『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
無計,都要webchat 同佢講printing error!
基本上世伯跟咗你同其他家人一齊批,張相一上載就搞惦晒!恭喜晒!
今日到手了
人手update可能耐d掛
睇下過埋聽日有無

想問下交完錢後根據以上資料, 我係咪要準備:
(1)身份證彩印副本
(2)特衰謢照彩印副本
(3)出世紙(其實洗唔洗?)
(4)住址證明(未收到區議會選民果張信, 交銀行信用卡月結單得唔得)
(5)副簽

係咪咁樣就OK?

想問下交完錢後根據以上資料, 我係咪要準備:
(1)身份證彩印副本
(2)特衰謢照彩印副本
(3)出世紙彩印副本(其實洗唔洗?)
(4)住址證明(未收到區議會選民果張信, 交銀行信用卡月結單得唔得)
(5)副簽

係咪咁樣就OK?
舊BNO(未剪角個本)
身份證彩印副本正反兩面
特衰全彩副本(包括藍色表皮)可郵寄正本代替
你嘅出世紙
你父母出世紙、結婚證明
住址證明
副簽佢要求到你先俾
有 中晒三樣
唔會呀 因為當年屋企人都係本身BDTC 之後拎番BNO
全家一齊搞
你REPORT LOST 冇等CENCELLED PASSPORT
報SAR
佢應該都唔洗搞架啦,HMPO 已經reject左佢架啦
都幾肯定HMPO搵哂紀錄先reject
八月尾左右報Lost, 今日收到Lost 既reference number...
等既途中我搵返舊個本,九月中我已經apply 左 兼收埋新護照
睇黎HMPO 應該一批批咁處理LOST CASE, 今日心到心諗無啦啦搵我做咩
八月尾左右報Lost, 今日收到Lost 既reference number...
等既途中我搵返舊個本,九月中我已經apply 左 兼收埋新護照
睇黎HMPO 應該一批批咁處理LOST CASE, 今日收到心諗無啦啦搵我做咩
佢都無要求俾出世紙同結婚證書.....唔好俾啲多餘嘢啦!

呢個case,身份證、特衰護照同地址證明已足夠啦!
唔使出世紙,佢都無要求你俾,唔需要俾多!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞