『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
BNO ah望返再舊d個本
荃灣國成立
唔知包唔包埋葵青呢
動作好快
想問有無得check 送到邊?定就咁等dhl
終於approved
我係lost case,報完lost 之後,打電話去HMPO,之後冇收到lost ref no.,直接apply renew passport
19 Sept HMPO 收到我d document
16 Oct approved
本身見等左咁耐,都驚驚地,唔知係咪因為冇lost ref. no.
好撚正
攞到啦 好多巴絲話唔寫全名會俾DHL彈 但我冇
到咗櫃收工拎 希望唔係return doc先
可能睇咗出世紙
11號話寄今日都未收到任何消息
連編號都冇比我 可以點做
要3-4 working days
你上司真好人,英國護照唔使俾資料頁!
恭喜晒!了咗一件心事,祝你一路順風!
你用電郵個方法聯絡佢哋,問佢咩事,係唔見咗定寄錯咗,唔見就即時報失。
出世紙有寫咩
BDTC 封面有Hong kong,現已無呢個國籍。你現續bno就當然寄bno返去祖國續。

我嗰本寫觀塘
應該差唔多 10號到14號轉
觀塘國
我果本去到香港hold 住左唔派件 打去DHL 問話俾英國果邊hold 住左 ,而家email 問緊英國果邊咩事
舊手寫出世紙好多時地址寫地方名,新出世紙填地址亦可能只寫香港九龍新界。英國人當然跟佢自己認知同做法,可能就係咁將出生地點,用地方名作為記錄,其實台證話跟護照,呢樣嘢又係想當然,有啲認知唔係當地人,係唔會理解嘅!
早幾星期試過,話英國印錯嘢,hold幾日又派返。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞