歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

MG正義

MG正義

部飛機比白件時大左好多
鴻發 Sparmax TC610H $1680 買唔買得過
奇趣見到rg build strike 138
好似幾平
新手想買黎試下 會唔會太難砌
好似幾平

Rg小小難 新手砌hg la
想問邊度會有代砌模型?
好似幾平

其實細個有砌開 不過係完全素組 水口果d完全冇理 最近想重拾 買左set工具 唔知砌咩好 見到138好似平過唔少hg
好似幾平

其實細個有砌開 不過係完全素組 水口果d完全冇理 最近想重拾 買左set工具 唔知砌咩好 見到138好似平過唔少hg

我覺得RG仲易 個骨架基本砌好左比你
再啪d件上去 係貼紙煩d跟住噴層消光已經幾靚

有冇人知出面價錢大約幾多

插兩支筆成部主機果隻? 係既差唔多

係成部主機咁 但係冇筆座果隻

係成部主機咁 但係冇筆座果隻

1680差唔多啦
想請教一下,想噴陰影,但黑色件係唔係無需要噴?
睇完鐵血大結局好.............xx

做左兩日hater, 去到宜家先識得翻嚟呢度留言
想問下邊度有HG既散件買
想問下邊度有HG既散件買

皆旺或淘寶
新手開始玩滲線
買左支雙星滲線油同埋x-20
咁畫線一定會出界架啦,我用棉花棒加少少x-20輕輕來回刷個面,d 線既顏色好快都甩埋,搞到上唔到線
應該點解決?
新手開始玩滲線
買左支雙星滲線油同埋x-20
咁畫線一定會出界架啦,我用棉花棒加少少x-20輕輕來回刷個面,d 線既顏色好快都甩埋,搞到上唔到線
應該點解決?

除非你刻深條線
如果唔係就睇手勢
各位巴打
如果砌錯件 點樣可以容易啲分返開又無咁易整爛件?
各位巴打

方法1: 用筆刀/𠝹刀插入舊件,兩舊件中間條坑慢慢咁平均咁擴大佢,再用手分開
方法2: 用開切器 用法同筆刀開件一樣,不過冇咁傷件

同埋砌緊既時候可以將d樁剪短d/擴闊坑位,唔係受力位唔會有太大影響,方便砌錯開件/拆開加工上色
各位巴打

方法1: 用筆刀/𠝹刀插入舊件,兩舊件中間條坑慢慢咁平均咁擴大佢,再用手分開

同埋砌緊既時候可以將d樁剪短d/擴闊坑位,唔係受力位唔會有太大影響,方便砌錯開件/拆開加工上色

開切器係咩黎?模型用?

剪短擴窿係咪之後要用返膠水?
各位巴打

開切器係咩黎?模型用?

剪短擴窿係咪之後要用返膠水?

1 係
2 係,或者上左色之後因為層油令到個洞細左,技椿厚左,就唔多使用膠水
Hea 造
紀念鐵血完結

1/100 Barbatos Lupus 骨

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞