
跟本p系小組整出黎既mh就唔好玩

係p3柒姐
偏偏p3最高銷量

X同4比4高質好多

4高質?

原意係燒肉 野外求生

單機MODE唔洗講
我都係中意4G多D

講起又係喎

打黑蝕係幾好玩

初見喺船打黑蝕
到筆頭4人比黑蝕屈機要你救佢地
打完黑蝕突然有Cut in脫皮
到禁足地同天迴對望果下
4G千刃開頭冇咁大意義
但發現佢點解好似同其他千刃有D唔同
砸研究到點樣剋制極限化
打完千刃到古龍襲來
除左再現返MH2打鋼龍仲講埋筆頭同風翔之間有咩瓜葛

如果MHX可以好似4咁講到龍墓地同骸龍,獰猛化點黎
一樣可以好高質
閣螳都得登喺酒場落左斷Cut in講故仔
[url]https://www.youtube.com/watch?v=B_HEROZXVkE[/url]
『スプラトゥーン2 先行試射会』マルチミサイル紹介動画
https://www.youtube.com/watch?v=B_HEROZXVkE
『スプラトゥーン2 先行試射会』マルチミサイル紹介動画

X同4比4高質好多

4高質?

原意係燒肉 野外求生

單機MODE唔洗講
我都係中意4G多D

講起又係喎

打黑蝕係幾好玩

初見喺船打黑蝕
到禁足地同天迴對望果下
4G千刃開頭冇咁大意義
砸研究到點樣剋制極限化
打完千刃到古龍襲來

一樣可以好高質

X4隻嘢我覺得幾鮮明嘅

打落夠爽音樂夠high

X同4比4高質好多

4高質?

原意係燒肉 野外求生

單機MODE唔洗講
我都係中意4G多D

講起又係喎

打黑蝕係幾好玩

初見喺船打黑蝕
到禁足地同天迴對望果下
4G千刃開頭冇咁大意義
砸研究到點樣剋制極限化
打完千刃到古龍襲來

一樣可以好高質

X4隻嘢我覺得幾鮮明嘅

打落夠爽音樂夠high

但x個初見cut-in真係帶唔起個氣氛
https://www.youtube.com/watch?v=9gC_lXWljh8
『スプラトゥーン2 先行試射会』ハイパープレッサー紹介動画
https://www.youtube.com/watch?v=S8_AyydpkiE
『スプラトゥーン2 先行試射会』ジェットパック紹介動画

Mario Sunshine
https://www.youtube.com/watch?v=EmCkIElPmwg
『スプラトゥーン2 先行試射会』スーパーチャクチ紹介動画
https://www.youtube.com/watch?v=TFRa0aj100o
『スプラトゥーン2 先行試射会』カーリングボム紹介動画

舊特武係咪冇晒 還我大王イカ
xx不了 要玩薩爾達

識貨

少咗傳說 薩爾達狗也不屌 我同mipha拍拖好過

Mipha真係不得了

想丁
試射唔知TV mode會唔會lag呢
試射唔知TV mode會唔會lag呢

https://www.youtube.com/watch?v=6IZ-RIS7OiY
我都係講多次 (如果之前有講過嘅話)
我唔建議用啲冇獨立專業人士 (e.g. Benson Leung / Nathan K.) 用儀器 check 過嘅 USB Type-C 線同埋尿袋
依度有巴打話叉到唔代表係安全同跟 spec
任何有 QC 3.0 或以下 (新啲唔清楚) 嘅 Type-C Charger 都唔好用
因為咁,我亦唔建議喺頭 post 提到某啲尿袋
有冇人試過加舊發泡膠係左邊joycon 解決接收問題, 我隻左藍係水貨冇保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞