『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
前排話印錯字,去到DHL返轉頭。不過應該係一大批人,如果個別可試Webchat去問 https://www.gov.uk/passport-advice-line
自動做嘢,無需要webchat 煩佢,對件事無幫助,過幾日會再寄出!
想問巴絲們用bno去俄國 貝加爾湖係咪拎到hostel邀請函就得?
真係唔該哂你
屌 我就咁手寫,然後本人英文勁差
好彩都有驚無險批左
冇申請就回佢冇..我諗太多多人有,佢以為你填錯左
今日收到DHL
打開本passport 佢寫我係British oversea citizen
有冇問題架?係咪印錯?
有,快D彈返轉頭
正常係British National (Oversea)
又印錯
webchat同HMPO個邊單聲
請問當時有冇新tracking 睇進度,因為我個本寫錯左身分證號碼(寫咗我老豆身分證)3/10 跟據對方電郵指示連BNO及本人身分證彩print寄到去Belfast 。
放心,根本無範文!香港人英文差極有個譜,自己盡力就得!佢哋唔會為難申請人!
呢個唔會再有追查,我心裡用一個月做打底,過一個無消息先再問啦!記得同佢哋講點做回水,同埋寄信時同櫃檯溝通點樣放張單入去信封內,郵局有啲話磅咗唔可以再開信封!
無關係,最緊要識,因為hmpo 會抽查問你識唔識申請人咁啫。

多數都打錯名....全名打左簡寫
thx 巴打,我將DHL 張手寫收據一齊寄埋過去!
穩震起見另外叫DHL電郵張official 收據,打算將來HMPO要就比佢!
10號收到文件
status一樣係being process
人生第一本bno 199x年
之後冇再續 +搵唔到舊bno
有舊bno快好多
之前打左去搞lost and cancel
過左3個星期都冇回覆
係咪唔正常
passport office 星期日開唔開工?
政府星期日開唔開工?
我岩岩係webchat問咗啦
佢第一句就叫我自己打電話去
Webchat幫我唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞