『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
俾我唔會幫……同他講廁所板好岩他用,唔好做D令國家同黨唔開心野!
特區護照好失禮佢咩

btw 搵得你幫手咁佢識唔識英文。出國因住俾IO問到口啞啞,俾人以為佢用假護照

過咗期17年 期間個名有minor changes
Hong Kong Passport Office發舊護照但照撳HMPO個option
證件相係公司用iPhone影
Speedpost寄咗
舊BNO同廁板正本
身分證彩印(分開兩張紙)
公司糧單同醫療卡正本

Passport Office收到文件後有send email要求地址證明
email reply畀咗最新bank statement soft copy
隔幾個鐘就批
已收到新BNO
去過泰國幾次 嚟緊再去會用bno 希望一切順利
好期待幫本bno破處

光復香港時代革命
五大訴求決一不可
係泰國繼續做文宣
Lost case + 加英文名
美國朋友唔得閒副簽,可以點?
馬交人?
咁你咪係PC?
PC係咪Portugal Citizen
If yes, 理論上可以係,但因為申請好複雜我乜都未搞
係,我連居英權都無
Lost case

文件
特區+身份證 copy
地址證明
副簽
Lost case confirmation email
父母出世+結婚登記 copy
自己出世紙 正+copy

過程
8月頭身份證大法,但等到9月中先有confirmation email先交表。之後搵朋友幫手副簽,Speedpost去英國。之後等到宜家

thanks thanks
想問係咪一定要比埋父母身份證副本同護照影印本
比唔到 寫張野解釋得唔得
父母出世紙同結婚證書? 我冇

係澳門萄國領事館hea做啫,伯友攞返萄國護照未?你如果照正路去澳門萄領由攞出世紙至申請護照,花時間同心力多,但歐盟護照先至係個價值嚟!另外,有錢人搞嘅方法,就係搵澳門專門律師搞,用錢解決問題,幾個月搞惦!坐喺度等收護照!另一個朋友係喺美國搞,當地無乜人搞呢啲,所以過程都好順利,係澳門萄領麻鬼煩啫!祝你早日攞返歐盟公民身份,到時bno都可以掉咗去!
9成9係打名無打第2粒字
足一個月
9月10 being processed
今日10月10未有任何update
有lost ref
應該冇漏文件
老媽子攞左啦同我都做緊出生轉錄
好似話下年先有得到我拎
9 月頭入q,lost case
早排收到通知要重新填過份paper form
黑到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞