歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
我用雙星隻滲線液去滲噴左消光白既件上面 之後用x 20去抹出左界既地方 點解會抹唔乾淨 試過不斷換新綿花棒都係咁

你步驟好似調轉左,滲左先消光呀,有無d好尖既綿花棒

咁係咪噴番層光油再滲
本身係用尖既綿花棒
我用雙星隻滲線液去滲噴左消光白既件上面 之後用x 20去抹出左界既地方 點解會抹唔乾淨 試過不斷換新綿花棒都係咁

咁係咪噴番層光油再滲
本身係用尖既綿花棒

好似係得嫁

咁係咪噴番層光油再滲
本身係用尖既綿花棒

好似係得嫁

噴呢隻得唔得
God gundam hyper mode除咗hg是咪仲有mg?
唔覺眼出面有賣

好似斷曬貨好耐了

hgfc係pbandai黎前年出
MG就十幾年前貨仔, 等有生之年系列ver.ka啦
God gundam hyper mode除咗hg是咪仲有mg?
唔覺眼出面有賣

好似斷曬貨好耐了

hgfc 好J嘛?

其實明唔明消光係咩原理呢

所謂消光, 其實只不過係啞色嘅透明油漆

咁點解會啞色呢, 其實係啲油乾咗後, 表面起好幼嘅粒粒, 越啞粒粒越粗, 甚至呈現奶白色

暨然有微粒, 因為所謂毛細管作用, 啲滲綫油係天然四圍涓嘅, 所以啲油會滲咗去啲微粒之間, 好似啲墨汁係紙上化開一樣

如果係光澤油, 乾後表面係滑嘅, 好似玻璃杯咁 啲水唔會索開

其實明唔明消光係咩原理呢

所謂消光, 其實只不過係啞色嘅透明油漆

咁點解會啞色呢, 其實係啲油乾咗後, 表面起好幼嘅粒粒, 越啞粒粒越粗, 甚至呈現奶白色

暨然有微粒, 因為所謂毛細管作用, 啲滲綫油係天然四圍涓嘅, 所以啲油會滲咗去啲微粒之間, 好似啲墨汁係紙上化開一樣

如果係光澤油, 乾後表面係滑嘅, 好似玻璃杯咁 啲水唔會索開

明晒
RG金迷

144 巴巴 家族
RG金迷

等佢出限量先入
新手想問下mg exia d野
上網睇過有普通版同特別版跟戰損配件
但睇到唔少人話mg exia有軟腳問題
雖然好鐘意但如果砌完企唔穩會好sad
想問下有無巴打砌過有經驗或者點樣解決個問題?
同埋邊到仲有特別版買
同埋邊到仲有特別版買

有愛就買
大愛請加小小買mb
唔覺眼出面有賣

好似斷曬貨好耐了

hgfc 好J嘛?

http://p-bandai.jp/item/item-1000088350/

一對有埋師傻, G控表示入左未砌, 不過無隱藏水口囉
同埋邊到仲有特別版買

有愛就買
大愛請加小小買mb

都唔係少少啦
同埋邊到仲有特別版買

有愛就買
大愛請加小小買mb

都唔係少少啦

要玩就成品架啦
唔覺眼出面有賣

好似斷曬貨好耐了

hgfc 好J嘛?

http://p-bandai.jp/item/item-1000088350/

一對有埋師傻, G控表示入左未砌, 不過無隱藏水口囉

想要原色版

想問下呢種貼子應該點痴?佢冇乜痴力,加水又冇乜反應

係咩刮貼黎架?

刮貼黎 、youtube打刮貼有教

刮貼黎 、youtube打刮貼有教

同埋邊到仲有特別版買

有愛就買
大愛請加小小買mb

都唔係少少啦

要玩就成品架啦

成品好阿
btw砌完拖爛衫唔覺有軟腳
http://www.taghobby.com/archives/177051

部高達性能可以去到邊
普通噴罐做唔做到底灰,定一定要用有number果隻
Scm ex同一般model除咗好膠之外仲有咩分別?
價位差幾遠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞