『薪火post』BNO續期資訊(65) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
如果佢收得e-mail咪試咗先,唔得咪先寄去囉。
一個月零一日
我都係
點解會咁?
知道 唔該ching
我都係個半月都無ref no.
我5/9 in queue 2/10 approved 岩岩今日收到
我相信佢一世都唔會比ref no. 我

你如果好耐都未approve 就試下打多次去lost 果條line 問下有無成功lost 到,如果report lost 係成功,approve 就應該只係時間問題
要 我呢d case 係new apply
我知我呢d case 應該會耐d
所以我上黎問下有冇差落多既case 比我做參考
想問下8月尾process 到而家
case 係lost 既,是否正常
原本打算下晝打
但2點就派到啦!

多謝巴打留意我個留言
懷疑緊係咪又係收件人T Chan呢個低能問題

但我女朋友嗰兩份個收件人照寫T Chan又冇事,已經簽收埋啦
參考#681
一個courier寄BNO
另一個寄returned documents

請問, 收完BNO, 簽完名, 有冇其他野要做?
佢會自動寄returned documents比我?
對下BNO資料 岩唔岩
documents 會稍後寄回
如果岩, 冇問題的話, 洗唔洗覆?
定HM OFFICE會自動波寄埋黎?
護照岩就得...
文件過兩日會收到DHL number
其實除左打去問,會唔會有email 可問?因自己英文麻麻,唔該巴打
我report lost等左個半月無ref no.,再打去果時佢叫我email多次資料去report lost。我唔知岩唔岩你用但你可以試下問
已申請嘅case,有機會最終收到bno都無ref no,始終係用於申請上面,相關資料俾咗PE就得!
佢應該表示過你知,可以要6-8星期,你話正唔正常?
我知道,但見有啲case 好快,所以問一問
唔該巴打
1號寄到 3號開始睇 今日已經批左 都幾快
想問下佢要我寄埋父母出世紙同結婚證書過去,如果唔寄既話有冇問題?想問下尼度有冇人試過?
有咩比咩,你可以唔比寫信解釋,唔寫都得,比正本或比彩印都得,呢度唔同情況都發生過有批有要補交,風險自行承擔,冇既最好寫解釋信

幫屋企人申請咗三本,今日連文件一次過收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞