『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我九點三果時打,等左兩分鐘到就通左,真係睇彩數,不過佢話要等六個星期先有email比我confirm cancel到
未收到本passport
無知一問 唔知做緊IT狗可唔可以幫人做副簽?
搵過條list好似唔覺IT狗係符合資格但又想幫朋友拎
巴打唔緊要la~等等下就有,我本身都預要等好耐,所以都無乜追status,點知今日就update我approved,而剛剛兩分鐘前update我已經sent比我了
吓,我八月尾嗰陣時報失自己嗰本
電話收線就即刻收email話cancelled...

而家要咁耐

本身打通電話前我send左封email話打唔通電話比左資料佢,好快就咁回返我(但冇reference no.),點知之後試打又打得通,但叫我等六星期,都唔知信邊個好
國籍行先,職業行後
問題應該不大嘅

btw之前有個巴打問佢朋友係IT人可唔可以幫手副簽
用Skype打呀嘛
電話都有啲app可以免費打電話

換咗新身份證

呢張
出世紙 + BC cert
睇DOC
可以EMAIL問可唔可以直接SEND資料
睇DOC
可以EMAIL問可唔可以直接SEND資料
我speed post話寄到去,
但hmpo未update
等吓喇
通常要三日左右先UPDATE
UPDATED TO TEMP
仲未有,你幾點收到?
19:59分
Lost case 9月11 being process
到而家都係仲未有聲氣
我9月中先寄料去英國,十月初就收到新passport啦
仲要係Durham office
等等等等等
岩岩再問過佢,佢話可能件都未收,話周未唔出奇,我星期四printed and sent星期五六一二都未收件唔好玩啦叫我今個星期五前仲未收到dhl email先再搵佢地
4-6weeks.
Printed and sant左都要4至6星期唔係掛
我第一次問佢話正常3至5個工作天就有dhl信息,不話岩岩見到之前同我同日或早一收唔到既都係呢兩日收哂 sms我先再問問佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞