『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我25號寄,同你一樣仲未到
每日等緊 就黎3week...
不過好似好多巴打9月頭入都未批

成功!
Expire左1X年
舊BNO張相係小學校服相
冇俾副簽同出世紙
之後approve個張相係自己係屋企求其搵道白色牆做背景影
冇想像中咁難申請
我同我老婆一齊寄用E-Express $91蚊。。。5日內到左
菲林?
係呀直接申請啦,雙線進行架嘛
無消息+1,已經等咗六個星期
你幾號
你幾號?
8月28入Q有lost ref no.,問過落咗durham office
仲有問過無寄實體信俾副簽人。。。
即係咁樣
同你一樣,但我遲你少少 9月3
係 仲停係呢個status
我驚佢收唔到多啲
凌晨收到email話print好&寄出咗俾我,但係又無DHL tracking no.,其實係咪回程無得track㗎?
1-2日會收到DHL tracking no
原來係咁……

謝覆
嘩, 未見過
師兄填左未?
本身使唔使你比副簽?
Congra!!!!!
有時申請真係無咩標準
好難捉摸呀

非常感激連登😆 跟足指引交齊野,無我想像中咁難申請😬😬😬
1. 舊BNO 2006年過左期,搵咗個fd揸BNO幫我副簽
2. passport相我用咗兩年前影嘅證件相,白底,仲要有少少遮咗眉毛,都過到無事😂
3. 彩印身份證,特衰護照全本
4. 交咗一封銀行信,稅單做住址證明
5. 本人出世紙我寄咗正本
6. 無父母出世紙,寫咗封信解釋;父母結婚證書就交咗copy
最後尋日朝早就收到剪咗角嘅舊BNO+新BNO(印刷精美無出事)+ 所有文件(除咗副簽form收咗)
希望幫到大家
我27號寄都未到....但係前後我仲有寄其他嘢去英國, 全部都到曬, 唯獨是去HM Office 呢份完全無聲氣, 點算
有幾多lost case九月入q已經approve左?
咩日子入q?
超過4星期既係咪交漏野或者未有lost ref no.就交左先?
E-express 寄咗兩個星期都未到英國.... 係咪應該再寄過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞