『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
DHL SMS 都未收到就等吓喇
兩日後收DHL SMS講幾時到
如果冇打回頭就一星期到
打回頭就再多個星期
想請問下系統係咪改咗?
因為我早2個月申請,要入好多父母資料,但上個星期幫我老公填(我同佢都係過咗期10幾年),upload完相再填下個人資料就去到比錢,完全無顯示要填父母資料。
咁…諗住會唔會揀錯野啦,再重新填一次都係咁,照比錢就出咗副署要print出黎。
想睇下大家近來申請嘅係咪都係唔洗填父母資料架?
咩CASE

邊度ISSUE
咁神奇,係咪父母passport己有你名,
正常應該申請唔到
冇呀

我係錯誤例子,authority手快揀錯hmpo
交既資料得舊bno特衰hkid card彩print同住址証明
掙扎過要唔要webchat認衰但爬文見到建議試左先唔得後補
最後搏掂左,問好左既副署都無用到
在此多謝前人建議
之前推爆左無得覆句多謝
對唔住講得唔清楚…
我嗰本已經成功申請寄咗反黎,所以近幾日再幫老公申請。
佢係唔見咗舊BNO,已report lost有ref.no,HMPO覆咗有passport no. 同2006年過咗期,咁就開始上system申請。
upload相之後,填個人資料嗰啲,問係咪lost答yes,但無問ref no.,之後confirm晒資料就去到比錢,完全無填父母資料嘅畫面,重新再填一次都係咁,但我上次自己申請係要填好多野個喎……所以想請問下係咪改咗呢?唔該晒
本舊嘅搵唔返,所以睇唔到
LOST CASE 唔洗填
我之前交曬所有form同文件
但就係寄漏左本舊BNO,已經即刻之後再寄返同打返封信講左上一次寄果份寄漏左
而之後本舊BNO我見到已經成功派遞左俾英國

但頭先佢都照email左份passport lost份form我叫我填左佢
請問我應該打去同佢講定照填份passport form
WEBCHAT
5號入q圍爐區
Renew
舊bno張相係我得幾個月大嗰時
authority揀錯hmpo
變唔係首次申請
先唔洗副署
我同你差唔多,都係好多嘢交唔到

希望申請到
我揀錯左HMPO,都要我副簽
話時話最近少左好多BNO平權 update
我9號轉printed and sent, 今日收到dhl sms話預計14號送到
多謝您呀唔洗擔心了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞