歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
留名學野
新手剩係識玩素組,用開筆刀修水口、滲線
請問之後可以學咩技能?

等Ver Ka ZZ,相信pb實出一堆配件,到時一次過敗哂佢

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線
又落雨 想噴消光又唔得

我呢邊等左好耐

砌完隻天意仲未噴

咁大雨,普通噴油得唔得?新手唔肯定

巴打我都整緊隻Blue Destiny既GK件
想問你部嘢既關節洗唔洗用膠水痴實?
我嗰部關節位勁鬆

都係穿銅支 再黐 aa 膠 銅支我用 1mm

利伸 第一次整
又落雨 想噴消光又唔得

我呢邊等左好耐

砌完隻天意仲未噴

咁大雨,普通噴油得唔得?新手唔肯定

盡量唔好,會易噴水
基本上過80%都唔噴

巴打我都整緊隻Blue Destiny既GK件
想問你部嘢既關節洗唔洗用膠水痴實?
我嗰部關節位勁鬆

都係穿銅支 再黐 aa 膠 銅支我用 1mm

利伸 第一次整

其實睇咩廠覆,覆得好好少有咁嘅情況出現
留名學野
請問之後可以學咩技能?

等Ver Ka ZZ,相信pb實出一堆配件,到時一次過敗哂佢

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線

佢要玩MG嘅過基本上唔洗補夾口
可以試下補色或者住
全隻上
留名學野
請問之後可以學咩技能?

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線

可以試下補色或者住
全隻上

zz可能年底先出
黎緊可能會砌mg 巴巴帝王/rg 00Q full sabar
學下補色先,謝謝巴絲
第一次滲線就瀨嘢

請教吓,下次要注意咩?我係用雙星滲線液滲,感謝

睇唔明 ,出界定爆膠?

爆咗

素組直接用X20 =玩命
唔爆先奇

我都係直接用冇咩問題
我輕輕點一下抹曬成隻

查實好易爆、如果個件有噴過天氣又差56十%爆 、當然最緊要係睇構造

直用而唔爆從來都係好彩,因為一定會爆只係爆多定爆少
少咪最多有條痕
日本直情有人教你點用X20界膠

巴打用咩滲線最好?

睇唔明 ,出界定爆膠?

爆咗

唔爆先奇

我都係直接用冇咩問題
我輕輕點一下抹曬成隻

查實好易爆、如果個件有噴過天氣又差56十%爆 、當然最緊要係睇構造

少咪最多有條痕

巴打用咩滲線最好?

用閪冧水啦
留名學野
請問之後可以學咩技能?

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線

可以試下補色或者住
全隻上

zz可能年底先出
黎緊可能會砌mg 巴巴帝王/rg 00Q full sabar
學下補色先,謝謝巴絲

未來人?
定get錯1/100當係mg

爆咗

唔爆先奇

我都係直接用冇咩問題
我輕輕點一下抹曬成隻

少咪最多有條痕

巴打用咩滲線最好?

用閪冧水啦

滲線組合
第一次滲線就瀨嘢

請教吓,下次要注意咩?我係用雙星滲線液滲,感謝

睇唔明 ,出界定爆膠?

爆咗

唔爆先奇

我都係直接用冇咩問題
我輕輕點一下抹曬成隻

少咪最多有條痕

巴打用咩滲線最好?

最好就係琺瑯油 無錯,就係咁吹漲
你真係全素組咩都唔搞
1係就砌完噴層油性光油隔一隔,無咁易爆,但都唔保證一定唔爆,因為x20就係咁撚怪
2就一係揀水性油,無咁傷膠,但用水性黎滲線到你噴消光又會化
e d就自己決定啦
其實滲線係唔係應該等d墨乾左先用X20去刷走多餘既色?

我成日未乾就刷搞到連條線都唔見埋, 但youtube睇人地d滲線既片又好似係上完線就即刻可以刷走
有無巴打砌過MG seven sword?
多唔多夾口?
想買
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

狼王由套野未做完到完左都未入,每次經過一諗起屋企仲有好多未砌就算。。
有無人用緊ustar泵?
想入手下,但budget得 around 1000

ok一用

ok一用

自己唔多錢,但希望入一個有埋缸,想出氣穩定d同噴金屬色會靚

ok一用

自己唔多錢,但希望入一個有埋缸,想出氣穩定d同噴金屬色會靚

搭單問邊度有得買?
仲有要買咩準備?
顏料買邊隻

呢3盒,算唔算平?
其實滲線係唔係應該等d墨乾左先用X20去刷走多餘既色?

我成日未乾就刷搞到連條線都唔見埋, 但youtube睇人地d滲線既片又好似係上完線就即刻可以刷走

乾左先,除非你金手指刷
未乾x20刷係半面拿加天拿

呢3盒,算唔算平?

exia好似好吸引

呢3盒,算唔算平?

exia好似好吸引

貴左二三十蚊

呢3盒,算唔算平?

exia好似好吸引

貴左二三十蚊

邊到賣?seven sword
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞