『薪火post』BNO續期資訊(66) 頭POST有WEBCHAT LINK

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
首都
你接受到嘅話,無需處理,可以照用!
首都

E-express寄咗兩個星期先去到英國, 真係差啲比香港郵政嚇死
早你一日到英國 但仲係處理中心
佢等同空郵,不過掛號都兩三星期,咁都算正常了。
出生地啫,唔太影響嘅。台灣有台證已代表晒了。
果然係首都
開post template又有新相啦
我覺得應該俾HMPO stop左
你係咪寄去Liverpool 果個office?
收唔到DHL tracking number 既巴打們 可以試下webcbat
岩岩問左....佢俾左我 份件岩岩先到Heathrow
得左!
Webchat左
佢話出世紙有寫shatin就valid
但威記英文都冇shatin呢個字
唉 算
我都係當佢有error
試下問第二個
有得改當然改啦。 我諗寫HONG KONG 都好過SHATIN呀
想問下本身係BC但BNO已過期,係咪照正常程序renew就得?
冇追一排
有藍色未
有BC 仲要做BNO
利申:我都唔太清楚
話說諗住摷返本舊BNO出黎renew個陣見到有張BC cert
搞到我而家都唔知係咪唔洗renew本BNO
留返俾其他熟悉嘅巴打答
其實以前點先有BC cert ? 有地位 有學識?
佢話要refer我個case返HMPO處理
要一個working day
睇下佢覆咩先
推下,有無人係咁
想問下咁多位手足
英國話今日sent out左
但請問通常要幾耐左右到香港?
因為咁啱撞正下星期出trip
驚miss撚左(同埋想快啲用BNO)

我係Lost case,有打去HMPO report lost,冇ref.no.
見呢度巴打講可以照apply先。

我應該係97年比阿媽帶去申請BNO,早幾年見過舊果本一次,之後想續,先知道我果本連同兩個妹果本比阿媽掉左,拖拖拉拉一段時間,先把心一橫決定續返。

交左文件有:
ID copy
出世紙正本
特衰正本
BC朋友副簽
正常1-2日會收到DHL SMS 跟手等多兩日到港 大約
一星期內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞