『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
問話下年先
Because they do not know how to BREXIT
因為見bc passport 遲d都會變返藍色
所以有少少prefer藍色
唉無居uk居呢d唔講 世界每日在變 比千零蚊買個保障
唔係好明?巴打問左?
『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題
http://lih.kg/mfgeEpX
#671 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

參考吓
感謝 咁我唔等啦齊文件就寄
網上申請佢有個位比你打字嫁麻,果度話佢地走左所以冇佢地資料
網填左就唔洗寫
藍紅我都冇咩所謂
即係最快今個月有得睇blue passport?
唔好呀我要紅色
正常,等成家一次過批,可能你哋其中有人有嘢未齊,例如副署/報失,或者included child 搵舊料等,既然佢哋最長可以8星期,俾啲耐性啦,寄返文件你即係有人做咗嘢,除非有封信話你不合資格,否則已批九成,你可以過多兩星期都未郁時,webchat 問吓嘅。
放心,如果見藍,英國當地大把新聞,暫時應該用埋紅色存貨先。而轉色實際同脫歐日無關,主要用埋舊色啫,香港人多啲申請幫手清貨咪好囉,英國人應該等緊藍色。當然如果談判成功,你荒波叔唔趁機會攞本藍色出嚟威威咩!勿論如何,真係硬脫我估佢都會晒本藍色出嚟!
停幾日甚至一星期先
幫朋友問問 佢細個果陣有BNO冇繼,副簽搵持有BC既大公司做既IT人簽ok嗎
re錯
Why not?
因為我見it 人冇係個list到
有冇人知HMPO office 地址
持有BNO BC 人士比起職業合資格重要
當然兩樣都合就perfect
無就護照行先
只要BC持有人証明到申請BNO既人細個個樣同現在個樣唔同但係同一個人就可以?不用計BC持有人職業?
成功率大不大?
我自己搵持有BNO 做酒店業朋友都得
最重要係副簽者識申請人 因為有機會打電話問

細個個樣係唔係都變,
過左10年基本上一定要副簽。
之前搵左個牙醫朋友幫手簽,
計埋自己同2個朋友,
搞掂左了。

最近都幫緊其他朋友簽副簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞