『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
第一次開post。。。d 分段錯哂
有 d reply 分開多幾次貼

敬請原諒
留名
會唔會寄左信比你副簽人 而佢不知道
想問下巴打知唔知,如果問webchat會唔會知HWPO有無寄信俾我副簽人呢?因為我問過我副簽人話無收過信,但我都懷疑緊。。。

利申,副簽人住係英國,申請時喺用online 俾佢做副簽嘅

謝謝
應該係可以啦 佢地會有record架嘛
謝謝巴打,好,我試下webchat問下先

剛剛webchat咗,佢回覆我無寄信俾我副簽人,同埋我中咗Durham Office,唯有再下等,如果下星期都無再webchat佢哋。。。
sorry,英文差
大約幾多日先有dhl number?
兩日前printed and sent
咁我又唔知要俾,因為上次只係再問我補父母文件
冇睇DOC
一星期內
其實副簽嗰頁講明咗,如果副簽人非英國或愛爾蘭公民,就要影埋護照資料頁...
呢個係我遺漏咗嘅,多謝提點
即係我要寄多一次
如果副簽張野,對摺左但無為意就寄左去...會唔會成個case fail😭 我發夢果日搵fd 簽架... 急得濟對摺左
補交副署人護照資料頁
又唔會
副簽表格 P.2:

幫你副簽個位係咪英籍/愛爾蘭籍?
如果唔係就要交佢個人資料頁嘅影印本
問咗朋友,Hong Kong
係bno 定 特區 資料頁?
(鳩估)
叫你唔好摺係因為佢會用feeder scan你張form
摺咗嘅話會易啲jam紙

唔會fail你嘅
比巴打們安慰完,個心都平靜左d, 因為我個case 係13 sep join q, 到而家都無動靜
neither

BNO:英籍唔洗交
特區:無資格同人Countersign
特區
嘩,真係到你了,恭喜🎉
我果張都摺左,已approved等收件
因為我副簽搵bno朋友副簽 我淨係影佢bno 資料頁同填副簽from 咁應該無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞