『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我email錯名,dhl又縮寫,好彩bno入面寫得啱 例子:我叫Tai Man Chan,email係Tai Chan,dhl係T Chan
9月28寄
英國10月1 就收到
但自己蠢寄漏咗ID copy
琴日即刻scan 返
今日就收到email 話printing 啦
希望快啲收到實物啦
開心過係Amazon 買野
我去影相舖佢幫我crop埋,但我見佢續網話大部份上身都要,咁我d相有冇問題?
巴打唔好心急,唔會唔比你
利申:收到MSG
俾張上半身相個系統會即時cut頭嗰part出嚟
自己拎部電話搵幅岩嘅牆影啦
咁耐
係咪互換後唔會再update
應該要留意hm office個網
姐係我已經影左d cut頭相都用得?

冇白牆又驚影得柒左要用好耐
如果Received後一般仲要幾耐完成個application?
6-8 WEEK
22/9 申請
26/9 去寄SpeedPost
10/10 DHL寄到香港

和位加油

中左 return to shipper 會點
係咪要等多幾日?
阿媽話我細個既時候冇同我申請話過BNO,見到而個Post即check自己中唔中身分證大法,中晒之後直接send Email 連 自己HKID 去 SAR confirm身份,再報埋Lost,兩個星期內有Lost Ref No. 過多幾日收埋SAR confirm E-mail ,之後就去女皇道課金

我自己送既文件如下:
HKID 底面彩印
出世紙 正本
特衰護照 全本彩印
爸爸 出世紙 底面彩印
媽媽 出世紙 底面彩印
爸爸媽媽 結婚証書 底面彩印
政府信住址證明
UK 朋友副簽一份

真心多謝各位!解答我既問題
我寄完後都學以致用,幫左我幾個朋友去申請佢地而家都Approved等緊一齊收BNO

出世到而家都冇見過既BNO我黎啦

我今日岩岩收到 因為真係急唔黎 我到左果邊好耐先入q
好易出現家變
屌 我果本上面果三行字印到斜斜地
恭喜巴打
身分證大法唔中邊點
終於到你,恭喜🎉
你上載咗睇吓點先,因為入系統上載相都算前面部份,所以覺得唔得可以退後再嚟,有啲相係會cut少少頭,接唔接受到睇你自己。
我9號話printed and sent
我到依家都未收到DHL SMS...
係咪寄失左....
要打電話去HMPO 問下?
收到了 準備去日本破處
我10一樣未收到,有幾個巴都係咁,唔知搞咩鬼
10號
CHECK FIRST
11號printsent 未有 dhl留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞