『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
特衰有人試過比未過期正本返黎幫佢剪左角,你有舊bno基本好基失敗,暫時都未見過呢度有人失敗,你失敗左正常會比返你,呢樣你可以放心,所有影印本比彩印,解釋信文法我個人覺得佢地唔會睇呢d
如果拎到新BNO就唔會再用廁板 由佢剪 反正得返兩年用
希望如你所說ok啦 因為小弟毒撚搵唔到合資格副簽
封信點都睇兩眼既 (我諗)
放心啦,之前有人冇副簽,解釋信都冇寫一樣批,不過有解釋信就好d,同埋我就咁睇啦你比既個人資料都齊哂理應可以,我副簽其實都係搵親人(唔係直屬都冇血緣,大家唔好學,風險自行承擔)佢張野問點樣識都係鳩答,副簽你阿爸阿媽結婚果d証明我覺得真係唔太重要,寫解釋信係因為直接話佢聽你比唔到,好過佢問你,你先寫一來一回浪費時間,其實你有舊bno比到佢好多野佢地都唔會點要你比返,起碼睇左咁多個post同你一樣例子既都冇失敗個案

早排英國政府話現時冇改變bno變bc既政策意思算唔算笑料
雖然一早預左,但睇到都要苦笑下
我申請咗一個月多,仍然話processing,我在webchat問護照部,佢話我的申請進行“standard checks",即係乜?

你有我上個月續咁快wor
12/9收到新BNO
恭喜啊,成功績BB 證

係咪講緊我呢
咩CASE
打鍋你
你都等左好耐先approve
終於等到
申請BNO
LOST定有舊BNO
有舊BNO係會快d,
繼續等啊師兄
收到四個TRACKING, 有兩個比HMPO 即日RECALL咗
lost BNO
表達返process 有快有慢
家母過期12年adult BNO 就等左20日approve
CANCELLED PASSPORT未
肯定有BNO
已網上報失,護照部都確認。webchat話我的申請唔使再交補充文件。
想問下home address係咪等於收件地址?
我唔想本野寄去屋企
寫公司地址又得唔得

2號speedpost , post tracking寫4號郵件寄到
撞正星期六日假

文件:靚女朋友副簽、舊BNO 05年expiry、身份證彩印、廁板幾十頁彩印、父母結婚證書1:1 A3彩印、出世紙1:1 A3彩印、再加一頁check list寫低我attached咩文件同點解有啲咩比唔到
係咪齊三行
british natiomal (overseas)
岩名 岩身分證

就冇其他野對
我係lost BNO case
19 SEPT application being processed,到宜家都仲係呢個stage.
正唔正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞