『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
謝謝你~~~~
唔好意思有個問題

我本bno passport搞掂準備寄返黎香港,咁dhl就可以揀收取地點,但要人簽名。我想問下如果收貨唔係本人得唔得?例如叫我父母幫手拎同簽名咁有無問題架?
我意思指bno + doc
目前得一個
doc其實都仲好有用
我自己小學雞樣續證
Apply到收到新bno齊頭兩星期搞掂
不需本人簽收
當然好有用啦,唔係做乜成日叫大家睇咗先呢,睇完就少好多問題啦!跟住就係耐性,同埋唔好同人比較!
我就無左耐性:(
跪地認錯
收到BNO都未有第二個SMS先WEBCHAT
ok
剛收到sms 同 email 成功續領
好滾動
我早幾個post講話我d document 9月10號到咗英國之後失咗蹤
啱啱收到msg話收到 擔心咗成個月呀
我就黎畀我老豆玩,我叫左佢幾次問佢問問朋友有冇BNO,佢每一次都係「冇」或者「我朋友點會有BNO」黎hea我,叫極都唔知為左面子問題定其他問題,總之就係唔想求人。

咁我自己就唔要面咁去問朋友有冇人肯幫我老豆簽,但個個都係話唔熟或者唔識我老豆所以婉拒晒。

而我老豆去到依一刻又覺得我唔幫佢.....就黎癲啦我
恭喜啊
漫長歲月而家先開始 祝君好運
各位巴打手足,我收到其中一本BNO啦(我幫埋阿媽阿爸申請),係呢度先多謝幾位巴打解答問題
流程:
我26/8網上申請,12/9寄去英國,17/9英國三份收到晒(speedpost),3/10收到其中一本BNO,聽日會有另外2本,當中完全佛系冇track過
寫信解釋
我個case 好奇怪有無巴打係咁
20/9入q, HMPO 1/10已經DHL番D supporting document 俾番我 話noted and being proceed
未approve 但又俾番哂文件, 舊bno剪左
有排等
寫信解釋
姐係文件冇問題
等上頭APPROVE
咁忍得唔check 做佛系
想問吓
父母就嚟60歲,冇出世紙可以點做?
同埋佢地2個嘅文件係要分開定係可以擺埋一齊寄
你同家人一份去?等埋其他人一次過批。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞