『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
returned to shipper過左幾日都仲未有updateweb 唔webchat佢地好
所有紀念郵票賣三個月之後銷毀
所以由年頭生肖郵票開始跑

今年紀念郵票一覽
https://stamps.hongkongpost.hk/stamp/detail/bc8fe6e6-557f-4ac7-8d15-7ae295d8fab5
可以改落service point或者自取箱收件
俾啲時間啦
正常 我同你同一時間送到但係一樣未UPDATE
想問下有冇人試過連埋家人份野一齊dhl去~

我自己果本搞掂左,要幫父母搞埋
謝謝巴打
拿拿聲交錢申請先
THANKS GOD
朋友BC幫我簽
12日後就APPROVEDDHL再寄埋黎好快就收到
得睇DOC
想知有冇手足係included child而且申請成功
睇完document/google爬左文都唔係好識填 介唔介意幫幫手
有D位好難define
跟團就算吧啦
問喇
我係included child
佢問Have you had a UK passport before?
我係算first apply定係填返老母果本?
first apply
特區都係填hksar
唔該哂巴打
如果唔小心揀錯左無其他passport (其實有特區)
咁我交文件俾番成份color copy HM office 都ok?
見佢批得都幾鬆
我都3日未收到任何dhl sms,英國果邊dhl又搞乜鬼
我10號approved但係今日都收收到任何 dhl 相關野
最好寫信解釋
最大問題係佢英國本土果程DX冇得track
宜家都唔知咩事
好,唔該曬
我都唔知,之後今日又收到bno果邊sms叫我收到本野要用黑筆簽名但dhl果邊我咩都未收到sms,乜dhl做野唔係好快好有效率既咩
我估直頭係DHL未收到件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞