『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有D CASE APPROVE完都收唔到REFERENCE NO
唔係身分證大法咪照去馬
我report lost就黎2個月都無回覆,但我個application 一個月批左了
追問佢吧
我兩日佢就覆了
我當日DOC REC係佢既星期日
佢禮拜日都有人返工
但辦公時間短D
BNO無續期十幾年,當我新申請,要求交父母出世紙同父母結婚證書。

但父母大陸出世,無出世紙,結婚係大陸,所以係中文證書,我見有certified translation 要求。

有無人試過呢個情況?應該點處理?
signed written letter with explanations
想問which is your passport issuing authority?
應該揀邊個?
呢條問題不停翻兜
建議下次開post放入Q&A
交唔到某啲文件或揾唔到副簽就寫信解釋
(頭盔)寫信唔包生仔:)但係根據各巴絲分享,寫信解釋咗HMPO都唔會點留難
唔識睇doc? 點知你本passport邊度印

Authority如非UKPA, UKPS, IPS or HMPO選右邊 OTHER( 例如 Passport Office Hong Kong / HKG選Other)
想問Passport printed and sent之後正常係咪會收到個courier tracking code?
大約2日後到會收到
我個bno 批左了,個report lost有無ref no.都唔理lu
頭POST已有
睇DOC
睇DOC
繼續多人
蘋果即時新聞最少有30位富豪即時申請愛爾蘭特快居留權
有錢真係好,話走就走,d國家搶住比居留權
有無template大概要點寫呀?
最好放埋個template 入去做參考,俾人睇下頭頭尾尾應該點寫
但如果真係好有錢,應該一早準備晒,閒閒地三幾本passport,點會呢幾日至申請!我識條友屋企好有錢,係有錢到上富豪榜果隻,佢手上都有五本外國passport...
咁一定有班懵懵豬喺度嘅
仲有之前始終和平咗好耐唔理真和平定假和平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞